H.E.M. YILSONU SERGİSİ AÇILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,H.E.M. YILSONU SERGİSİ AÇILDI
Haberin Tarihi: 13.5.2016 11:12:00 - Okunma Sayısı:1676 defa okundu.

ESERLER GÖZ DOLDURDU...

H.E.M. YILSONU SERGİSİ AÇILDI

ESERLER GÖZ DOLDURDU…

 

            Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2015-2016 eğitim öğretim yılı, yılsonu sergisi açıldı.

            Dün saat 11.00’de Altınkum Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün yıl sonu sergisinde, kursiyerlerin bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru el işleri sergiyi gezenlerden büyük beğeni aldı.

  

            Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2015-2016 eğitim öğretim yılı, yılsonu sergisinde merkez binanın yanı sıra Eğirdir Sarıidris Kasabası, Ağılköy, Çay köyü, Serpil Köyü, Yeşilada Mahallesi, Yenimahalle ve Plaj Mahallesi’nde açılan kurslara katılan hanımlarımızın muhteşem eserleri adeta göz doldurdu.

            Program, Eğirdir H.E.M. Müdürü Ali Şanal’ın açılış konuşmasıyla başladı.

            Şanal, konuşmasında “Bugün burada toplanmamızın en önemli gayesi yıl boyunca verilen emeklerin nihayetini somut olarak görebilmek. Sizleri, bizlerin çalışmalarından haberdar edebilmektir. Bunun için siz değerli misafirlerimiz şu anda buraya gelerek çeşit çeşit sanatın icra edildiği ve sergilendiği mekanda şahsımda beni, mesai arkadaşlarımı ve emeği geçenleri memnun ettiniz. Bunun için ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Sanat güzellik demektir,

Sanat inceliktir.

Sanat duyguların aynası, birlik ve beraberliktir.

Sanat emektir, alın teridir.

Sanat tekamüldür, yaşamı tamamlayıcıdır.

            Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin de hayat damarlarından biri kopmuş demektir” Sözü bunu en güzel şekilde ifade eder.

            Eğirdir Halk Eğitimi Merkezimizin sanata ve emeğe verdiği değeri biraz sonra sergimizi gezerken göreceksiniz. Bunun yanında spora, müzik eğitimine, bilgiye erişme, kültürümüzün gelişimine ve genç ve yetişen nesillere aktarımına da önem veriyoruz.

            Aynı zamanda çevremizin Sosyal ve kültürel yapısını da olumlu yönde etkilediğimize şahit oluyoruz. Sizlerin izlenimleriniz bizim için önemlidir. Bizi gururlandırır ve ileride yapacağımız çalışmalara yön verir.

            Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi, hiçbir vatandaşımızı kurs talepleri karşısında geri çevirmemiştir. Şartları ve imkanları zorlamış, en kısa zamanda kurs merkezini hazırlamış öğreticisini bulup ders programı hazırlamış, kursunu da açmıştır. Sadece bu yıl 200’e yakın kurs açarak 4000 kişiye belge vermiştir. Bu belgeler tabii ki istihdamda, eğitimde vb. yerlerde kullanılmış veya kullanılmaya hazır halde beklemektedir.
 
 

            Kurslarımızın planlanmasında ve yürütülmesinde iş birliği yaptığımız kurum ve kuruluşlara, İşkur İl Müdürlüğüne, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüze, İlçe Müftülüğümüze, Tarım İlçe ve Orman İşletme Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, tüm okul ve kurum müdürlerimize, Sarıidris Belediye Başkanımız Ramazan Pala ve muhtarlarımıza, Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e ve belediye çalışanlarına ve taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Sayın Kaymakamımız Abdullah Akdaş’a teşekkürlerimi arz ediyorum.

            Ayrıca serginin şu duruma gelmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarıma, mesai arkadaşlarıma ve tüm kursiyerlerime teker teker teşekkür ediyorum” dedi.

            HEM Müdürü Ali Şanal’ın konuşmalarının ardından, Kaymakam Abdullah Akdaş'a kursiyerler tarafından üzerinde ebru deseni bulunan kravat hediye edildi.

            Daha sonra serginin açılışı yapıldı.

            Sergiyi gezen Kaymakam Abdullah Akdaş; “Böylesine önemli eserler burada kalmamalı, bunların satışının yapılabileceği mağazalar oluşturularak aile ekonomisine katkı sağlanmalı” dedi.

            Eğirdir  H.E.M.’in; Deri Aksesuarı, Takı Tasarımı, El Sanatları, Giyim, Çini İşletmeciliği, Hat Sanatı, Nakış, Kağıt Rölyef, Keçe Aksesuarı, Yağlı Boya’nın yanı sıra İşaret Dili Eğitimi, Aile Eğitimi, Türk Halk Oyunları ve Plates kurslarına katılarak birbirinden değişik eserler ortaya çıkaran kadınlar, sergiyi gezenlerden tam not aldı.
 

            Kursiyerler, talep olursa beğenilen ürünlerin sipariş alınabileceklerini ifade ettiler.

            Sergi yarın saat 12.00’ye  kadar açık kalacak.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap