SDÜ ESKİ REKTÖRÜ PROF. DR. LÜTFÜ ÇAKMAKÇI EĞİRDİR'DE KONFERANS VERDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ ESKİ REKTÖRÜ PROF. DR. LÜTFÜ ÇAKMAKÇI EĞİRDİR'DE KONFERANS VERDİ
Haberin Tarihi: 13.5.2016 15:21:00 - Okunma Sayısı:1700 defa okundu.

SDÜ ESKİ REKTÖRÜ PROF. DR. LÜTFÜ ÇAKMAKÇI EĞİRDİR'DE TARIM VE KOOPERATİFÇİLİK KONULU KONFERANS VERDİ

SDÜ ESKİ REKTÖRÜ PROF. DR. LÜTFÜ ÇAKMAKÇI EĞİRDİR’DE TARIM VE KOOPERATİFÇİLİK KONULU KONFERANS VERDİ

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI, CHP Eğirdir İlçe teşkilatının davetlisi olarak,12 Mayıs 2016 tarihinde, ilçemizdeki Sabancı Öğretmen Evinde, Türkiye’de Tarım Politikaları ve Kooperatifçilik üzerine bir konferans verdi.

Konferansta, Türkiye’de tarım politikalarının geçmişte uygulanışı ve günümüzde tarım alanında yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgilendirme de yapan, Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI, üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıların nedenlerini de anlattı.

Siyasi partilerimizin, tarım konusunda üretici ve insan odaklı bir politikalarının olmadığı ve varmış gibi davrandıklarını, bu nedenle de üreticilerimizin ya da köylümüzün, bir türlü belini doğrultamadığını söyledi.

Geçmişte IMF dayatmasıyla üreticiye devlet desteği sağlanmadığını belirten Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI, günümüzde ise özel tüketim vergileriyle üreticinin emeğinin karşılığını almak bir yana her geçen yıl daha fakirleştiğini söyledi. Bu nedenle de hükümetlerin mutlaka üretici köylümüze, hatta küçük üreticilerimize devlet desteğini gerçek anlamda sağlaması gerektiğini söyledi.

Üreten, emek veren üreticimizin, köylümüzün ayrıca emeğinin aracılar tarafından da sömürüldüğünü belirten Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI, bu duruma son vermek için, diğer tarım alanında söz sahibi olan ülkelerde olduğu gibi, kooperatifleşmeye gidilerek üreticinin de hakkını alabileceğini, fakat bölgemizde kooperatifleşmenin bir türlü istenildiği gibi sağlanamadığını da belirtti. Bunun nedenini ise insanlarımızın birbirlerine olan güvensizliği ve dayanışma ruhu olmamasına bağlayan ÇAKMAKÇI, insanlarımızın kooperatifçilik konusunda eğitilerek, bilinçlendirilerek bu durumun aşılabileceğini ve üreticimizin ancak bu sayede kalkınabileceğini ifade etti.

CHP Eğirdir ilçe Başkanı Mehmet KAŞ, Konferansın sonunda SDÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI’ya Eğirdir’lilere sağlamış olduğu çok önemli bilgi desteğinden dolayı, teşekkür ederek günün hatırasına bir şükran plaketi sundu.

 Prof. Dr. Lütfü ÇAKMAKÇI ve CHP Eğirdir İlçe Başkanı KAŞ konferansa gösterdikleri ilgi dolayısıyla katılımcılara da teşekkür ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap