EĞİRDİR MYO ÖĞRENCİLERİ MAREM'DE...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MYO ÖĞRENCİLERİ MAREM'DE...
Haberin Tarihi: 21.5.2016 15:56:00 - Okunma Sayısı:1504 defa okundu.

SDÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü 1. sınıf öğrencilerine yönelik Laboratuvar Teknikleri ve Meyve Sebze İşleme Teknikleri dersleri kapsamında teorik bilgilerin uygulamasının yerinde görülmesi amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne teknik gezi düzenlendi.

EĞİRDİR MYO ÖĞRENCİLERİ MAREM’DE…

 

            SDÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü 1. sınıf öğrencilerine yönelik Laboratuvar Teknikleri ve Meyve Sebze İşleme Teknikleri dersleri kapsamında teorik bilgilerin uygulamasının yerinde görülmesi amacıyla Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenlendi.

1952 yılından bu yana Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren ülkemiz için özel laboratuvarlara sahip bir araştırma merkezi olan Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde öğrencilere genetik laboratuvarı, fitopatoloji laboratuvarı, yaprak-toprak analiz laboratuvarı, uçucu yağ laboratuvarı gibi özel alanlarda bilgiler verildi. Eğirdir MAREM’de aktif olarak kullanılan HPLC, GC, PCR, Elektroforez cihazlarının da ayrıntılı olarak anlatıldığı gezide ayrıca kontrollü atmosfer ve dinamik atmosfer depoları gezilerek teknolojinin ulaştığı son noktalar anlatıldı. Kontrollü atmosferden çıkartılan elmaların tatlarına bakan öğrenciler, 9 aylık depolama sonunda elmaların duyusal kontrolleri de gerçekleştirdiler. Tadım sonrasında elmaların dalından yeni kopmuş gibi sulu ve gevrek olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren öğrencilere, depolama öncesi ve depolama süresince yapılan kimyasal ve bileşen (fenolik bileşen vb.) analizleri hakkında da bilgiler verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap