Eğirdir Dündarbey Anaokulu'nda okul öncesi eğitim şenliği yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Dündarbey Anaokulu'nda okul öncesi eğitim şenliği yapıldı
Haberin Tarihi: 26.5.2016 09:19:00 - Okunma Sayısı:1762 defa okundu.

2015- 2016 eğitim-öğretim yılı yılsonu etkinlikleri çerçevesinde ilçemiz Anaokullarından Dündarbey Anaokulu'nda okul öncesi eğitim şenliği yapıldı.

Eğirdir Dündarbey Anaokulu’nda okul öncesi eğitim şenliği yapıldı

 

            2015- 2016 eğitim-öğretim yılı yılsonu etkinlikleri çerçevesinde ilçemiz Anaokullarından Dündarbey Anaokulu’nda okul öncesi eğitim şenliği yapıldı.

            Dün saat 11.00’de okul bahçesinde gerçekleşen şenlikte; Pamuk Şekerleri sınıfı, Renkli Damlalar sınıfı,  Neşeli Ezgiler sınıfı, Renkli Patikler sınıfı  öğrencilerinin gösterileri büyük beğeni aldı.

            Dündarbey Anaokulu okul öncesi eğitim şenliği,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla  başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdiresi Serap Karakoç yaptı.

            Karakoç: “Bilindiği üzere okul öncesi eğitim her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. 0-5 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan bilimsel çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Okul öncesi eğitim birçok alandaki gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar.

            Okul öncesi eğitim okula ve hayata hazırlamaktadır. “Sosyal olarak, çocuklar oyuncakları paylaşmanın yanında yetişkinin ilgisini, yiyecekleri paylaşmayı ve karşılıklı konuşmayı öğrenirler. Ayrıca yaşıtlarıyla çatışmaları ve ilişkilerde ortaya çıkan sorunları çözümlemeyi ve kendini nasıl ve ne zaman koruyacağını ve diğer çocukların hakkına saygı göstermeyi de öğrenirler. Bütün bunlar çocuğun ileriki yaşamında ortaya çıkan tüm sorunları çözmesine yardımcı olarak, problem çözme becerilerinin artmasını sağlar. Duygusal olarak, kendi işlerini kendisi yapması, sorunları kendisinin halletmesi ve bazı kararları kendisinin vermesi sayesinde kendine güveni artar. Anne-babadan ayrı kalabileceğini ve onların bulunmadığı zamanlarda da kendisine bakabileceğini görmek çocuğun öz güven ve bağımsızlık duygularını artırır. Ayrıca toplu yaşamanın gerektirdiği sınırlara ve kurallara uymayı da anaokulunda öğrenirler.

            Çocuklarımızın eğlenerek öğrenmeleri için elimizden geleni yaptık. Bugün de çocuklarımız bizi değil biz çocukları eğlendirelim istedik. Çok şükür ki güzel ve başarılı bir yılı ardımızda bıraktık.

            Öncelikle ben çalışmalarımızda, paylaşım programlarında ve ev ödevlerinde katkılarından dolayı ailelerimize ve okulumuz için özveriyle çalışan öğretmenlerime ve çalışanlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve şube müdürlerime de gerek düşünceleri gerekse desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

            Biliyorum hepiniz çok heyecanlısınız ve merakla bekliyorsunuz. Burada küçük bir dipnot belirtmek istiyorum ki burası büyük bir sahne ve bu büyük sahnede yer almak büyük bir başarı. Bu anlamda biz çocuklarımıza eşdeğer, sevimli ve başarılabilir roller vermeye çalıştık ve sizler için çok özel oyunlar hazırladık” dedi.

            Okul Müdiresi Serap Karakoç’un konuşmalarının ardından, öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan piyesler izlenildi, yarışmalar yapıldı. Veliler arasında da yarışmaların yapıldığı programda çocuklar ve aileleri neşeli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.
 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap