CAZİBE SULAMA KANALI TEMİZLENDİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CAZİBE SULAMA KANALI TEMİZLENDİ...
Haberin Tarihi: 6.6.2016 17:15:00 - Okunma Sayısı:1934 defa okundu.

TEMİZ SULAMA SUYU ELMA BAHÇELERİNE ULAŞTI...

CAZİBE SULAMA KANALI TEMİZLENDİ…

 

TEMİZ SULAMA SUYU ELMA BAHÇELERİNE ULAŞTI…

 

            Kovada Kanalı kenarında bulunan, Kızılçubuk Irmak Kenarı, Beylik Koru Mevkii ile Tepeli ve Balkırı köylerimizin bir kısım bahçelerinin sulama suyunu sağlayan Cazibe Sulama Kanalı, temizlenerek, elma bahçelerine sulama suyu ulaştırıldı. 

         
           Geçtiğimiz günlerde kirliliği ve etrafa saçtığı kötü kokular nedeniyle şikayet konusu olan ve kendilerine vatandaşlarımızın şikayetlerini ilettiğimiz Eğirdir Boğazova Sulama Birliği Başkanı İrfan Çatal’ın acil girişimleri ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğünden gönderilen iş makinasıyla üç günde temizlenen cazibe sulama kanalının temizlenmesi ile elma bahçelerine temiz su ulaşırken, kanal içerisinde ördekler de temiz sulara salınarak yüzmeye başladı.
 

            Eğirdir Sulama Birliği Başkanı İrfan Çatal, Birlik Müdürü Tarık Eryiğit ve Birlik Çavuşu Yılmaz Demirbaş ile birlikte, temizlenen cazibe kanalını incelemelerimiz sırasında gelen vatandaşlar, geçtiğimiz Mart ayında genel temizliği yapılan ancak, evsel ve zirai atıklarla tekrar kirlenen kanalın temizlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür ettiler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap