EĞİRDİR KAYMAKAMLIĞININ PROJESİ'NE BAKA'DAN HİBE DESTEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR KAYMAKAMLIĞININ PROJESİ'NE BAKA'DAN HİBE DESTEK
Haberin Tarihi: 8.6.2016 17:18:00 - Okunma Sayısı:1956 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamlığı, Proje merkezi BAKA tarafından 150 bin liralık mali desteğe hak kazandı.

EĞİRDİR KAYMAKAMLIĞININ PROJESİ’NE BAKA’DAN HİBE DESTEK…

Eğirdir Kaymakamlığı, Proje merkezi BAKA tarafından 150 bin liralık mali desteğe hak kazandı.

Eğirdir Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Ofisi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesince hazırlanan “Zirai İlaçlama Ünitesi ve Atık Maddeleri Toplama Projesi” Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 150 Bin TL’lik hibe desteği almaya hak kazandı.

            Her yıl yaklaşık 70 ton tarımsal kaynaklı ilaç atığının ortaya çıktığı tespit edilen Eğirdir Gölü çevresinde zirai kirliliğin önüne geçilecek.

Türkiye’nin önemli bir evsel ve zirai kullanma suyu kaynaklarından biri olan, su canlıları ve kuşların yaşam alanını oluşturan Eğirdir Gölü’nde, proje aracılığıyla kirlenmenin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

            Proje ile ​Atık yönetiminin sağlanması, su kaynaklarında meydana gelen kirlenmenin önlenmesi, tarımsal kaynaklı kirliliğin bertaraf edilmesi önceliklerine uygun olarak hazırlanan proje kapsamında; ilaçlamada kullanılan alet ve ekipmanların dezenfekte edilmesi, ortaya çıkan atık maddelerin belirlenen yerlerde toplanıp imha edilmesi ile kirlenmenin en önemli sebebi olan zirai atıkların doğaya karışması önlenecek. Çiftçilerimiz tarım ilaçlarını hazırlayacakları tesislere kavuşacak ve doğaya verilen tahribat en aza indirilecek.

            Proje kapsamında kurulacak istasyonların yapım faaliyeti, Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilecek.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap