TEOG Birincisi Ahmet Burhan Bolat Başarısının Sırrını Anlattı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TEOG Birincisi Ahmet Burhan Bolat Başarısının Sırrını Anlattı...
Haberin Tarihi: 14.6.2016 17:09:00 - Okunma Sayısı:3143 defa okundu.

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye 1.si olarak Eğirdir'e büyük bir gurur yaşatan Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Ahmet Burhan Bolat, başarısının sırrını anlattı.

TEOG Birincisi Ahmet Burhan Bolat Başarısının Sırrını Anlattı…

 

Bolat:  “Başarımın arkasında okul öğretmenlerimin ve ailemin çok büyük desteği var...”

 

            Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye 1.si olarak Eğirdir’e büyük bir gurur yaşatan  Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Ahmet Burhan Bolat, başarısının sırrını anlattı.

            Gazetemiz muhabiri Emel Turan Kartal’ın sorularını cevaplayan Bolat; başarısını düzenli ve sistemli çalışmaya borçlu olduğunu ifade etti.

            Hergün okuldan çıktıktan sonra akşamları evinde düzenli şekilde bir dersine çalıştığını, haftada iki gün Bağlar Erkek Öğrenci Yurdunda etüt çalışmalarına katıldığını ifade eden TEOG Türkiye Birincimiz Ahmet Burhan Bolat, “Akşamları belli saatlerde bir dersten soru çözdüm. Bütün dersleri önemseyen biriyim. Bu başarımın arkasında okul öğretmenlerimin ve ailemin çok büyük desteğini gördüm. Onlar beni bu kadar motive etmeselerdi belki de başaramazdım” dedi.

Gözaltı Morlukları Oluştu…

            Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınavına çalışırken büyük bir özveri gösterdiğini dile getiren Bağlar Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü ve Ahmet Burhan Bolat’ın babası Tahir Bolat, “Ahmet Burhan benim hem oğlum, hem de öğrencim. Ahmet Burhan, her dersi önemseyen, hiçbir dersi hafife almayan bir çocuk.

Ahmet Burhan, ders çalışmanın yanı sıra sosyal aktivitelere de katıldı. Bunun yanında sabaha kadar da çok fazla ders çalıştı.  Sınavdan önce ilk defa çocuğumun gözlerinin morardığını gördüm. Ahmet Burhan gayret gösterdi ve hedefine ulaştı. Ailecek çok mutluyuz. Bu başarıda okul Müdürümüz ve öğretmenlerimizin büyük payı var. Mehmet Akif Okulu’nun eğitim öğretimin, yanı sıra çok kaliteli öğretmen kadrosu var. Ben hocalarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta S.D. Fen Lisesi’nde

Okumak İstiyor

            TEOG’da Türkiye Birincisi olma hakkını kazanan Ahmet Burhan Bolat, Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesinde öğrenim görmek istiyor. Ağustos ayı içerisinde tercih yapacaklarını söyleyen Bolat, “İlk hedefim S.D. Fen Lisesini kazanmak” dedi.

            Diş Hekimliği…

            İlk önce Süleyman Demirel Fen Lisesinde okumak istediğini, daha sonra da iyi bir üniversitede eğitim gördükten sonra Diş Hekimi olmayı düşündüğünü söyleyen, Ahmet Burhan Bolat, “İlk hedefim Fen lisesinde okumak. Daha sonra iyi bir üniversiteyi kazanmak ve Diş Hekimi olmak” dedi.

            Ahmet Burhan Bolat’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap