Akkeçili Yörük Evi Projesi tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Akkeçili Yörük Evi Projesi tamamlandı
Haberin Tarihi: 18.6.2016 10:19:00 - Okunma Sayısı:3196 defa okundu.

Senirkent Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Senirkent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Akkeçili Köyü Muhtarlığı, Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneğinin iştirakçi olarak katıldığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edilen Akkeçili Yörük Evi Projesi tamamlandı.

Akkeçili Yörük Evi Projesi tamamlandı

 

            Uzak ve yakın geçmişimize ait kültürel mirasımızın canlandırılması, yeni kuşaklarımıza tanıtılması, sürdürülebilir turizme destek sağlayarak bölgesel ve ulusal ekonomiye katkıda bulunulması amacıyla hazırlanan Akkeçili Yörük Evi Projesi tamamlandı.              

         

            Proje kapsamında; Akkeçili Köyü Muhtarlığına ait eski İlkokul binasının tadilatı yapılarak adeta müze haline dönüştürüldü. Yöresel kıyafetlerin cansız mankenler üzerinde sergilendiği Yörük Evi’nde köy yaşantısı canlandırılıyor. Ayrıca güvenlik, aydınlatma, yangın ve ısıtma sistemleri ile engelliler için düzenlemelerin yapıldığı binanın çevresine 1 adet büyük, 7 adet küçük Yörük çadırları kurularak, çadırların içerisi de Yöresel eşyalarla tefriş edilerek bölge turizminin hizmetine sunuldu.

            

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap