GENÇ HUKUKÇULAR 3. HUKUK ŞENLİĞİNİ EĞİRDİR CANADA'DA GERÇEKLEŞTİRDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GENÇ HUKUKÇULAR 3. HUKUK ŞENLİĞİNİ EĞİRDİR CANADA'DA GERÇEKLEŞTİRDİ
Haberin Tarihi: 15.5.2013 09:47:00 - Okunma Sayısı:1871 defa okundu.

Çeşitli Hukuk Fakültesi öğrencilerinin iştirak ettiği Hukuk Şenliği'nde Canada yeni bir tarihî gün yaşadı.

GENÇ HUKUKÇULAR 3. HUKUK ŞENLİĞİNİ EĞİRDİR CANADA’DA GERÇEKLEŞTİRDİ

 

            Hafta sonu Eğirdir’e gelen Hukuk Fakültesi öğrencileri Eğirdir’e hayran kaldıklarını belirterek ev sahipliği ve rehberlikte bulunan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ettiler.

            Öğrenciler, “Belediye Başkanımız Eğirdir’e geldiğimizde hep bizlerle beraber oldu, adeta babalık, ağabeylik yaptı. Ayrıca tarihî yerleri gezdirerek rehberlik yaptı. Bizi kırmayarak tekne gezilerine de katıldı. Samimi davranışlarından dolayı Başkanımızı kendimizden biri gibi gördük ve çok sevdik. Belediye personeli Canada’da güzel hazırlık yapmış. Eşsiz, değişik tabiat manzaraları arasında hoşça vakit geçirdik, rahatça dinlendik. Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

            SDÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinden İbrahim Alptekin, Abdullah Çakacı, Tansel Özbilek’in organizesi ile 80’e yakın çeşitli Hukuk Fakültesi öğrencilerinin iştirak ettiği Hukuk Şenliği’nde Canada yeni bir tarihî gün yaşadı. Canada, bir hafta öncesi çeşitli Tıp Fakülteleri’nden 400 öğrenciyi misafir etmişti.

            SDÜ Hukuk Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi ve Hukuk ve Adalet Kulübü Başkanı Şükrü Akkoca, “Eğirdir’de umduğumuzdan daha fazla güzellik bulduk. Arkadaşlarımızla birlikte büyük zevk aldık. Belediye Başkanımızın bizleri yalnız bırakmayışı ve rehberlik etmesi hepimizi çok sevindirdi. Eğirdir’den çok memnun kaldık” diyerek teşekkür etti.

            Eğirdir’e gelen Hukuk Fakültesi öğrencileri ilk önce Vergi Dairesi üzerinde Belediye Toplantı Salonunda görüş alışverişinde bulundular. Başkan Özmeral’den konuşma yapmasını istediler. Başkan Özmeral, öğrencilere Eğirdir’i tercihlerinden dolayı teşekkür etti ve “Geçen hafta 400 Tıp öğrencisini güzel ilçemizde misafir ettik. Şimdi de Hukuk Fakültesi öğrencilerimizle beraberiz. Bizim için bu büyük bir mutluluktur. Sizler, geleceğin savcıları, hakimleri, avukatları, hukukçuları olacaksınız. Türkiye’de Hukukun üstünlüğü anlayışının daha da iyi yerleşmesinde ben inanıyorum ki sizlerin de büyük katkıları olacaktır. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

            Eğirdir’e gelen Hukuk öğrencilerinin çoğu SDÜ Hukuk Fakültesi’nden olup, Akdeniz Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Eğirdir’i çok sevdiler ve Eğirdir’i gizli kalmış, saklanmış tabiat harikası bir yer olarak değerlendirdiler. Belediye’nin kurduğu ses yayın cihaz sistemiyle öğrenciler, gönüllerince eğlendiler ve şarkı, türkü söylediler. Başkan Özmeral’in Çarşı merkezindeki Hızır Bey Camiî, Dündar Bey Medresesi, Kemerli Minare’yi, Esma Sultan Hamamı ve Kervansaray’ı anlattıktan sonra, “İşte ecdâdımızdan intikâl eden bu kıymetli tarihî eserlerimiz, güzel Eğirdir’imizin ayrı ayrı süsü olarak yerini alırken aynı zamanda bizim Eğirdir için bir Selçuklu Şehridir dememize de vesile olmaktadır” ifadesi öğrencilerin dikkatini çekti.

            Başkan Özmeral’e hukuk öğrencilerinin Eğirdir gezisinde İl Genel Meclis Üyesi emekli öğretmen Mehmet Kamil Göncü de refakat etti.

- Eğirdir Belediye Başkanlığı Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap