Gönüllü Öğrenciler Yaptıkları Çalışmalarla Gönülleri Fethetti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gönüllü Öğrenciler Yaptıkları Çalışmalarla Gönülleri Fethetti
Haberin Tarihi: 13.9.2013 10:42:00 - Okunma Sayısı:1861 defa okundu.

Avrupa’dan ve Uzakdoğu'dan kopup gelen öğrenciler bir taraftan farklı kültürleri tanırken diğer taraftan kamu yararına işler yapıyorlar.

Gönüllü Öğrenciler Yaptıkları Çalışmalarla Gönülleri Fethetti...

 

            Gençtur'un "Gönüllü Çalışma Kampları" projesine katılıp birbirinden farklı ülkelerden kopup gelen farklı renk, din, ırk ve dilleri, kültürleri bir araya getiren Gençtur İlçemiz Eğirdir'in Yukarı Gökdere köyünü bu yaz kamp alanı seçti. Avrupa’dan ve Uzakdoğu'dan kopup gelen öğrenciler bir taraftan farklı kültürleri tanırken diğer taraftan kamu yararına işler yapıyorlar.

            Isparta’nın örnek köyü seçilen Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı ve Köy halkının yakın ilgi gösterdiği gönüllü gençler; Gizem Aktaş (Türkiye), Dorien Meima (Hollanda), Kyukang Lee (Güney Kore),  Ayaka Sawamura (Japonya), Akına Miyamoto (Japonya), Shiho Kuwana (Japonya), Yuta Yamashita (Japonya) ve Andrija Simjanovic (Sırbistan) köylülerin ilgi odağı olmaya devam ediyorlar.

            11 Eylül 2013 Salı günü elma bahçelerinde ve köyde muhtarlıkça belirtilen işlerde günboyu çalışan gönüllü çalışma gurubu onuruna menüsü kuru fasülye, bulgur pilavı ve helva olan bir akşam yemeği tertip edildi. Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da eşi ve çocuklarıyla birlikte yemeğe katıldı. Kaymakam Yılmaz’ın gönüllüler grubunu kamp yaptıkları alanda ziyaret edip onlarla uzun uzun sohbet etmesi grupta memnuniyet yarattı. Şalvar giyerek köylülerin yaşadığı gibi Türk kültürünü tanıyan öğrenciler renkli görüntüler yaşattılar.

            Kaymakam Dr. Yalçın YILMAZ, burada yaptığı konuşmada ‘Birbirinden farklı ülkelerden ve kültürlerden insanların bir araya gelip huzur içerisinde yaşayabilmesinden bizim de çıkaracağımız dersler olmalı, demek ki barış içinde sorunsuz yaşamak mümkündür, bunu bize gösterdiler, bütün dünyada bu proje yaygınlaştırılmalı ve halklar kardeşçesine bir arada yaşayabileceklerini bu sayede görmeli’ dedi.

            2 hafta süreyle hem çalışıp, hem gezip eğlenip kültürel faaliyetlere katılan grubun elamanları da katıldıkları köy düğününü ve köylülerin kendilerine olan ilgilerini unutamayacaklarını, Yukarı Gökdere Köyü halkı ve muhtarının kendilerine unutulmaz günler ve anılar yaşattıklarını belirterek ailesiyle birlikte kendilerini ziyarete gelen Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

            82 ülkede faaliyet gösteren proje kapsamında ilçemiz Yukarı Gökdere Köyünde kamp kuran katılımcılar hem tatil yapıp hem de köy işlerini yapmanın keyfini sürüyorlar. Sağlık Ocağının çevre düzenleme işinden tutun da çocuk parkının zemin döşemesi, köyün içinde bulunan çöplerin toplanmasına kadar birbirinden farklı işlerde gönüllü olarak çalışan misafirler hallerinden memnun gözüküyorlar. Köylülerin her birinin gençleri aile ferdi gibi sahiplenmesi onların en çok dikkatlerini çeken konu olmuş. Bir de hepsinin ortak fikri; Türk Aile Bağlarının  çok güçlü olması... Lütfen bu özelliğinizi koruyun diyorlar. Köylü çocuklar, amcalar, teyzeler gözleri gibi bakıyorlar misafirlerine. Beraber yemek yapıp, yufka açıp, sofra kurup, topluyorlar.

            Hem grubun üyesi hem de tercümanı olan Gizem Aktaş; Köylülerin meydanda çöp toplayan misafirlerini görünce bu durumdan etkilendiklerini ve taa nerelerden gelip bizim attığımız çöpleri topluyorlar deyip çöp atmamaya özen gösterdiklerine şahitlik ettiklerini belirtti.                                  

Grubun bir başka üyesi Andrija Simjanovic’de ovaları dağları aşıp da Miskinler yokuşundan ilk defa Eğirdir’i ve gölü görünce nasıl şaşkınlıkla bakıp kaldığını o anda o yokuştan Eğirdir Gölü’ne atlamak istediğini hayranlıkla anlattı.

            Yaz tatilinde 82 ülkede uygulanan proje kapsamında gençler 2-3 hafta süresince gittikleri ülkelerde günde 5-6 saat kamu yararına bir işte gönüllü olarak çalışıyorlar, bunun karşılığında da konaklama ve yemek masrafları ücretsiz karşılanıyor. Bu projeyi ilçemize kazandıran Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz başta olmak üzere Yukarı Gökdere Köyü muhtarı Ahmet Sarı ve hoşgörülü, ikramsever misafirperver tüm köy halkına teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap