Hamur açan eller Futbola da el attı!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hamur açan eller Futbola da el attı!
Haberin Tarihi: 13.7.2016 17:32:00 - Okunma Sayısı:1215 defa okundu.

Isparta’nın ilk bayan futbol takımı Üçüncü lig yolunda!

Hamur açan eller Futbola da el attı!

 

Isparta’nın ilk bayan futbol takımı Üçüncü lig yolunda!

 

            Isparta 32 Kulübü Başkanı Kuddisi Karataş, Isparta 32’nci Gençlik Kulübü olarak Bayan Futbol Takımını kurarak yetenekli gençleri kulübün bünyesine katmaya devam ettiklerini söyledi.

            Isparta 32 Gençlik Bayan Futbol Takımı bugün başlayıp iki gün sürecek genç kızlar Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil edecekler.

            Aydın’da yapılacak olan ve dört takımın mücadele edeceği Türkiye şampiyonasına yaklaşık üç aydır hazırlanan Isparta 32 Gençlik Bayan Futbol Takımı dün Aydın’a hareket etti. Isparta temsilcisi 32 Gençlik Bayan Futbol Takımı Aydın’da yapılacak olan gurup maçlarına katıldığı için Futbol federasyonu tarafından direk üçüncü ligde mücadele hakkı verecek. Tıpkı erkeklerde olduğu gibi birinci, ikinci ve üçüncü ligden oluşan Türkiye Bayanlar Futbol Liglerinde ilk defa Isparta’yı temsilen bir bayan futbol takımını yeşil sahalarda mücadele ederken görebileceğiz.

            Isparta 32 Gençlik Kulübü başkanı ve eski Ispartaspor kulüp başkanı işadamı Kuddisi Karataş, bu yıl Isparta süper amatör kümede şampiyonluk mücadelesi verecek olan erkek futbol takımından sonra bayan futbol takımı ile de Isparta’yı temsil edeceklerini belirterek şunları söyledi. “Futbola olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle bayanların futbola olan ilgisi Avrupa’da malumunuz. ‘Neden ülkemizde, hatta Isparta’mızda şampiyonluğa oynayan, ilimizi temsil edebilecek bir bayan futbol takımı olmasın’ düşüncesi ile yola çıktık ve ilimizde futbola meraklı genç kızlarımızdan oluşan bir takım oluşturduk. Takımımız 15-17 Temmuz tarihleri arasında Aydın’da yapılacak olan gurup maçları sonrasında Eylül ayında başlayacak olan üçüncü ligde mücadele hakkı kazanacak. İnşallah ilimizdeki ve bölgemizdeki genç kızlarımıza futbolu sevdirmek, seyir zevkini artırmak için kaliteli bir kadro oluşturarak üçüncü ligde şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. Isparta’da futbola olan ilgi, tesisler ve seyirci potansiyeli çok zengin fakat ilimizi profesyonel liglerde temsil eden bir takımı yok. En azından bayanlarla adımızı Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Şuanda kulübümüz federasyonun desteği ve kendi imkanlarımız ile hedefe kilitlenmiştir. İnşallah ilerleyen dönemlerde takıma sağlanacak desteklerle daha üst ligleri hedefliyoruz” dedi.

            Atatürk stadında teknik direktör Yavuz Selim Horuz nezaretinde idmanlarını sürdüren Isparta 32. Gençlik Bayan Futbol Takımının idmanı sonrasında işadamı Mehmet Uslu bayan futbol takımının oyuncularına baklava ikram ederek gurup maçlarında başarı diledi. Teknik Patron Horuz, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi. “15-17 yaş aralığındaki genç kızlarımızdan oluşan 18 kişilik kadromuzla gurup maçlarında ilimizi temsil edeceğiz ve daha sonra üçüncü ligde mücadele etme hakkı kazanacağız. Amacımız gençlerimizi spora teşvik etmek ve özellikle genç kızlarımıza futbolu sevdirerek sportif aktivitelere yönlendirmek olacaktır. Böylece tribündeki seyirci hakimiyeti sadece erkeklerle sınırlı kalmayacak ve bayanların da hem sahada, hem de tribünde yerlerini almalarını sağlamış olacağız. Kulübümüzün değerli başkanı sayın Karataş’a verdiği destek için teşekkür ediyoruz” dedi.

            Öte yandan ceza infaz kurumu futbol klübü ile ikinci amatör kümede şampiyon olan ve adını Isparta 32 Gençlik Futbol Kulübü olarak değiştiren Klüp başkanı Kuddisi Karataş, erkek futbol takımının da bu yıl süper amatör kümede şampiyonluğu hedeflediğini ve gelecek yıl Bal ligine kalmayı hedeflediklerini söyledi. Erkek futbol takımının teknik direktörü eski Ispartasporlu Ercan Erkavas’ta hem erkeklerde, hem de bayanlarda  hedeflerinin profesyonel lilglerde mücadele etmek olduğunu söyledi.

            Öte yandan Isparta 32 Gençlik Bayan Futbol Takımında mücadele eden Fadime Özdemir, Serap Büyüksarı, Büşra Sancak, Gizem Şahan, Sümeyra Genç, Dilara İpek, İleyda Nur Kahraman, Macide Efe, Melahat Çayır, Yasemin Çiftçi, Yasemin Miski ve Melike Gürdaldan oluşan genç kızlarımız da ailelerinin verdiği destek ile futbola olan ilgilerini yeşil sahada gösterecekleri başarı ile taçlandıracaklarını ve Ispartayı en iyi şekilde temsil edeceklerini söylediler.

            Bu arada Aydın’da yapılacak olan gurup maçlarında takımın Genel kaptanı Figen Erkavas genç kızlarımızın başında kafile başkanı olarak yer alacak.                     

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap