POSTA GAZETESİ ŞENGÖL?ÜN RÖPORTAJINA GENİŞ YER VERDİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,POSTA GAZETESİ ŞENGÖL?ÜN RÖPORTAJINA GENİŞ YER VERDİ?
Haberin Tarihi: 22.8.2016 17:42:00 - Okunma Sayısı:1522 defa okundu.

ŞENGÖL: “Eğirdir'i yaşanabilir bir kente dönüştürdük”

POSTA GAZETESİ ŞENGÖL’ÜN RÖPORTAJINA GENİŞ YER VERDİ…

 ŞENGÖL: “Eğirdir'i yaşanabilir bir kente dönüştürdük”



 

            Eğirdir Belediyesi ilçenin tanıtımı için çalışmaları sürdürüyor. Çok sayıda fuara katılarak ilçenin turizm, kültür ve ekonomik değerlerini tanıtan Eğirdir Belediyesi, yerel ve ulusal medyada da zaman zaman ilçenin tanıtımını yapıyor. Daha önce Vatan Gazetesi, Milliyet Gazetesi ve Posta Gazetesi ile iş birliği yaparak ulusal bazda Eğirdir'in tanıtımını yapan Eğirdir Belediyesi kapsamlı bir tanıtım çalışmasına daha imza attı.

            Posta Gazetesinin Belediye Başkanlarıyla ortaklaşa yürüttüğü, belediyelerin halka birebir ulaşması, kentlerin tanıtımı ve halkın okuma alışkanlığını artırmayı hedeflediği projede Eğirdir yerini aldı.

            Bu proje kapsamında Eğirdir Belediyesi ile Posta Gazetesi işbirliği ile yapılan çalışmada, Eğirdir'in tanıtımı yapılırken, 10 bin adet gazete de Isparta, Eğirdir  merkez ve bazı köylerde halka ücretsiz dağıtıldı.


            Türkiye'nin trajı ve içeriği bakımından çok tercih edilen gazetelerinden biri olan Posta Gazetesi'nde Eğirdir'in tanıtımı yapıldı. Pazar günü Posta Gazetesi'nde 18. sayfasında tam sayfa Eğirdir'in tanıtımı yapılırken, Türkiye genelinde 400 bin aşkın gazete satıldı. Akdeniz bölgesinde de 30 bine yakın gazete okuyucu ile buluştu. Ayrıca Eğirdir Belediyesi, anlaşma gereği 10 bin adet gazeteyi de Eğirdir başta olmak üzere köylerde ve Isparta merkezde halka ücretsiz olarak dağıttı. Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Personeli ve Zabıta ekipleri, Isparta merkez başta olmak üzere köylere dağıtımını yaparak halkın gazeteyi okumasını sağlamış oldu.

            Hem gazete okuma oranının artırılması hem de belediyelerin kendilerini Türkiye'ye tanıtması için gerçekleştirilen proje kapsamında Eğirdir sayfasını ülke genelinde 400 bini aşkın kişiye ulaştı. Posta Gazetesi, gazetede yer alan yazıları internet sayfasında da yayınlayarak Eğirdir'i milyonlara ulaştırmış oldu.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Eğirdir'imizin tanıtımını her platformda elimizden geldiğince yapmaya çalışırız. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Tanıtım denilince fuarların yanında ulusal basın yani medya ön plana çıkıyor. Ulusal televizyon kanallarında zaman zaman ilçemizin tanıtımını yapıyoruz, trajı yüksek ulusal gazetelerde de Eğirdir'in tanıtılması için çalışmalar yapıyoruz. Posta Gazetesi ile daha önce de çalışmıştık, bu yıl da güzel bir çalışmayı iş birliği ile yaptık. Pazar günü Akdeniz eki ile birlikte Posta Gazetesi Eğirdir'imize güzel bir şekilde yer verdi. Ayrıca Eğirdir başta olmak üzere etrafımızdaki yerleşim yerlerine de gazeteyi ulaştırarak okuma oranında katkıda bulunabildiysek ne mutlu bizlere. Isparta merkeze, Eğirdir'imizin köylerine, ildeki kafelere, otogardaki yazıhanelere ve otobüs işletmelerine gazeteyi ücretsiz olarak dağıttık. Umarım yaptığımız bu tanıtım ilçemiz ekonomisine olumlu bir şekilde geri yansır" dedi.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, projelerini Posta Gazetesi muhabirlerinden GÜRSU KUNT’a anlattı. Triatlondan klasik müzik festivaline, Altınkum plajından Rüya Park’a, Elmadan Çarşı projesine kadar Eğirdir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Şengöl’ün röportajı şöyle:

            Eğirdir’in öne çıkan özellikleri nelerdir?

            Eğirdir yeşille mavinin buluştuğu, Göller Bölgesi’nin incisi denilebilecek bir ilçe. Muhteşem bir doğal dokuya sahip. İç denizi andıran gölü, 2 bin yıllık Yeşil Adası, Can Adası, Altınkum Plajı ile her rengi barındıran bir tablo gibidir. Bizim için doğal, kültürel ve turizm zenginlikleriyle dünyanın bir incisidir. O yüzden Eğirdir’i sıradan bir hanımefendi gibi düşünmeyiz. Bize göre dünya güzeli bir kızdır. Bu kadar güzel bir kızın da bakımı masraflı olur. Nazlı olur, cilveli olur. Bu güzel kız aksesuarlarla daha da güzelleşmek ister. Biz de kulağına küpe, boynuna gerdanlık, gözüne gözlük takarak onu güzelleştirmeye çalışıyoruz.

            Eğirdir’i daha da güzelleştirmek için

            neler yapıyorsunuz?

            Öncelikle ilçede yeşile önem veriyoruz. Bir karış toprak bulduğumuz zaman hemen çiçek, ağaç dikiyoruz. 1989’dan bu yana belediye başkanıyım. Sadece iki dönem ayrı kaldım. İlçede gördüğünüz ne kadar yeşil alan varsa hepsini biz oluşturduk. Çiçek ve bitkileri kendimiz üretiyoruz. Ayrıca güzel kızımızın bakımı için ilçe temizliğine büyük önem veriyoruz. Bizde kişi başına çıkan çöp miktarı Avrupa'dakinden çok daha fazla. Hele yaz döneminde tatilcilerin gelmesiyle çöp miktarı daha da artıyor. Maliyeti yüksek olsa da çöp sorununu çözdük. Kanalizasyon sorunumuz da yok.

            ‘TRİATLON YARIŞLARI 14. KEZ YAPILACAK’

            Tanıtım konusunda neler yapıyorsunuz?

            Farklı alanlarda festivaller düzenliyoruz ve bunu özellikle tanıtım amacıyla kullanıyoruz. Dağcılık Şenliği, Triatlon Yarışları, Klasik Müzik Festivali, Motosiklet Festivali, Bisiklet Festivali, Briç Festivali gibi farklı alanlarda uzun yıllardır devam eden festivallerimiz var.

            En uzun soluklu olanı hangisi?

            Alanya’dan sonra Türkiye’de en uzun soluklu triatlon yarışları Eğirdir’de yapılıyor. Bu yıl Eylül ayında 14’üncüsü yapılacak. Ancak bu yıl yaşanan olaylardan dolayı yabancılar katılamıyor. Yerli sporcuların katılımıyla gerçekleşecek.

            Küçük bir ilçe belediyesi için

            klasik müzik festivali yapmak zor değil mi?

            Evet zor. Ama zor ayrı, imkansız ayrı. Bu yıl ikincisini düzenledik. İlk yıl Avusturya’dan bir hoca geldi. Bu yıl da İsviçre ve Fransa’dan hocalar geldi. Bir ay boyunca konservatuvardan gelen gençlere, çocuklara eğitim verdi, konserler yaptı.

            Amacımız gençlerin klasik müziği yakından tanımaları. Tüm çalışmalar belediye desteği ve bireysel katkılarla yapıldı. Bu festivalde kızımın ve torunumun emeği büyük.

            Briç Festivali’ne ilgi nasıl?

            Bu festivali 2 yıldır yapıyoruz. Yaklaşık 150 sporcu ile aileleri katılıyor. Briç sporcularını Eğirdir dostu olarak görüyoruz. Festivaller bize yeni dostlar kazandırıyor.

            ‘TURİZMDEKİ CANLILIK HİÇ BİTMEDİ’

            Peki motorsiklet ve bisiklet

            festivallerinde durum nedir?

            Her iki festivalde de renkli ve heyecanlı görüntüler yaşanıyor. Bisiklet ve motosiklet tutkunları unutamayacakları anılarla ayrılıyor ilçemizden. Motosiklet Festivali’ni Türkiye Motosiklet Platformu ve Eğirdir Belediyesi işbirliğiyle uluslararası düzeyde yapıyoruz.

            Turizm bu yıl beklentilerin altında seyretti.

            Eğirdir’de durum nasıl?

            Eğirdir’e yerli turist geliyor. O yüzden ilçedeki turizm hareketliliğinde bir değişim olmadı. Yaz döneminde özellikle hafta sonları ilçenin nüfusu yüzde 70-80 artıyor. Kamp alanlarımız var. Onlar da ilgi görüyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül’ün ilk 20 günü, yani 80-90 gün Eğirdir’e özgü yaz olur.

            Sıcak ve gölgede serin bir yaz geçiririz. Nem de aşırı sıcak da olmaz. Akşamları deliksiz uyuruz. Sebze, meyve, et her şey kendi üretimimiz. Fiyatlar uygun. Belki gençlere çok hitap edemiyoruz ama doğayı seven, sakin ve rahat bir tatil yapmak isteyenler Eğirdir’i tercih ediyor.

            Eğirdir Gölü’ne neden ‘Yedi Renkli Göl’ deniyor?

            Rüzgar ve ışık nedeniyle, Eğirdir Gölü’nün rengi gün içinde farklı tonlara bürünür. O yedi rengin kaynağı, doğanın bize bir hediyesi. Burası gerçekten özel bir göl. Göl suyunun yüzde 90’ı dip kaynaktan temin ediliyor. Gölün etrafı yüksek dağlarla çevrili. Kışın kar ve yağmur suları dip kaynaklardan göle karışır. O yüzden içilecek nitelikte kaynak suyuna sahip. Bir de Alaçatı’yla yarışır rüzgar var ki sörf için oldukça uygun.

            'EN KALİTELİ ELMAYI YETİŞTİRİYORUZ'

            Elma üretiminde Eğirdir’in sıralaması nedir?

            2014 yılı rakamlarına göre Türkiye’de yaklaşık 2 milyon 500 bin ton elma üretiliyor. Bunun 650 bin tonunun üretimi Isparta’da gerçekleşiyor. Eğirdir’de ise 250 bin tonluk üretim yapılıyor. Ama ilçede kayda girmeyen üretim nedeniyle iki kat daha fazla elma üretildiğini düşünüyorum.

            Üretimin tamamı iç pazara sunuluyor. Dünyanın en kaliteli elmasının Eğirdir’de yetiştirildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Şimdi elmanın tanıtımı için Isparta’daki hediyelik gül sepetine benzer bir çalışmayı elma için yapacağız.

            Eğirdir için yeni projeniz var mı?

            Proje çok ama ‘uygulayabiliyor musunuz’ diye soracaksınız bunu. Proje bütçe demek. Biz de boyumuzun ulaştığı, bütçemizin yettiği çalışmaları yapıyoruz.

            Şu anda çarşı projemiz var. 35-40 yıllık küçük çaplı iş yerlerinin yıkımına başlandı. Kısa sürede temel atmayı planlıyoruz. Altı otopark, üstü işyerleri ve açık alandan oluşacak. Çarşı balıkçı barınağı ile bütünleşecek.

            Çalışmaları sadece belediye kaynaklarıyla mı

            yürütüyorsunuz?

            Biz sadece yasal olan İller Bankası desteğimizi alıyoruz. Onun dışında bir kuruş destek yok. Manevi yönden de yok. Ne yaparsak kendi kaynaklarımızla yapıyoruz. Aralıklarla 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. İlk kez 1989’da belediye başkanı oldum.

            Ama çalışmalar için 5 yıl yetmedi. İkinci dönem yeniden seçildim. 1999'da milletvekili adayıydım. Sonraki seçimde yeniden belediye başkanı oldum. 2009’da yapılan seçimde yerime başka bir arkadaş geldi. Onun da işi 5 yıl boyunca beni kötülemek oldu. Ama 2014'te yeniden DP’den belediye başkanı seçildim.

            'RÜYA PARK HERKESE HİTAP EDİYOR'

            Rüya Park hakkında bilgi verir misiniz?

            Eğirdir Belediyesi Rekreasyon Alanı’nda yer alıyor. İçinde piknik alanları, kır düğün salonu, balık havuzları ve farklı türden hayvanların barındığı hayvanat bahçesi var.

            Ayrıca süs bitkileri, sera ürünleri, koşu alanları, binicilik tesisi, yüzme alanları, plajlar, yeme içme alanları, kapalı yüzme havuzu, açık basketbol ve voleybol sahaları bulunuyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap