KAYMAKAM AKDAŞ: ?YILDA 4 MİLYON SAZAN YAVRUSU ÜRETİLECEK...?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM AKDAŞ: ?YILDA 4 MİLYON SAZAN YAVRUSU ÜRETİLECEK...?
Haberin Tarihi: 24.8.2016 17:32:00 - Okunma Sayısı:1421 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, ilçenin su ürünleri potansiyelinin önemli olduğunu söyledi.

KAYMAKAM AKDAŞ: “YILDA 4 MİLYON

SAZAN YAVRUSU ÜRETİLECEK...”

 

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, ilçenin su ürünleri potansiyelinin önemli olduğunu söyledi.

            Kerevit ve sazan popülasyonunu artırıp yılda 10 milyon TL'lik bir ekonomi hedeflediklerini belirten Akdaş, şöyle konuştu: "Eğirdir, balıkçılık itibariyle zengin bir göl. 1980'li yıllarda kerevit üretimi son derece yaygın ve yüksek kapasitede imiş. 1985 yılından itibaren gölde meydana gelen bazı hastalıklar nedeniyle üretim ciddi şekilde azalmış. 8 bin ton civarında olan rekolte 60-70 tona kadar düşmüş. 200 civarında balıkçımız bu göldeki su ürünlerinden sağlamakta.

            Son zamanlarda hem kirliliğin azaltılması hem de su ürünlerinin artırılması yönünde ciddi çalışmalar var. En önemlilerinden bir tanesi Su Ürünleri Araştırma Enstitümüzün yapmış olduğu Kerevit Üretim İstasyonu'dur. Türkiye'de bir ilk. Göldeki kerevit popülasyonunu artırmak ve sorunların nedenini bulmak amacıyla böyle bir istasyon kuruldu. Kerevitin zararlısını ve hastalıkları tespit etmek, dirençli türler yetiştirmek için ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu projeye önem veriyoruz.

            YILDA 4 MİLYON SAZAN YAVRUSU ÜRETİLECEK

   Göldeki sazan üretimi geliştirmek için de projemiz var. Bu proje ile göle senede 4 milyon adet sazan yavrusu bırakmak istiyoruz. Eğirdir Gölü içerisinde kaves balıkçılığı ya da buna benzer çiftlikler kurulamıyor. Biz göle yakın bir yerde sazan üretimini gerçekleştirip, göle bırakmayı düşünüyoruz. Bunlar başarıya ulaşırsa, hedefimize ulaşabilirsik senede gölden 10 milyon TL'lik katma değerin Eğirdir ve ülke ekonomisine kazandırılacağını düşünüyoruz. Eğirdir, doğal güzellikleri yanı sıra maddi bir kaynak olarak su ürünleri yönünden kıymetini ve değerini muhafaza ediyor."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap