AKBB Isparta'nın Çevre Sorunlarını Eğirdir'de Tartıştı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AKBB Isparta'nın Çevre Sorunlarını Eğirdir'de Tartıştı
Haberin Tarihi: 29.8.2016 09:47:00 - Okunma Sayısı:1694 defa okundu.

Akdeniz Belediyeler Birliği Isparta Bölgesi çevre sorunları sempozyumu 26-27 Ağustos tarihlerinde Eğirdir'de yapıldı.

AKBB Isparta'nın Çevre Sorunlarını Eğirdir'de Tartıştı

           Akdeniz Belediyeler Birliği Isparta Bölgesi çevre sorunları sempozyumu 26-27 Ağustos tarihlerinde Eğirdir'de yapıldı.

           Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Mavigöl uygulama otelinde yapılan toplantıya; Akdeniz Belediyeler birliği, Kepez Belediye Başkanı Murat Tütüncü, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, çevre ve Şehircilik Isparta İl Müdürü İlker Yavuz, Akdeniz Belediyeler Birliği Çevre Komisyonu Başkanı İsmail Afşar, Biyolog Sedat Karakoyun, Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Beyhan, TUBİTAK Doç. Dr. Kemal Güneş, Süleyman Demirel Üniversitesi jeolog Yard. Doç. Dr. Şehnaz Şener, Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisi Dr. Meltem Kaçıkoç, ve Isparta Bölgesi Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Isparta ili Atık yönetimi ve yerel yönetimlerin rol ve sorumlulukları, İçme suyu kaynaklarının korunması ve Eğirdir gölü, Isparta çevre kalitesinin geliştirilmesi ve iyileştirme çalışmaları, Isparta geneli ve Boğazova köyleri katı atık sorunları, Isparta çevre sorunları, Su kalitesi, mevcut durum ve alınması gereken önlemler konuşuldu.


            Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl konuşmasında " Çevresi problemlerle dolu bir şehirde, birliğimizin tertiplediği toplantıda birlikte oluyoruz. Bu programdan inşallah hayırlı sonuçlar çıkacaktır. Hepinize bu toplantıya katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, toplantının Eğirdir de yapılmasını sağlayan birlik başkanımız Hakan Tütüncüye de bizi seçtikleri için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü "AKBB olarak yaklaşık 3 yıldır bölgemizin sorunlarına duyarsız kalmayalım çalışmaları kapsamında bir çok çalışmalar yaptık. Bu toplantılarımızın iki tane temel amacı vardı. Bunlardan birincisi müşterek sorunlar üzerinde beraber düşünebilmek ve çözümü konusunda ortak bir eylem planını nasıl harekete geçirebilirizi konuşmak. İkinci amacıda belediyeler güçlerini birleştirirlerse iyi bir sonuca ulaşabileceklerini çok iyi bildiğimizden dolayı çok daha kısa mesafede çok daha iyi bir neticeye ulaşabileceğiz. birlik ve beraberliğimiz sağlanmasında da ön ayak oluyor. Eğirdir'de gerçekleştirmiş olduğumuz sempozyumda Eğirdir ve Isparta'nın çevre sorunlarını konuşacağız ve çeşitli sonuçlar alacağız. Bölgenin ileriye taşınması noktasında bu bölgenin en önemli varlıklarını burada değerlendirilmiş ve konuşmuş olacağız. burada olan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

            Açılış konuşmalarının ardından toplantının ilk bölümüne geçildi. Toplantının İlk bölümünde Akdeniz Belediyeler Birliği Çevre Komisyonu Başkanı İsmail Afşar Isparta ili katı atık yönetimi ve yerel yönetimlerin rol ve sorumlulukları hakkında, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl İçme suyu kaynaklarının korunması ve Eğirdir gölü hakkında, Çevre Şehircilik Isparta İl Müdürü İlker Yavuz ise Isparta çevre kalitesinin iyileştirme çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verirken, toplantının ikinci bölümünde ise SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Mehmet Beyhan Isparta Geneli ve Boğazova köyleri atık sorunları hakkında bilgiler verdi.

            Toplantıda ayrıca Isparta Çevre Sorunları- Eğirdir Gölü Su Kalitesi- Mevcut durum, alınması gereken önlemler isimli bir panel düzenlendi. Panel Biyolog Sedat Karakoyu'nun moderatörlüğünde yapıldı.  Toplantı soru ve cevap kısmı ile son buldu.


            Toplantının ardından heyet Eğirdir Belediyesinin misafirperverliğinde Akpınar Yörük Çadırı ve Seyir terasına giderek Isparta Bölgesi belediye başkanları ile istişare toplantısı yapıldı. Heyet ardından Eğirdir gölü tetkik ve inceleme gezisinin ardından Eğirdir'den ayrıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap