İlköğretim Haftası Kutlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlköğretim Haftası Kutlandı?
Haberin Tarihi: 21.9.2016 17:30:00 - Okunma Sayısı:1526 defa okundu.

15 Temmuz Şehitleri Eğirdir’de de Unutulmadı…

İlköğretim Haftası Kutlandı…

15 Temmuz Şehitleri Eğirdir’de de Unutulmadı…

 

            Bu yıl 19-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen     ‘İlköğretim Haftası’ tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.                        

            İlköğretim Haftası Eğirdir’de de Milli Eğitim Bakanlığınca alınan karar gereğince 15 Temmuz ‘Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma’ programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

            2016-2017 eğitim öğretim yılı  İlköğretim Haftası kutlama töreni dün saat 09.00’da Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.


            Törene, Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından P. Alb. Tamer Yaman, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldılar.

            Çelenklerin sunumunu müteakip devletimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylenildi.

            İlköğretim Haftası kutlamalarının icrası için ilçemiz okullarından Bağlar Ortaokulu’na geçildi. Buradaki tören ise devletimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız söylenilmesiyle başladı.

            Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı.

            İlk önce bir konuşma yapan Bağlar Okulu Müdürü Halil Kurtuluş, “Amacımız; bilgi aktarmak değil, bilgileye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmektir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür” dedi.

            Karakaya: “Vatanını, milletini seven bireyler yetiştirmeliyiz…


            Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya ise: “Hatırlanacağı üzere okullarımız kapalıyken ve bizler yaz tatilindeyken, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi. cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

            Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve tabii olarak öğrencilerimizi, milli, manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek hepimizin görevidir. 2016-2017 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını, bütün öğretmen arkadaşlarıma ve öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

            İlköğretim haftası kutlama töreninde son olarak Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş bir konuşma yaptı. Akdaş, yaptığı çarpıcı konuşmasında hem öğrencilere, hem öğretmenlere hem de velilerin üzerine görevler düştüğünü belirtti.

Akdaş, sözlerinin sonunda bütün eğitim camiasına başarılar diledi.

            Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan “Meslekler Grubu” oratoryosu izlenildi. Daha sonra 7-B sınıfı öğrencilerinden Hatice Can ‘Bayrak’ adlı şiiri okudu. Playback gösterisinin ardından 7/-B sınıfı öğrencilerinden Bekir Korkmaz’ı ‘Okul Yolunda ‘adlı şiiri okudu. Program halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.


            2016-2017 eğitim öğretim yılının Eğirdir’imiz için hayırlı uğurlu ve başarılı bir yıl olmasını dileriz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap