7. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu Eğirdir?de Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,7. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu Eğirdir?de Başladı
Haberin Tarihi: 4.10.2016 12:29:00 - Okunma Sayısı:3417 defa okundu.

İlk olarak 1997 yılında Yalova’da düzenlenen, Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumunun yedincisi SDÜ, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 4-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Eğirdir’de gerçekleştirilecek.

7. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu Eğirdir’de Başladı

İlk olarak 1997 yılında Yalova’da düzenlenen, Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumunun yedincisi SDÜ, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 4-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Eğirdir’de gerçekleştirilecek. Sempozyum bugün saat 10.00 da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Konuyla ilgili tüm paydaşları bir araya getirerek sunulacak araştırma sonuçlarını ve yeni gelişmeleri paylaşmak ve sektörün taleplerine yönelik araştırmaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sempozyuma çok sayıda bilim insanı katılıyor.

    Türkiye’de bahçe ürünlerinde görülen kayıpların minimize edilmesi ve bu ürünlerin iç ve dış satım olanaklarının iyileştirilebilmesi için bahçe ürünlerinde derim ve derim sonrası dönemde görülen mevcut sorunların en kısa sürede çözümlenmesi gerekmektedir. Bunun için her şeyden önce çağdaş bilim ve teknolojinin ışığında, ülkemiz koşullarında kapsamlı çok sayıda bilimsel çalışmanın yapılması gerekmektedir. Ayrıca elde edilen sonuçların yaygınlaştırılması, uygulamaya konulması ve özel sektörle buluşturulması sürecin başarısı için kaçınılmazdır. Bunu sağlamanın en önemli araçlarından birisi bu alanı kapsayan bilimsel toplantılar organize etmektir. Bu amaçla ilk olarak 1997 yılında Yalova’da düzenlenen, Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumunun yedincisi SDÜ, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 4-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Eğirdir’de düzenleniyor. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap