Eğirdir'li Genç Mimar Ali Sinan'ın Birinci Olan Projesi Milano'da Görücüye Çıkacak...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'li Genç Mimar Ali Sinan'ın Birinci Olan Projesi Milano'da Görücüye Çıkacak...
Haberin Tarihi: 24.9.2013 10:47:00 - Okunma Sayısı:4425 defa okundu.

İlçemizin yetiştirdiği genç dimağlardan Mimar Ali Sinan'ın PROSteel 2012 yarışmasında birinci olan projesi İtalya'nın Milano kentinde düzenlenecek European Steel Design Awards 2013 töreninde Türkiye'yi temsil edecek.

Eğirdir’li Genç Mimar Ali Sinan’ın Birinci Olan Projesi Milano’da Görücüye Çıkacak...

 

            İlçemizin yetiştirdiği genç dimağlardan Mimar Ali Sinan’ın PROSteel 2012 yarışmasında birinci olan projesi İtalya’nın Milano kentinde düzenlenecek European Steel Design Awards 2013 töreninde Türkiye’yi temsil edecek.

            Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann Boru’nun birlikte düzenlediği, çelik yapının özelliklerini vurgulayan yaratıcı çözümler geliştirmeyi amaçlayan PROSteel Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması’nın 2012 yılı birincisi olan proje, Avrupa Yapısal Çelik Birliği – ECCS’in Çelik Yapı Projesi Öğrenci Ödülleri kategorisinde ödülünü alacak.                       

            Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) tarafından iki yılda bir yapılan “Europe Steel Design Awards (Avrupa Çelik Tasarım Yarışması) 2013’e Türkiye’den önerilecek proje, Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Çelik Yapı Tasarım Yarışması 2013 sonucunda belirlendi.

            PROSteel 2012 ve PROSteel 2013 yarışmalarında birinci olan projeler arasında yapılan değerlendirme sonucu  Ali Sinan (ODTÜ Mimarlık), Dicle Taşkın (ODTÜ Mimarlık), Bünyamin Çam (ODTÜ Mimarlık), Özgün Ali Topuz (ODTÜ İnşaat Müh.)’dan oluşan  ekibinin hazırladığı PROSteel 2012 birincisi olan proje Avrupa Yapısal Çelik Birliği – ECCS’in Çelik Yapı Projesi Öğrenci Ödülleri değerlendirmesine gönderilmeye karar verildi. ECCS tarafından ödüle değer bulunan projeler, bu yıl ECCS’in yıllık genel kurul toplantıları sırasında 02-04 Ekim 2013 tarihinde İtalya’nın Milano kentinde geçekleştirileceği bildirilen European Steel Design Awards 2013 töreninde ödüllerini alacaklar.

TÜRKİYE ÇELİK

YAPI TASARIM

YARIŞMASI 2013

            Türkiye’de üretilen çelik yapılar 1997 yılından beri her iki yılda bir gerçekleştirilen Avrupa Yapısal Çelik Birliği Çelik Yapı Tasarım Ödülleri’nde ödüle değer bulunarak Avrupa’da da tanınıyor. Bu Ödülü kazanmanın yolu da Türk Yapısal Çelik Derneği’nin iki yılda bir açtığı Türkiye Çelik Yapı Tasarım Yarışmalarından geçiyor…

            Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen Türkiye Çelik Yapı Tasarım Yarışması, 2013 yılında da Avrupa Yapısal Çelik Birliği (European Convention for Constructional Steelwork-ECCS)’nin iki yılda bir organize ettiği European Steel Design Awards paralelinde düzenleniyor. Bu yarışmanın sonunda derece alan çelik yapı projelerinden biri Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS)’nin organize ettiği European Steel Design Awards (SDA) 2013’e katılmaya hak kazanıyor. ECCS üyesi ülkelerden önerilecek bu projelerden ödüle değer bulunan projeler, bu yıl 02-04 Ekim 2013 tarihinde İtalya’nın Milano kentinde yapılacak ECCS yıllık toplantıları kapsamında geçekleştirileceği bildirilen, European Steel Design Awards 2013 töreninde ödüllerini alacaklar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap