?KÜTÜPHANEMİZ BİZE GELİYOR? PROJESİ BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?KÜTÜPHANEMİZ BİZE GELİYOR? PROJESİ BAŞLADI
Haberin Tarihi: 8.2.2017 17:22:00 - Okunma Sayısı:2130 defa okundu.

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi kitap okuma alışkanlığının ve Kütüphane kullanımının artması için yeni bir proje başlattı.

“KÜTÜPHANEMİZ BİZE GELİYOR” PROJESİ BAŞLADI

     Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi kitap okuma alışkanlığının ve Kütüphane kullanımının artması için yeni bir proje başlattı.

     Proje Hakkında bilgi veren Kütüphane Sorumlusu Bedriye KÜÇÜKKARA;

    “ Projemiz Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ’ın  başlattığı “Eğirdir Esnafı Okuyor” kampanyasının bize sağladığı imkanlar dahilinde gerçekleştirilecek.

 “Eğirdir Esnafı Okuyor” kampanyası için Kaymakam Beyin Kütüphanemize görevlendirdiği resmi kurumlara ait araçlarımız her hafta Çarşamba günleri mahalle esnaflarımızı ziyaret ediyor. Yeni projemiz için bu araçlarımız Eğirdir Merkezine uzak olan İlkokullarımıza da uğrayacak sınıf mevcutları kadar kitap okullara bırakılacak. Proje kapsamında okullarımızdan gelen talepleri değerlendirerek kitapları çocuklarımızın ayağına götürmüş olacağız.

     Projemiz için 08.02.2017 tarihinde Eğirdir Atatürk İlkokulu Müdür Yardımcısı Sultan EMİRAL’la görüştük ve öğrenci sayısı olan 103 adet üye kartını kendilerine teslim ettik. Bağlar İlkokulu Müdürü Yücel ERDENK, Okullarında yeni bir Kütüphane açtıklarını gerekirse ileriki tarihlerde projeye katılabileceklerini belirtti. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdiresi Fehime Belgin AKYIL’la görüşüp onların da sınıf mevcutları toplamı olan 249 üye kartını kendilerine teslim ettik. Mustafa Çetinkaya İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet SERTBIÇAK  aktif şekilde kullanılan Z- Kütüphanelerinin  olduğunu  ihtiyaç olursa projemize ileriki tarihlerde katılacaklarını belirttiler. Süleyman Demirel İlkokulu Müdürü Ali Rıza AKBAY’a da projemizi anlattık 154 üye kartını kendilerine teslim ettik.

       Projemize katılan okullarımıza öğrenci sayısı kadar kitap hazırlanarak 14.02.2017 tarihinde teslim edilecek.

      Mehmet Akif İlkokulu Öğretmeni Necla KOÇAL’ın tüm öğrencileri için toplu kitap ödünç alma talebi böyle bir proje gerçekleştirme fikrinin doğmasına sebeb olmuştur kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap