BAŞKAN ÖZMERAL, CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ŞİKAYET EDİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ÖZMERAL, CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ŞİKAYET EDİLDİ
Haberin Tarihi: 4.10.2013 10:02:00 - Okunma Sayısı:2618 defa okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Eğirdir Belediyesi norm kadroya alınacak 12 adet kadrolu işçi alımıyla ilgili olarak, işe alınacak özel torpilli kişilerin önceden belirlendiği iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na şikâyet edildi.

BAŞKAN ÖZMERAL, CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ŞİKAYET EDİLDİ

            Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Eğirdir Belediyesi norm kadroya alınacak 12 adet kadrolu işçi alımıyla ilgili olarak, işe alınacak özel torpilli kişilerin önceden belirlendiği iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na 31.07.2013 tarihli bir dilekçe ile şikâyet edildi.

            Cumhurbaşkanlığı makamından İçişleri Bakanlığı’na, Eğirdir Kaymakamlığı’ndan Eğirdir Belediye Başkanlığı’na ulaşan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına

                                                           ANKARA

            Ben Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Belediye Şirketinde çalışan biriyim. Eğirdir Belediyesi norm kadroya göre 12 adet kadrolu işçi almak için İşkur’un internet sitesinde işçi alımıyla ilgili ilan yayınlandı. Ben ve yaklaşık 238 kişi istenilen evraklar doğrultusunda başvuruda bulunduk. Kura 09.07.2013 günü çekilecekti. Ancak müracaattan ikİ üç gün sonra telefonlarımıza başvurularımızın iptal edildiğine dair mesaj geldi. Kulaktan dolma bilgilerimize göre Başkan Osman Nuri Özmeral özel torpilli adamlarının kuradan çıkma şanslarının düşük olduğu ve eğer kendi adamlarının çıkamayıp da o zaman iptal ederlerse büyük tepki alacaklarını bildikleri için iptal ettiği söyleniyor.

            İşe alınmaları düşünülen ÖZEL TORPİLLİ kişilerin isimleri şöyledir:”

            (Bu bölümde işe alınacağı iddia edilen kişilerin isimleri torpilleriyle olan akrabalık ve yakınlık dereceleri yer alıyor).

            İsimlerden sonra şikâyet dilekçesi şöyle devam ediyor:

            “Anayasanın sosyal haklar bölümünde eşit ve adaletli davranılacağını yazmasına rağmen Başkan elindeki imkânları kendi adamlarını almaya çalışarak kötüye kullanmakta olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca son aldığım duyumlara göre kendi adamlarını kadroya alabilmek için bu seferde diğer işçilerde olmayan sertifikalar aldırmaya çalışacaklarmış. Bunun için de gizlice kimsenin haberi olmadan sadece kendi adamlarının haberi olduğu bir zamanda onlara istedikleri bir sertifika aldırıp sadece onların girecekleri ilanlar verip kendi adamları onayladıktan sonra alımı kapatacaklarmış. Ve bu durumu ilçe dışındaki herhangi bir halk eğitim merkezinde kurs açtıracaklarının da duyumunu aldım. Yani ÖZEL TORPİLLİ’lerin kadroya alınması için ne lazımsa (yönetmelik ve yasaların hilafına) yapacaklarını duydum. Pek çok kişi de zaten bu konuyu konuşuyor.

            Siz değerli Büyüklerimizden bu konunun üzerine gidilmesi ve müfettiş görevlendirilmesi istemekteyim. Bu konu Devletimizin büyüklük ve saygınlığı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz gençler olarak işimizin görülmesi için illa herhangi bir partiye üye mi olmak gerekiyor. Ki Başkan zaten bu şekilde açıkça kendi adamları olduğunu alacağını açıkça belirtiyor. Halk da çalışanlar da bu durumu biliyor. Ben kuradan çıkanın hakkı olarak kazanması taraftarıyım.

            Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.

            NOT: İsmimi yazmıyorum. Çünkü hala belediye şirketinde çalışmaktayım. Eğer siz büyüklerimizin bu duruma el koyması nedeniyle durumum ifşa olursa daha sonrasından işten çıkarılmaktan korkuyorum.”

            Eğirdir Belediyesi norm kadroya 9 Ekim 2013 tarihinde kadrolu eleman alınacağı öğrenildi.

            Kadroya alınacağı iddia edilen yeni kişilerin isimleri ve torpilleri bir şekilde gazetemize ulaştırıldı…

UMARIZ

 YANILIRIZ!...

            “Çalmayacaksın, çaldırmayacaksın, çalışacaksın…” Sloganıyla Eğirdir’e hizmet ettiğini söyleyen Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, umarız ki; asılsız ve yersiz itham ediliyordur…

            Dileriz ki yazılanlar iftiradır…

            UMARIZ Kİ...

            Öğrenim durumu: “En az ilkokul mezunu, en çok ilkokul mezunu” gibi kriterler konulup, el altından aldırılan sertifika ve belgelerle torpilli olduğu iddia edilen kişiler kadroya alınmayıp, KUL HAKKI yenmeyip, yedirilmeyip hak eden kişiler arasında çekilen kura sonucu işe alımlar gerçekleşir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap