"Gıda ve Tarımsal Ar-Ge & İnovasyonda Kamu-Özel Sektör Buluşması"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Gıda ve Tarımsal Ar-Ge & İnovasyonda Kamu-Özel Sektör Buluşması"
Haberin Tarihi: 8.5.2017 17:15:00 - Okunma Sayısı:3319 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR, Bakan Faruk ÇELİK ve beraberindeki heyete Eğirdir SAREM’i tanıtarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

"Gıda ve Tarımsal Ar-Ge & İnovasyonda Kamu-Özel Sektör Buluşması"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımları ile Bakanlıkta “Gıda ve Tarımsal Ar-Ge ve İnovasyonda Kamu-Özel Sektör Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR, Bakan Faruk ÇELİK ve beraberindeki heyete Eğirdir SAREM’i tanıtarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Bakanlık Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI, Müsteşar Yardımcıları, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati TULGAR, Daire Başkanları: TOÇ BİR-SEN Başkanı Günay KAYA, İl ve İlçe Teşkilatı Kurum Müdürleri ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Bakan Faruk ÇELİK, Türkiye'nin en büyük Ar-Ge organizasyonuna sahip Bakanlık olduklarını dile getirerek, "Kamunun uzman insan kaynağını, bilgi birikimini ve kurumsal kapasitesini özel sektörün ve üniversitelerimizin kullanımına bugün itibarıyla açmış bulunuyoruz, dünya ile rekabet edebilmemiz için özel sektörün tarım alanında daha fazla sorumluluk alması gereğini vurgulamakta da yarar var." değerlendirmelerinde bulundu.
Bakan Çelik, ayrıca tarımda Ar-Ge ve bilginin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, çiftçiye sadece girdi desteği değil bilgi desteği de vermek durumunda olduklarını ve toprağın iyi korunması gerektiğini söyleyerek, "Ovaları Bakanlar Kurulu kararı ile tarımsal sit alanı ilan ediyoruz. Bu çalışmalarımızı Türkiye genelinde sürdüreceğiz. Bizim yele de, sele de, ele de verecek toprağımız yok" diyerek sözlerini sürdürdü.
TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK ise sektörde daha verimli ve etkin bir iş modeli üzerinde çalıştıklarına işaret ederek, modelin esas amacının ülke kaynaklarının etkin kullanımı, rekabetçi bir tarımsal ekonomi için ihtiyaç duyulan bilgi ve teknolojilerin geliştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, ihracatın artırılması ve ithalatın azaltılması olduğunu söyledi.
Söz konusu etkinliğe katılan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR, Bakan Faruk ÇELİK ve beraberindeki heyete Eğirdir SAREM’i tanıtarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap