İŞARET DİLİNİ ÖĞRENDİLER, SERTİFİKALARINI ALDILAR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İŞARET DİLİNİ ÖĞRENDİLER, SERTİFİKALARINI ALDILAR...
Haberin Tarihi: 24.5.2017 15:41:00 - Okunma Sayısı:2533 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulunun 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde Eğirdir Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleşen toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan “Türk İşaret Dili” kursu 24 Mart - 17 Mayıs arasında gerçekleştirildi.

İŞARET DİLİNİ ÖĞRENDİLER, SERTİFİKALARINI ALDILAR...

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulunun 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde Eğirdir Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleşen toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan “Türk İşaret Dili” kursu 24 Mart - 17 Mayıs arasında gerçekleştirildi. Kursiyerlere , Türk İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Pelin Örde tarafından eğitim verildi.

                Eğirdir Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi 1. Sınıf öğrencisi, Türk İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Pelin Örde "bugüne kadar toplumda çok fazla işitme engelli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve akrabalarımız var. Yeni bir dil ve yeni bir kültür öğrenen üniversitedeki arkadaşlarıma başarılar diliyor ve hayatlarında her zaman bir adım önde oldukları için gurur duruyorum” dedi.

                Eğirdir Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Çetin Meydan tarafından yürütülen projede, kursa katılanlara başarılarını belgelendiren sertifikalar verildi.  Kendi elleriyle başarı sertifikalarını veren Meydan, “toplumda sizin gibi gençleri görmek her daim gururdur. Türk işaret Dili ayrı bir kültür olup farklı hayatlara dokunmanız dileğiyle. İşitme Engelli arkadaşlarımız okulda, dolmuşta, hastanede, kamu kuruluşları vs. karşılaştığımız kişilerdir. Toplumda onların da olduğunu bilerek hareket etmeniz sizi eminim ki çok daha güzel yerlere getirecektir. Başarılarınızın devamını diliyorum gençler.” dedi.

                Kursa, Üniversitenin farklı bölümlerinden öğrenciler de katıldı. Türk İşaret Dili Eğitmeni ve Tercümanı Pelin Örde tarafından gönüllü olarak verilen eğitim sonunda , kursu başarıyla tamamlayan; Gizem Mersinoğulları, Binnur Kaya, Büşra Kart, Hatice Bozkurt, Çilem Demir, Fatma Yeşil, Nazlıcan Görmez, Merve Münevver Çelikyön, Çağdaş Öztekin, Lütfiye Gümüş, Merve Bulut, Fatma Mizrak , Gülsüm Gök, Kadriye Karakelle, Seda Arığtekin, Ezgi Çelik, Tansu Güldürür, Esra Koçak, Hasan Benna Tezcan, Ümmügül Deligöz, Aslıhan Canpolat, Derya Sultan Metin ve Burcu Kömürci aldıkları başarı sertifikalarıyla yaşadıkları heyecan gözlerinden okunuyordu.

Haber: Eğirdir AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap