Kutsal topraklarda hac heyecanı sürüyor...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kutsal topraklarda hac heyecanı sürüyor...
Haberin Tarihi: 9.10.2013 10:02:00 - Okunma Sayısı:1285 defa okundu.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden binlerce hacı adayı Mescid-i Haram'a akın ediyor. İlk tavaflarını yapan hacı adayları umre görevini yerine getirdikten sonra kutsal beldede ibadet mekânları ziyaret ediyor.

Kutsal topraklarda hac heyecanı sürüyor…

 

            Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden binlerce hacı adayı Mescid-i Haram’a akın ediyor. İlk tavaflarını yapan hacı adayları umre görevini yerine getirdikten sonra kutsal beldede ibadet mekânları ziyaret ediyor.

            Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel’in verdiği rakamlara göre Türkiye’den giden hacı adaylarının sayısı 51 bin 171’e ulaştı. Hacı adaylarının 46 bin 810’u Mekke’de, 4 bin 361’i Medine’de bulunuyor.

            2013 Yılı hac organizasyonu için tüm çalışmaların tamamlandığını, ekiplerin hacı adaylarına yönelik hizmetlerini sürdürdüklerini kaydeden Yücel, 4 tır ilaç ve tıbbi malzeme, 10 adet ambulansla sağlık hizmetlerini yürüttüklerini belirtti. Türkiye’den gelen hacı adayları arasında coronel virüs vakasına rastlanmadığını belirten Yücel, tedavi altındaki hastaların genelde kronik ve klima etkisiyle soğuk algınlığı vakaları olduğunu ifade etti.

            Bu yıl Kâbe’deki genişletme çalışmalarından dolayı yoğunluğun arttığını da hatırlatan Ergün Yücel, hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Ergün Yücel ayrıca;

            “Bu yıl Kâbe’deki genişletme çalışmalarından dolayı, Suud hükümetinin yüzde 20 kota indirimine gitmesine rağmen yoğunluk artarak devam ediyor. Özellikle metaf alanındaki yoğunluk nedeniyle Hac vaktinin yaklaşmasıyla metaf alanında izdiham oluşabilir. Hacı adaylarımızın bunu dikkate alarak daha temkinli olmaları gerekmektedir. Nafile tavaflarını azaltarak Kabe’yi Muazzam’ı izleyerek de ibadet edebilirler. Kalabalığın yoğun olduğu yerlerde Diyanet İşleri Başkanlığının kendilerine dağıttıkları maskeleri kullanmalarını ve hijyene dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap