Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Yangın Tatbikatı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Yangın Tatbikatı
Haberin Tarihi: 8.7.2017 17:38:00 - Okunma Sayısı:1190 defa okundu.

Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Eğirdir İşletme Müdürlüğü Ekipleri ile Yangın ve İş Güvenliği Tatbikatı Yapıldı

Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Yangın Tatbikatı

               Eğirdir Fidanlık Müdürlüğünde Eğirdir İşletme Müdürlüğü Ekipleri ile Yangın ve İş Güvenliği Tatbikatı Yapıldı

               Eğirdir Fidanlık Müdürlüğü’nde Eğirdir İşletme Müdürlüğü yangın ekipleriyle Orman yangınlarının söndürülmesi ile iş güvenliği eğitimi ve tatbikatı yapıldı.

               Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş Başkanlığında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre orman yangınları ile mücadele eden personelin alması gereken iş güvenliği eğitimleri için oluşturulan program kapsamında Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli ve yangın işçilerine yangın söndürme ve iş güvenliği eğitimi verildi.

               Eğitimde orman yangınları ile ilgili tüm konularda katılımcılara teorik bilgilerin yanında uygulamalı olarak anlatımlı tatbikat yapıldı. Olası bir orman yangınında ilk müdahale ekiplerinde beklenen davranış şekilleri, uyulması gereken prensipler, güvenlik kuralları, koruyucu malzemeler ve kullanımı konularında detaylı bilgilerin anlatıldığı eğitimde; çıkabilecek orman yangınlarına müdahale çalışmaların sağlıklı, güvenli ve hızlı bir şekilde yapılması hedeflendi.

               Ayrıca yangına müdahalede görevli taşıtlarda, bulunması gereken araç ve gereçler, denetimden geçirilerek kullanımı ve bakımı irdelendi. Uygulamada kişisel koruyucu malzemenin kullanımı, hortum serme, pompa kullanımı, güvenli, etkili ve hızlı müdahale şekli ile taşıtların manevra kabiliyetleri sınandı.Yangına müdahalede görevli taşıtlarda, bulunması gereken araç ve gereçler, denetimden geçirilerek kullanımı ve bakımı irdelendi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap