EDİTÖRDEN

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EDİTÖRDEN
Haberin Tarihi: 10.7.2017 10:46:00 - Okunma Sayısı:948 defa okundu.

EDİTÖRDEN

“Değişim” ve “Dönüşüm”ü, somut bir şekilde anlamak ve de anlatabilmek için, ISVAK’ın kurulduğu ve açılışının yapıldığı 93’ Kasımından bugüne dek uzanan zaman diliminde, Vakfımızın yayın organı niteliğindeki yayınlara bir göz atmak gerektiğini düşündüm…
…Ve bakın, nereden nereye gelmişiz…
 ***
ISVAK Haber Bülteni / Ocak 1994 Sayı: 1
…Evet, sarı renkte basılmış dört sayfalık bir “HABER Bülteni”. Bültende, ISVAK Yönetim Kurulunun yeni yıl mesajı ve mesajda; “…Geride bıraktığımız 1993’de, tüm Isparta’lı hemşerilerimizin övünebilecekleri bir yuvaya “ISPARTA EVİ”ne kavuşmasının sevinci ve heyecanı…” belirtiliyordu.
Ve Vakfımızın kurucu onursal başkanı 9.Cumhurbaşkanımız sayın Süleyman DEMİREL’in “ISPARTA EVİ”nin şeref defterine 1 Kasım 1993 günü yazdığı el yazısı: “ISPARTA EVİ” hayırlı uğurlu olsun. Herkesin Türkiye ve Isparta’ yı sevmesinde mutluluk vardır. Isparta sevgisini, Onu sevenlerle bölüşmekten bahtiyarım.
“Büyük Türkiye” nin “Büyük Isparta’sı” olacaktır.
                                                              Süleyman DEMİREL
                                                                             Cumhurbaşkanı  
 ***
93’ Eylülünde, 36 sayfalık kaliteli ve zengin muhtevalı bir ISVAK Dergisi yayınlanır. Ve kapak resmi DEMİREL dir.  Haber Bülteninin 94’ Ocak/Şubat/Mart sayıları aylık olarak çıkarken, Nisan/Mayıs  sayısının iki aylık çıktığını görüyoruz.
***          
96’nın Ocak ve Şubat aylarında iki ayrı sayı iki “HABER BÜLTENİ” dörder sayfa olarak yayınlanır. Birinci sayının başyazısının başlığı: “YENİDEN BAŞLARKEN” dir.
96’ İlkbaharına gelindiğinde; “ISVAK – ÜN” adıyla 16 sayfalık, oldukça kaliteli, Nisan/Mayıs/Haziran sayıları olarak, Sayı:1 Yıl:1 şeklinde yayınlanır. Derginin, her üç ayda yayınlanması, hemşerilerimizin bu dergiye sahip çıkmalarıyla ve yazı yazmalarıyla mümkün olacağı vurgusu da, Vakıf Başkanı Lütfü ÇAKMAKÇI Hocamızın “SUNUŞ” yazısında dile getirilir.
Bu arada, aynı zamanda İngilizce olarak küçük boyutta, 20 sayfalık ISVAK Dergisi de yayınlanır. Bu iki Dergide de, zamanın Başbakanlık Müşaviri – ISVAK Genel Koordinatörü Mesut ŞENOL’ un emeğini yadsımak mümkün değil elbette.
***
…Ve 97’ler!!! “GÖL – BİR”  Şemsiyesi, ISVAK’ın fiziki mekânında yeşermektedir. ISVAK, artık bölgesel bir misyona sahiptir…97’ başından Nisan ayına dek dörder sayfa yayınlanan ISVAK Haber Bültenleri, Mayıs/97’ den itibaren farklı renklerde,  sekiz sayfa olarak yayınlanmaya başlar…
98’li yıllar… ISVAK Haber Bültenlerinin kimi sayılarının 8 /12 / 16 yada 24 sayfa ve çok daha zengin içerikli olduğunu görüyoruz… Sayfalardaki bu farklılıkların, o ayki kültürel etkinliklerin yoğun bir şekilde gerçekleşmesinden kaynaklandığı da açıkça görülmekte…
***
Artık, 2000’li yıllara gelinmiştir… Dergimizin adı: “ISPARTA DERGİSİ” dir. Sayı:1 Yıl: 1 Ocak – Şubat 2000
…Ve şu anda elinizde tuttuğunuz ve de okumakta olduğunuz “ISPARTA DERGİSİ”. Yıl: 18 Sayı: 103 – 104
Haydi o zaman; yepyeni bir içerikle, çok zengin bir yazar kadrosuyla, Akademik ağırlıklı Yayın Kurulu ve yarı hakemli bir Dergi hüviyetiyle, yeni Dergimize bir “MERHABA” diyelim mi?!!!
          Yeniden buluşmak üzere…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap