İLK İNCELEMEDE BİNLERCE BALIĞIN TELEF OLDUĞU GÖRÜLDÜ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLK İNCELEMEDE BİNLERCE BALIĞIN TELEF OLDUĞU GÖRÜLDÜ...
Haberin Tarihi: 2.8.2017 12:21:00 - Okunma Sayısı:1708 defa okundu.

DSİ POMPALARINDAKİ BALIK TELEFLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN KURULAN KOMİSYON ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR!...

İLK İNCELEMEDE BİNLERCE BALIĞIN TELEF OLDUĞU GÖRÜLDÜ...

DSİ POMPALARINDAKİ BALIK TELEFLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN KURULAN KOMİSYON ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR!...

"DSİ Pompalarında Balık Katliamı!..." , "Levrek Balıkları Artık Bahçelerden Toplanıyor!...", başlıklı haberlerimiz üzerine, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş başkanlığında kurulan Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Küçük, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Hüsrev Kalay ve Hidrolog Sadık Akbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Su Ürünleri Mühendisi Gül Tuncer ve Hüseyin Erkeş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Yük. Müh. Ayşe Budak, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Su Ürünleri Mühendisi Rahmi Uysal, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, Barla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Fevzi Ceylan, Beydere Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Adem Toközlü'den oluşan araştırma komisyonu, ilk toplantısını 28 Temmuz Cuma günü yaparken, ilk saha incelemesini de dün gerçekleştirdi.

            Dün sabah saatlerinden akşama dek DSİ sulama pompalarında ve bahçelerde inceleme yapan heyetin, pompa çıkışlarında ve bahçelerde, 10 gram - 50 gram arasında, telef olmuş yüzlerce-binlerce levrek balığını tespit ettiği öğrenildi.

            Saha incelemesinde yüzlerce, binlerce yavru levrek balığının telef olduğunu yerinde gören Araştırma Komisyonunun yarın akşam Tırtar ve Taşevi DSİ pompalarında inceleme yapacakları, önümüzdeki Cuma günü de DSİ 18. Bölge Müdürlüğünde konu ile ilgili bir toplantı planlandığı ifade edildi.

AKIN - EĞİRDİR


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap