P. Bnb. Muzaffer Yalçın: "30 Ağustos, Millet olarak gurur duyacağımız büyük bir Zaferdir."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,P. Bnb. Muzaffer Yalçın: "30 Ağustos, Millet olarak gurur duyacağımız büyük bir Zaferdir."
Haberin Tarihi: 30.8.2017 16:11:00 - Okunma Sayısı:1521 defa okundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Muzaffer Yalçın şunları söyledi:

                P. Bnb. Muzaffer Yalçın: "30 Ağustos, Millet olarak gurur duyacağımız büyük bir Zaferdir."

Milletimizin makus kaderinin değiştiği, Anadolu'da düşmana son darbenin vurulduğu ve bir Milletin yok olma sınırında gerçekleştirdiği Büyük Zaferin, 95'nci yıldönümü ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Muzaffer Yalçın şunları söyledi:

                "Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, tarihi, onur ve bağımsızlığın korunması yolunda kazanılan eşsiz zaferlerle dolu, yüce Türk Milletinin ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, en büyük günüdür.

                Bugün, Milletimizin makus kaderinin değiştiği, Anadolu'da düşmana son darbenin vurulduğu ve bir Milletin yok olma sınırında gerçekleştirdiği Büyük Zaferin, 95'nci yıldönümüdür.

                Bu Zafer, bir Milletin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerleri için kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle ölümü göze aldığı, parolası "Ya İstiklal Ya Ölüm" olan bir Zaferdir.

                Bugün, cepheye mermi taşıyan ninelerin, yirmi beşinde gibi savaşan dedelerin, kundağında tüyü bitmemiş yetimlerin, on beşindeki Ayşelerin, Şehit Mehmetlerin günüdür.

                Çağımızda, bütün dünyadaki esir ulusların rehber aldığı, Türk Ulusunun bağımsızlık karakterini yansıtan ebedi ve eşsiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, çok zor koşullarda, milli bir Devlet olarak, Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştır. Bugün, bu oluşumda bir dönüm noktası olan Büyük Zaferin 95'nci yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın, bu anlamlı gün için birarada bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz.

                Türk ve Dünya tarihine yön veren bu unutulmaz Zafer, Ulu Önder Atatürk'ün, kurtarıcısına inanmış yüce milletin ve onun bağrından çıkan ordumuzun, o günün şartları altında ve sınırlı imkanlarla kendisinden silah ve sayıca üstün, ateş gücü bakımından çok güçlü olan bir orduyu yenerek, tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır.

                Bilindiği üzere, Birinci Dünya Savaşından galip çıkan, Fransa, İngiltere, İtalya gibi devletler Osmanlı İmparatorluğunu, imzaladıkları Serv Antlaşmasıyla parsellemiş, pastadan pay almak isteyen Yunanlılar da ellerini kollarını sallayarak İzmir'e çıkmışlardır. İzmir'den Anadolu içlerine güzel yurdumuzu yakıp yıkarak ilerleyen Yunanlılara ilk darbe, Birinci ve İkinci İnönü Muharebelerinde vurulmuştur. 10 Temmuz 1921'de tekrar toplanan Yunanlılar, taarruzla, Afyon – Kütahya -  Eskişehir hattına ulaşmıştır. Sakarya Nehri doğusuna çekilen ordumuz, 22 gün süren çatışmalardan sonra 13 Eylül 1921'de Yunan ordusunu tam bir hezimete uğratmıştır. Sakarya Muharebesinden sonra düşman, Afyon Bölgesine çekilerek tertiplenmiştir.

                Tertiplendiği Bölgede, çok kuvvetli tahkim ettiği ve bütün yabancı askeri uzmanların "Türkler bu mevzileri 6 ayda alabilirlerse, 1 günde aldıklarını kabul edebilirler" kanaatinde oldukları mevzilerde savunma hazırlıklarını tamamlamışlardır.

                Büyük bir gizlilikle hazırlıklarını tamamlayan Türk Ordusu, 26 Ağustos sabahı gün ağarırken, topçumuzun düşman mevzileri üzerinde patlayan mermilerinin uğultusuyla, bulundukları mevzilerden taarruza geçmiştir. 27, 28, 29 Ağustos günleri devam eden Taarruz 30 Ağustos 1922 gecesi düşmanın çembere alınıp imha edilmesiyle son bulmuştur. Kurtulabilenler ise Bursa ve İzmir istikametinde kaçmaya başlamış, Yunan ordusu komutanı Trikopis ve mahiyeti esir alınmıştır. Kaçanların tek yapabildiği, savunmasız kadın, çocuk ve yaşlıları katletmek ve yakıp yıkmak olmuştur. 5 gün içinde kesin sonuca ulaşan Ordumuz, bugün bile tahayyülü güç şartlarda muhabere ederek, 15 günde 400 Km. yol alarak düşmanı İzmir'den denize dökmüştür.

                İşte Bugünün Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün dehası ile yüce Milletimizin kanı ve canı pahasına kazanılmış Dumlupınar gibi büyük bir Zaferin üzerine kurulmuştur. Bu nedenle, 30 Ağustos, Millet olarak gurur duyacağımız büyük bir Zaferdir.

                Her yıl 30 Ağustos bize hür ve bağımsız bir vatan sağlayan, uluslararası alanda yeniden güçlü ve itibarlı bir Türkiye kazandıran Büyük Zaferimizin erkeği, kadını, genci ve yaşlısı ile meçhul kahramanlarını ve onları aşılması güç ve çetin yollardan hedefe ulaştıran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anma ve Büyük Zaferin bütün Gazilerini şükranla yadetme günüdür.

                95 Yıl önce olduğu gibi, bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri, Milletinin emrinde, Vatanı ve bağımsızlığı, Milletimizin namusu ve şerefi için her türle zorluğa göğüs germeye ve seve seve can vermeye hazırdır.

                Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği üzere; "Ordumuz, Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir."

                Atalarını tanıdıkça kendisinde daha büyük işler başarma gücü bulan Türk Silahlı Kuvvetleri, sarsılmaz disiplini, üstün eğitimi, modern silah, araç ve teçhizatıyla, her zaman olduğu gibi bugün de Ülkemizin ve Milletimizin güvenliği için her türlü tedbiri alacak azim ve kararlılıktadır.

                Ne mutlu, bu anlamlı günleri bize bahşeden Büyük komutana...

                Ne mutlu, bu anlamlı günleri yaratan Aziz Şehitlerimize...

                Ne mutlu, bugünü yaratan ve korumakla yükümlü Türk Ulusuna...

                Ne mutlu, Türküm diyene..."

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap