Hayat Boyu Öğrenme ile Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hayat Boyu Öğrenme ile Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 8.9.2017 14:44:00 - Okunma Sayısı:1184 defa okundu.

Eğirdir’deki yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması; ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arası işbirliği ile koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme ile Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısı Sarıidris'te yaplıdı.

Hayat Boyu Öğrenme ile Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

6 Eylül Çarşamba günü Sarıidris Kasabasında, Eğirdir’deki yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması; ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arası işbirliği ile koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme ile Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısına Kaymakam Abdullah AKDAŞ’ın yanı sıra Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tğg. Ömer Faruk BOZDEMİR, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan PALA, KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun YILDIRIM, İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü kurslar sorumlu şefi Nadir SÖKMEN ile idari daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali ŞANAL yaptığı açılış konuşmasında yaşam boyu eğitimin öneminden bahsederken, eğitimin doğumdan ölüme kadar olan bir süreci kapsadığını belirtti.

Talep olduğu sürece birçok alanda eğitim kursu açtıklarını belirten ŞANAL, engellilere yönelik kurslar ile okuma yazma kurslarında kontenjan sınırlaması olmadığını, diğer eğitim kurslarının açılması için de 15 kişilik kontenjanın yeterli olduğunu belirtti.

Eğitim kurslarının yanında ilk, orta ve lise Açıköğretim kurslarının da olduğunu söyleyen ŞANAL, Açıköğretim kursları için son başvuru tarihinin 15 Eylül 2017 tarihi olduğunu belirterek kurs almak isteyen vatandaşlarımızın bu tarihe kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali ŞANAL’dan sonra kürsüye gelerek konuşmalarını yapan Isparta İŞKUR temsilcisi Nadir SÖKMEN ve KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun YILDIRIM, salonda bulunanlara kurumlarının faaliyetlerini anlattı.

Girişimcilere birçok alanda destek verdiklerini belirten KOSGEB İl Müdürü YILDIRIM, erkeklerde destek miktarının yüzde 60, kadınlarda ise yüzde 80 olduğunu belirterek girişimcilerden başvuru esnasında herhangi bir ücret talep etmediklerini belirtti.

AR-GE, katma değerli yüksek ürünlerdeki destek miktarının 1 milyon 500 bin TL’ye kadar çıktığını belirten YILDIRIM, bu tip projesi olan, girişimci vatandaşlarımızı keşfederek desteklemek istiyoruz diye konuştu.

Hayat Boyu Eğitim toplantısının ardından Sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere Kaymakam Abdullah AKDAŞ, Tğg. Ömer Faruk BOZDEMİR, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan PALA, KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun YILDIRIM, İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü kurslar sorumlu şefi Nadir SÖKMEN tarafından sertifikaları teslim edildi.

Sertifika töreninin ardından halk eğitim planlama toplantısına geçildi. Geçtiğimiz yıl planlanan faaliyetler ile gerçekleşen faaliyetlerin bilgisini Kaymakam Abdullah AKDAŞ ve salonda bulunanlara sunan Halk Eğitim Merkezi Ali ŞANAL, çeşitli kurumlarla ortaklaşa yapılan kurslarda 2016 – 2017 öğretim döneminde 179 kursun açıldığını ve bu kurslarda 2.407 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirtti. 2016 – 2017 öğretim yılı yaz döneminde 14 farklı dalda 574 öğrenciye eğitim verildiğini belirten ŞANAL, eğitimlerin devam ettiğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali ŞANAL’a geçen sene yapılan planlama doğrultusunda hedeflerin büyük bir kısmı gerçekleştiği için teşekkür eden Kaymakam AKDAŞ, kurs sayılarının çeşitlendirilerek arttırılmasını istedi. Vatandaşlarımızın çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için büyükşehirlere taşındığını belirten Kaymakam AKDAŞ, TEOG ve LYS sonuçlarında başarı grafiğinin yükseltilmesi için okul idarecileri ve öğretmenlerinin yanında, Halk Eğitim Merkezine de sorumluluk düştüğünü hatırlattı.

Obezitenin, çağımızın hastalığı olduğunu belirten Kaymakam Abdullah AKDAŞ, çocuk ve gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunabileceği organizasyonların sayısının arttırılmasını istedi. 

Kaymakam AKDAŞ’ın konuşmasının ardından söz alan Tğg. Ömer Faruk BOZDEMİR, Eğirdir Dağ Komando Okulunun Türkiye’nin değerli bir kaynağı olduğunu belirterek; başarılı öğrencilere alanında uzman personelleri vasıtasıyla Kış, Su ve Dağ sporları gibi alanlarda eğitim verebileceklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından salonda bulunan vatandaşlara söz veren Kaymakam Abdullah AKDAŞ, talep edilen eğitim kurslarının açılması için talimat vererek toplantıyı sonlandırdı.


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap