Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 8.9.2017 17:33:00 - Okunma Sayısı:1148 defa okundu.

18 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle geniş katılımlı bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

 

18 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle geniş katılımlı bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Abdullah AKDAŞ’ın yanı sıra Eğirdir Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan PALA, İlçe Emniyet Müdürü İsmail KARASAKAL, İlçe Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Cengiz GÜRCAN, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

“Okullardaki güvenlik sistemlerinin en üst seviyeye çıkarılması ve güvenlik kameralarının kent bilgi sistemine entegrasyonu, uyuşturucu madde ve bağımlılıklarla mücadele, servis taşımacılığında güven ve tedbirler ile öğrencilerin güneş ışığından maksimum seviyede yararlanmalarını sağlamak” gündem maddeleriyle tertiplenen toplantıda Kaymakam AKDAŞ, merkez ve köy okullarındaki kamera sistemlerinin incelenmesi için komisyon kurulması talimatı verdi.

Öğrenci servis araçlarında geçtiğimiz sene önemli bir sorunla karşılaşılmadığını belirten Kaymakam AKDAŞ, servis şoförlerine teşekkürlerini iletti. Çocuklarımızın evlerinden okullarına ulaşımlarında tedbir ve sağlıklı hareket edilmesi için okul müdürlerine uyarıda bulunan Kaymakam AKDAŞ, en küçük bir eksiklik veya ihmalin görmezden gelinmemesini isteyerek; “servis şoförlerimiz eksiklerini tamamlasınlar, denetimler sürekli yapılsın, bu konudaki bir ihmalin büyük sonuçlar doğurabileceğini unutmayın” diye konuştu.

Yapılan incelemeler neticesinde ilçemizde uyuşturucu maddeler ile ilgili önemli bir sorun olmadığını belirten Kaymakam Abdullah AKDAŞ; “buna rağmen sigara ve alkol kullanımının özellikle de liselerde var olduğunu görüyorum. Bu konuyla ilgili önümüzdeki eğitim öğretim döneminde çalışmalar yaparak bu bağımlılıkları minimize etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bilgi olmayan yerde yönetimin olamayacağının altını çizen Kaymakam AKDAŞ; okullarında olan bitenden haberi olmayan müdür istemiyorum diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, veli ve eğitimciler için hayırlı geçmesini temenni eden Kaymakam Abdullah AKDAŞ, okul idarecilerine başarılar diledi.

Toplantı, salonda bulunan okul müdürleri ile köy ve mahalle muhtarlarının talep ve sorunlarının dinlenmesinin ardından sonlandırıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap