Gaziler Günü Kutlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gaziler Günü Kutlandı?
Haberin Tarihi: 19.9.2017 16:47:00 - Okunma Sayısı:1325 defa okundu.

19 Eylül Gaziler Günü Eğirdir Hükümet Meydanı’nda düzenlen törenle kutlandı.

                Gaziler Günü Kutlandı…

                19 Eylül Gaziler Günü Eğirdir Hükümet Meydanı’nda düzenlen törenle kutlandı.

                Törende bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan, Gazilere gereken ilgi ve ahde vefa’nın istenilen düzeyde olmadığını ifade etti.

                Törene, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan, Cumhuriyet Savcısı Uğur Deniz, Hakim Cihat Ateş, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, Gaziler, davetliler ve vatandaşlar katıldılar.

                19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı bugün saat 11.00’de Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan’ın Kale önü meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenklerini sunmaları ile başladı.

                Çelenklerin sunumunu müteakip Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

                Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan yaptı. Koçaslan, “…Ülkemizde şehidi ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Üzülerek şunu ifade etmek isterim ki, bu gazilerimize gösterilen ilgi ve ahde vefa istenilen düzeyde olmayıp, yetersizdir. Yıllardır dile getirdiğimiz; gazilerimizin onurlarına yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri ve hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda sorunlarımızın çözümünü bekliyoruz” dedi.

                Gazi Hüseyin Koçaslan’ın konuşmalarının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilciliği ziyaret edildi. Burada Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl Gaziler Derneğinin Özel Anı Defterine mesajlarını yazdılar.

                Daha sonra Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan’a günün anısına bir plaket takdim etti.

                Ziyaret esnasında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilciliğinin bulunduğu yerin çok küçük ve dar olduğu bildirildi. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Fen İşlerine talimat verip, gereken hassasiyetin gösterilmesini bildirdi.

                19 Eylül Gaziler Günü programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap