EĞİRDİR, ÖNEMLİ BİR GÜN YAŞIYOR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR, ÖNEMLİ BİR GÜN YAŞIYOR...
Haberin Tarihi: 22.9.2017 16:18:00 - Okunma Sayısı:1744 defa okundu.

TARİHİ TREN GARI'NA TARİHİ LOKOMOTİF!

EĞİRDİR, ÖNEMLİ BİR GÜN YAŞIYOR...

TARİHİ TREN GARI'NA TARİHİ LOKOMOTİF!

               Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında çok önemli rol oynayan ve yıllar öncesine kadar insan ve yük taşımacılığında kullanılarak, daha sonra atıl bırakılan Eğirdir'in Tarihi Tren Garı'nda önemli bir gün yaşanıyor.

               Uşak Merkez'den Eğirdir'e getirilen tarihi buharlı tren lokomotifi, bugün Tarihi Tren Garı'nda bulunan manevra makasının üzerine konuldu.

               İki tır üzerinde ilçemize getirilen, 46322 nolu tarihi buharlı tren lokomotifinin 1942 yılı yapımı olduğu bildirilirken, tarihi buharlı lokomotifinin indirme çalışmalarını, Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal yakından takip ettiler.  Çalışmalar sırasında manevra makasının bulunduğu İstasyon Caddesi bir süre trafiğe kapandı.

               Manevra makası üzerine konulan tarihi buharlı tren lokomotifinin, Eğirdir'in simgelerinden biri olacağını söyleyen Belediye Başkanı Ömer Şengöl, lokomotifin temizlenerek, orjinal şekilde boyanacağını, tarihi manevra makası etrafının da, peyzaj çalışmalarıyla yeniden düzenleneceğini belirtti.

TARİHİ TRENİN KÜNYESİ

46201/253

Fab.Baldwin USA

Boş ağırlığı:84,50

Servis ağırlığı:89,24

Tekerlek çapı:1500 mm

Kılavuz Tekerlek çapı:760mm

Silindir Çapı 533,4

Silindir Siası:711,2

Azami Hız 80 Km

Cer kuvveti 10763

Kazan Basıncı 14 Atü

Tender suyu 23,10 m3

Kömür 9 Ton

Boyu Tamponlar arası.20,826

               12 TEMMUZ 2016'DA MANEVRA MAKASI SÖKÜLMÜŞTÜ!...

               Geçtiğimiz yıl 12 Temmuz günü, Tarihi Tren Garı'ndaki "Manevra Makası" M.K.E.'ye hurda olarak satılmak üzere sökülmek istenmiş, kaynak makineleriyle hunharca parçalanmaya başlanmışken aynı gün "Tarih Katlediliyor" başlıklı haberimizle gündeme gelmiş, kendileriyle görüştüğümüz Isparta Milletvekillerimiz, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın girişimleriyle de parçalama işlemi durdurulmuştu. Manevra Makası bu yıl yeniden eski haline dönüştürüldü.

               MUTLUYUZ...

               Bugün Tarihi Tren Garı'ndaki manevra makası üzerine, tarihi buharlı tren lokomotifinin konulması, tüm Eğirdir'li hemşehrilerimizi mutlu etti. İndirme çalışmalarını izleyen bazı hemşehrilerimiz, lokomotifin Eğirdir'e getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Tarihi lokomotifin Eğirdir'e gelmesi, bir başlangıç olsun. İnşallah Eğirdir-Isparta arasındaki seferlere de başlanır. Yalvaç, Gelendost, Aksu, Sütçüler ve Yenişarbademli ilçeleri için de bir "kapı" niteliğinde olan Eğirdir Garı, hızlı tren projesine de alınır. Eğirdir'de yolcu ve yük potansiyeli var. Dağ Komando Okulu, Kemik Hastalıkları Hastanesi, Araştırma Enstitüleri, Yüksek Okullarımız, turizm-tarım potansiyelimiz var. Dileriz ki yetkililer bu potansiyelleri göz önünde bulundururlar" ifadelerini kullandılar.            

 (AKIN)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap