EĞİTİMDE ÇIKMAZ BOZUKLUK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİTİMDE ÇIKMAZ BOZUKLUK
Haberin Tarihi: 29.9.2017 11:30:00 - Okunma Sayısı:824 defa okundu.

EĞİTİMDE ÇIKMAZ BOZUKLUK

Türkiye’de eğitim- öğretim çıkmaz sokakta!..

Yıllardan beri okullarda eğitim zaten yoktu şimdi de öğretim yok oldu.

Bu konuda ülkemiz çıkmazda.

Bir değil milyonlarca kişi; bir değil milyonlarca defa, “Eğitim -öğretim çıkmazda; izlenen yol yanlış.” dedi. Hepsi de kulak arkası edildi.

Bir eğitimci olarak söylüyorum ki AKP iktidarının Millî Eğitim Bakanlığı’na getirdiği bakanların hiçbiri ne eğitimden ne öğretimden anlıyor. Hepsi de danışmanlarının kurbanı oldu. Liyakat denilen kavram yok sayıldı.   Her Bakan kendine göre bir yol yeni bir sistem uygulamaya çalıştı. Okullarımız deneme tahtası oldu; sınıf tahtaları yazboz tahtasına çevrildi. Tarımdan, bağ, bahçeden anlamayanlara bağ, bahçe emanet edildi.

Üreten insan ve eğitim yerine inanan insan ve din eğitimi öne çıkarıldı.

Okullarımızda bilinçli olarak fen bilimlerinin yanı sıra pozitif bilimlerden de uzaklaşılarak skolastik (din ağırlıklı) eğitimin kapıları sonuna kadar açılmaya çalışıldı.

Okumayan, dolayısıyla düşünemeyen toplum yaratılarak toplumu gütme ilke edinildi.

5+3 sisteminden vazgeçilip 4+4+4 sistemi ile küçücük çocuklarımız oyuncak edildi. Tüm dünyada kitap harfi kullanılırken küçücük yavrularımız el yazısına zorlandı.

Her seferinde sınav adları değiştirildi. Yok LGS yok SBS yok TEOG yok YGS yok LYS ve daha ne bileyim neler, neler!.. Ne var ki ad değiştirmekle içerik değişmiyor. Sadece kandırmaca...

Her ad değiştirmede övgüler yağdırıldı,  şakşakçılarca alkışlandı. Şimdi ise hepsi tu kaka oldu!.. Ne anlaşılmaz bir iş bu böyle!..

15 yılda altı bakan değişti her gelen bir diğerini beğenmedi!..

Tam bir uyumsuzluk...

Yıllar önce uygulamada oturmuş liseye geçiş ve liseden üniversiteye geçiş sınavları kaldırılıp yerine ecüş bücüş sınavlar getirildi. Ne oldu şimdi? Hepsinden vazgeçilip eskiye dönülüyor.

En belirgin ve en büyük hata,seçilmiş öğrencilerden vazgeçilerek tüm liseleri “Anadolu Lisesi”ne çevirmekle yapıldı.

Şimdi eğitimci biri olarak soruyorum:    

Yazık değil mi çocuklarımıza?

Yazık değil mi eğitim ve öğretime?

Yazık değil mi kaybedilen zamana?

FETÖ konusunda, tüm uyarılara rağmen, kol kola gezdiniz ve gizli örgüt açığa çıkınca “Aldatıldık!” dediniz, kendinizi temize çıkarmaya çalıştınız.

Barzani’den bize dost olmaz aman dikkat edin, dedik ama adamı kolladınız şimdi de tutmuş, “Yanılmışız!” diyorsunuz.

Millî eğitimde tuttuğunuz yol doğru yol değil; ilim ve fen bilimleri dururken din ağırlıklı eğitime geçiş yaptınız. Şimdi de, on beş yıl sonra, “Başarılı olamadığımız iki alan var onlar da eğitim-öğretim ile kültürdür.” diyorsunuz.

Hangisini affedelim?!..

Beyler bir ülkenin ilerlemesi sadece yol ve köprü yapmakla olmuyor.

Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden uzaklaşıp Atatürk görüşlerini çöpe atarsanız yarın sizi de bu millet bir kenara koyar, unutmayın!..

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap