EĞİRDİR KAYMAKAMI ABDULLAH AKDAŞ: ?KARARLARIMIZI BİLİMSEL ÇALIŞMALAR IŞIĞINDA ALIYORUZ...?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR KAYMAKAMI ABDULLAH AKDAŞ: ?KARARLARIMIZI BİLİMSEL  ÇALIŞMALAR IŞIĞINDA ALIYORUZ...?
Haberin Tarihi: 5.10.2017 10:07:00 - Okunma Sayısı:1290 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu (LimnoFish Sempozyumu) açılış töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, “Sürdürülebilirlik, koruma, kullanma siz hocalarımızdan öğreniyoruz.

EĞİRDİR KAYMAKAMI ABDULLAH AKDAŞ:

“KARARLARIMIZI BİLİMSEL  ÇALIŞMALAR IŞIĞINDA ALIYORUZ...”

                Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Limnoloji ve Tatlısu Balıkçılığı Sempozyumu (LimnoFish Sempozyumu) açılış töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, “Sürdürülebilirlik, koruma, kullanma siz hocalarımızdan öğreniyoruz. Bakanlığımızın yaptığı çalışmalara siz ışık tutuyorsunuz. Uluslararası sempozyumlarla literatürlere yeni bilgiler ekliyorsunuz. Bizler yönetici olarak sizlerin ürettiği bilimsel çalışmaların ışığında bir takım kararlar alıp, problemleri çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

                Sempozyumun Eğirdir’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdaş, konuşmasında şunları dile getirdi: “Böyle bir sempozyumun ilçemizde yapılmasından ve sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim.

                Konuşmacılarımızın da değindiği gibi iç sularımızdaki canlıların popülasyonu konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ciddi çalışmalar sürdürülüyor.

                Ülkemizde ciddi şekilde sorun teşkil eden; vatandaşlarımız ve idarecileri rahatsız eden kirlilik ve sürdürülebilir balıkçılık, kamuoyunda ciddi bir şekilde tartışılıyor.

                Değerleri arkadaşlarım, göl, akarsu ve denizlerimiz bizlere miras değil emanettir; dolayısıyla bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak bizlerin görevidir.

                Bir tabir vardır; ulemayı takip etmeli, yanında olmalı. Bizler yönetici olarak sizlerin ürettiği bilimsel çalışmaların ışığında bir takım kararlar alıp, problemleri çözmeye çalışıyoruz.

                Geçenlerde kamuoyuna yansıyan ve sizlerin de yakından bildiği bir konu vardı. DSİ pompalarından tarım arazilerine kaçan balıklarla alakalı. Bununla ilgili çeşitli toplantılar ve çalışmaları yaptık. Ancak sorunun tespiti ve çözüm üretmek üzere bilim camiasından; Su Ürünleri Enstitüsü ve Üniversitemizden yardım istedik.

                Değerli arkadaşlarım, ilim üretip ülkenin geleceği için kullanabilen milletler ileri gidiyorlar, refaha kavuşuyor; Bunu ihmal eden milletler de diğer devletlerin maalesef sömürgesi haline geliyorlar. Büyük bir milletiz, devletiz; üniversitelerimiz, araştırmacılarımız, bilim adamlarımız şayet en iyisini yapmaya gayret ederse ülkemizin daha ileri gitmesi için elimizden geleni yapmış oluruz diye düşünüyorum.

                Sürdürülebilirlik, koruma, kullanma siz hocalarımızdan öğreniyoruz. Bakanlığımızın yaptığı çalışmalara siz ışık tutuyorsunuz. Uluslararası sempozyumlarla literatürlere yeni bilgiler ekliyorsunuz.

                Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü çok ciddi çalışmalar yapıyor, onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Gerek yurtiçinden gerek yurtdışından sempozyuma katılan değerli araştırmacılara ayrı ayrı teşekkür eder, sempozyumun hayırlı geçmesini temenni ederim.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap