ELMA ORMANI BOĞAZOVA'DA HASAT ZAMANI...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ELMA ORMANI BOĞAZOVA'DA HASAT ZAMANI...
Haberin Tarihi: 5.10.2017 10:33:00 - Okunma Sayısı:3730 defa okundu.

Ülkemizin elma bahçesi, elmanın başkenti İlimizde çiftçilerimiz açısından tatlı bir telaş şeklinde başlayan hasat mevsimi tüm hızıyla devam ediyor.

ELMA ORMANI BOĞAZOVA'DA HASAT ZAMANI...

 

Ülkemizin elma bahçesi, elmanın başkenti İlimizde çiftçilerimiz açısından tatlı bir telaş şeklinde başlayan hasat mevsimi tüm hızıyla devam ediyor.

 Türkiye’ de üretilen elmanın yaklaşık %20’ si Isparta'da Üretiliyor

2016 TÜİK verilerine göre, Türkiye’ de üretilen elmanın yaklaşık %20’ si 228 bin 137 dekar alanda 596 bin 503 ton ile Isparta’da üretilmekte, bunun da 2 bin 224 tonu ilimizde kurulu bulunan paketleme tesislerinde paketlendikten sonra yurtdışına ihraç edilmekte.

 Eğirdir Elması Tercih Ediliyor

 Özellikle Eğirdir ilçemizde bulunan ve adeta bir elma ormanı hüviyetine bürünen Boğazova mevkii, Eğirdir ve Kovada Gölleri arasında eşsiz mikro klima özelliği sayesinde elmaya farklı bir aroma kazandırıyor. Bu özelliği ile İtalya’nın Po Ovasından sonra Dünya’da eşsiz bir yere sahip Boğazova'da yetişen Eğirdir elmaları tüketiciler tarafından çokça tercih ediliyor.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; İlimiz içinde bulunduğu bölgenin ekolojik koşullarından dolayı elma yetiştiriciliğinde en yüksek verim ve en iyi kaliteyi yakalamıştır. Yoğunlukla Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Eğirdir gölü havzasında gölün olumlu etkisinden dolayı elma kalite ve kantitesi çok yüksek olmaktadır.

Türkiye'de İlk Sırada...

Hasat edilen elmalar İlimizde bulunan soğuk hava depolarında saklanabilmektedir. 103 adet ve 416 bin 604 ton soğuk hava depolama kapasitesiyle Isparta Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır.

 Ülke Ekonomisine Katkısı 507 milyon TL...

İlimizde elma üretimiyle ilgili Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 9 bin 874 çiftçimiz bulunmaktadır. Elma üretimimizin Ülkemiz ve İlimiz ekonomisine katkısı 2016 yılında yaklaşık olarak 507 milyon TL civarında olmuştur.

 Kötü Niyetli Kişilere Dikkat...

Bugünlerde başlamış ve tüm hızıyla devam etmekte olan elma hasat döneminde tüm üreticilerimize kolaylıklar ve bol kazançlar diler, pazarlama aşamasında kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olmalarını hatırlatırız.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap