MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANACAK
Haberin Tarihi: 17.10.2017 17:17:00 - Okunma Sayısı:1559 defa okundu.

Muhtarlar Günü bu yıl da 19 Ekim tarihinde kutlanacak.

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANACAK

                Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından 19 Ekim 2015 tarihinde yayınladığı bir genelge ile “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.” diyerek “…Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

                Muhtarlar Günü bu yıl da 19 Ekim tarihinde kutlanacak. Muhtarlar Günü dolayısıyla Eğirdir'de de bir kutlama programı düzenlenecek.

                19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı Perşembe günü Saat 09.45'de Mahalle ve Köy Muhtarlarına ait çelenklerin Çınaraltı Atatürk Meydanı'nda yerini almasıyla başlayacak.                 Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Muhtarlar daha sonra İlçe tanıtımı kapsamında Isparta - Konya Karayolu kullanıcılarına elma ikramında bulunacak.

                Muhtarlar hafta dolayısıyla Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı makamlarını da ziyaret edecekler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap