GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -10-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -10-
Haberin Tarihi: 25.10.2013 11:19:00 - Okunma Sayısı:1538 defa okundu.

GÜLBUDAK SOĞUK HAVA DEPOSU ŞİRKETİ -10

 

ELMADAKİ ETİLEN GAZI VE İLK PLASTİK KASA KULLANIMI

            İşletmecilik burada bitmiş olmuyor. Gülbudak yöneticileri plastik kasalamaya geçerken üreticiyi de aydınlatmadan geçemiyor. Gülbudak’ ı tercih eden üreticilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünen yöneticiler, deponun görünür yerlerine plastik kasalardan koyuyorlar. Üreticileri de ayrıca bilgilendiriyorlar. Böylece Gülbudak soğuk hava deposu plastik kasa kullanımını Eğirdir’de ilk kullanan ve yaygınlaşmasında firma olarak önemli bir adım atmış oluyor.

            Eğirdir Gülbudak soğuk hava deposu bu yüzden “Eğirdir Çınarları”ındandır.

ELMALARIN MAKİNE İLE SINIFLANDIRILMASI

            Hasan İnce ile gece yarısına doğru yaptığımız bu söyleşinin her saniyesi ayrı bir anlam taşımaya başlıyor. Elmanın dikiminden, yaprağından, çiçeğinden ve meyvenin olgunlaşmasına varıncaya değin her konunun konuşulduğu bu sohbet gittikçe koyulaşıyordu. Çalışma odasında parlak ışıklar altında ve huzurlu bir ortamda kendimizi evimizde gibi hissettik. İdare binasının kuyumcu hassalığı ve insana gülen bir şekilde düzenlenen çalışma odasında bir öğrencim ile görüşmenin onuru terazilere sığmayacak ölçüde saf altın ayarında bir tat bırakıyor bende.

            Hasan, lisedeyken de çok efendi bir çocuktu. Derslerine bağlı, öğretmenlerine saygı duyan bir kişiliğe sahipti. Hâlâ da öyle. Bir öğretmen için en büyük gurur emek verdiği öğrencilerinin topluma, ülkesine, çevresine ve ailesine hizmet eden ve onları koruyan biri olarak görmeleridir. Hasan işte bu gururu bana yaşatıyordu. O, henüz lise çağında iken babasını bir kaza kurşunu ile yitirmiş  olmasına rağmen  hayata küsmemiş yoluna devam ederek üniversiteyi kazanmış ve harita mühendisi olarak kendine bir yol çizmişti. Daha sonra Ali Gülbudak ile “Gülbudak Soğuk Hava Deposu’nu kurmuşlar ve kurdukları işte de başarılı olmuşlardı.

            Bir öğretmenin emeklerinin boşa gitmediğini görmek ne güzel!..

            Hasan yukarıdaki anlatılanları sıralamaya çalışırken üzerinde özenle durduğu bir noktayı vurgulamaktan kendini alıkoyamıyor. İki ortağın amacı yapılan işin en iyi şekilde yapılmasıdır. Üretici ve tüccar her yönüyle Gülbudak’tan memnun olmalıdır. Yapılan bütün yenilikler ve söylenen sözler hep kendi okyanuslarındaki merkez dalgalanmalar içindir. Yaptıkları işle kendilerine dönük olup sorumlulukları da kendilerine aittir. Onlar kimseyi rakip olarak görmüyor, başkalarını hor veya üstün görmüyordu. Onlar yalnız kendi  işlerini yoluna koymaya çalışıyorlardı. Daha doğrusu onların Eğirdir’deki diğer soğuk hava depoları ile yarışları yoktu. Onlar sadece kendilerini aşmaya çalışıyorlardı.

            devam edecek

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap