Toplu Açılış Töreni Sevinçbey'de Gerçekleştirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Toplu Açılış Töreni Sevinçbey'de Gerçekleştirildi
Haberin Tarihi: 28.10.2013 09:50:00 - Okunma Sayısı:2530 defa okundu.

16 köye çocuk parkı, 20 köye kilitli parke taşı döşeme işi ve Sevinçbey Köyü halı saha için toplu açılış ööreni Sevinçbey'de gerçekleştirildi

Toplu Açılış Töreni Sevinçbey’de Gerçekleştirildi

 

16 köye çocuk parkı, 20 köye kilitli parke taşı döşeme işi ve Sevinçbey Köyü halı saha için toplu açılış ööreni Sevinçbey’de gerçekleştirildi

 

            Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Isparta İl Özel İdaresi tarafından destek sağlanarak yapımı tamamlanan 16 köye çocuk parkı, 20 köye kilitli parke taşı döşeme işi ve Sevinçbey Köyü halı saha açılış töreni 26 Ekim 2013 Cumartesi günü belirlenen program dahilinde Sevinçbey Köyü’nde gerçekleştirildi.

            Açılış törenine Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, Isparta Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş,  İl Genel Meclis Üyesi Veli Gök, Belde Belediye Başkanları, Eğirdir Merkez ve Köy Muhtarları, Daire Amirleri, davetliler ve Sevinçbey Köyü sakinleri katıldılar.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşamızın söylenilmesi ile başlayan programda protokol konuşmaları yapıldı.

            İlk önce söz alan Sevinçbey Köyü Muhtarı Osman Bozkurt, kısa bir konuşma yaparak açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Bütün Köylerimiz Çocuk Oyun Parkı ve Kilitli Parke Taşına Kavuşacak…

            Daha sonra bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz “Köylere Hizmet Götürme Birliğimize Isparta İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında çocuk oyun parkı yapımı için 84.281,00 TL. ödenek tahsis edilmiş olup, 15 köy muhtarlıkları tarafından da köy başına 2.000,00 TL’den 30.000,00 TL katkı payı toplanmış, 21 Haziran 2013 tarihinde yapılan ihalede Konya ARS Park A.Ş. ihaleyi KDV dahil 124.106,59 TL ile kazanmış ve montaj işlemini 29 Temmuz 2013 tarihinde Ağılköy, Çayköy, Mahmatlar Köyü, Tepeli Köyü, Serpil Köyü, Balkırı Köyü, Y.Gökdere Köyü, Eyüpler Köyü, Bademli Köyü, Beydere Köyü, Sipahiler Köyü, Akdoğan Köyü, Yuvalı Köyü, Aşağı Gökdere Köyü (2 Tane) ve Sevinçbey Köyü olmak üzere 16 adet çocuk oyun parkı tamamlanmıştır.

            Bağacık köyüne ise İl Özel İdare tarafından çocuk oyun parkı yapılmıştır. Toplamda 24 köyümüzden 16 köyümüzde çocuk oyun parkı bulunmakta en kısa sürede bu sayıyı tüm köylerimize yaymak amacımızdır.

            Köy muhtarlarımızın talebi doğrultusunda 20 Köyümüze 745.950 adet kilitli parke taş alımı ihalesi 13 Mayıs 2013 de yapılmış. Taş teslim işleri 29 Temmuz’da tamamlanmış ve firmaya 252.691,15 TL hak ediş ödenmiştir. Köy muhtarlıklarımıza dağıtılan bu kilitli parke taşlarını döşemek için işçilik ve malzeme gideri olarak köy muhtarlıklarımıza 74.595,00 TL birliğimizden yardım yapılmıştır. Toplamda kilitli parke taş alımı ve döşeme için birliğimizden mermer ruhsat bedelleri payından 327.286,15 TL ödeme yapılmıştır. Sevinçbey Köyü Halı Saha yapımı için Isparta İl Özel İdaresi 12.000,00 TL ödenek tahsis etmiş ve köy muhtarlığı da 85.000,00 TL katkı sağlayarak 97.000,00 TL’ye yapımı gerçekleşmiştir” dedi.

Milletvekili Özel:

“Eğirdir’in köyleri son

on yılda çok güzel

hizmetler aldılar”

            Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise; “Güzel bir sonbahar havası yaşıyoruz. Havamız güzel, burada yapılan hizmetler güzel”… diyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün burada köylerimizde yapılan kilit parke döşeme, oyun parkı ve halı saha açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

            Eğirdir’in köyleri son on yılda çok güzel hizmetler aldılar. Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinde meyve üretiliyor. Ama Eğirdir ve köylerinde Türkiye’nin en güzel elmaları yetişiyor. İlk atılıma Tepeli köyüne soğuk hava tesisi ve paketleme tesisinin açılışını yaparak başladık. Günden güne bu açılışlar artarak devam etti…

            Yapılmış olan bu hizmetlerin karşılığında Eğirdir halkı, köy muhtarları bizleri yalnız bırakmadılar. Ben bu organizasyonu düzenleyen ve emeği geçen kurumlarımız  Eğirdir Kaymakamlığına, İl Özel İdaresine ve muhtarlara çok teşekkür ediyor hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum” dedi.

Isparta Milletvekili

Süreyya Sadi Bilgiç:

“Ak Partinin Hizmetlerini

Unutmamanızı Diliyorum…”

            Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise: “Böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 10 yıllık iktidar dönemimizde ağırlıklı olarak köylere hizmet götürmede güzel açılışlar yaptık. 10 yıl önce köylerimizin ne durumda olduğunu unutmamak gerekiyor. Ak partimizin vermiş olduğu hizmetleri aklınızdan çıkarmamanızı diliyorum. Bu hizmette de emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Devlet-millet işbirliğiyle bu halı sahayı kendi çocuklarına, gençlerine hizmet adına yaptılar.

            Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynaklarının doğru bir şekilde kullanıldığını burada görüyoruz. Geçmişte bu paralar başka şekillerde kullanıyordu. Bu paranın çocuklarımıza ve halkımıza yönelik kullanılmasından büyük bir mutluluk duydum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

            Çocuk Oyun Parkı, Kilitli Parke Döşeme ve Halı Saha açılışları töreninde son olarak bir konuşma yapan Isparta Valisi Vahdettin Özkan özetle, “Kırsal alanda  yaşam kalitesini arttırmak üzere köylerimize büyük yatırımlar geldi.

            Eğirdir köylerimizin kadirşinaslığı, fedakarlığı ve kamunun fedakarlıklarıyla gelecek nesillere güzel bir iz bırakacak hizmetler yapmışlar.

            Eğirdir’li köy muhtarlarımız geçenlerde  Akbelenli Köyüne giderek bir vefa örneği göstererek burada kilit parke döşemişlerdi. Bu örneğin Anadolu’nun dört bir yanına örnek olmasını diliyorum. Bu hizmetlerin artarak devam etmesini diliyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

            Protokol konuşmalarının ardından Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi gösterilerini sundular.

            Daha sonra köy muhtarları tarafından emeği geçen protokole plaket takdimi yapıldı.

            Program çocuk oyun parkı, halı saha açılışı ve yemek ikramı ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap