369.ncu DÖNEM ASTEĞMEN KOMANDOLAR AND İÇTİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,369.ncu DÖNEM ASTEĞMEN KOMANDOLAR AND İÇTİ?
Haberin Tarihi: 24.11.2017 18:23:00 - Okunma Sayısı:2427 defa okundu.

369.ncu Dönem Asteğmen Komando Temel Kursu And İçme töreni bugün saat 14.30 da, Komando Mabedi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında gerçekleştirildi.

369.ncu DÖNEM ASTEĞMEN KOMANDOLAR AND İÇTİ…

369.ncu Dönem Asteğmen Komando Temel Kursu And İçme töreni bugün saat 14.30 da, Komando Mabedi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında gerçekleştirildi.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan And İçme töreni, Sancağın tanıtılması ve and içmenin anlamını belirten konuşma ile devam etti.

Şahit Timi’nin yerini almasıyla birlikte 369. Dönem Asteğmen Komando Kursiyerleri, hep bir ağızdan and içerken, Piyade Asteğmen adayı Mustafa Engin Akkaya konuşmalarında şunları söyledi:

“Sayın Komutanım, kıymetli silah arkadaşlarım ve saygıdeğer misafirlerimiz. Bu anlamlı günü bizlerle paylaşan başta komutanımız olmak üzere, misafirlerimize şahsım ve arkadaşlarım adına hoş geldiniz der, şükranlarımı sunarım.

Bizler; 369. Dönem Komando Asteğmen Adayı olarak bugün kutsal yuvaya katılışımızın üçüncü haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar, Türk vatanını koruma görevini canları ve kanları pahasına yerine getirmiş olan atalarımızdan, babalarımızdan ve ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devr almanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Bu üç haftalık süre içerisinde gece gündüz demeden bizi bu kutsal vatan görevine hazırlayan bütün komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bugünümüzü asla unutmayacağız. Çünkü kutsal sancağımız, komutanlarımız ve ailelerimizin huzurunda, zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet ışığı taşıyan, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişten gelen sarsılmaz gelenek ve törelerine uyarak, dedelerimiz ve babalarımız gibi milletimizin bizlere vereceği görevleri, tereddütsüz yerine getireceğimize ant içtik.

Bizler bağımsızlığın, egemenliğin, Cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığı geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.

Eğitimlerde terledik, bedenimiz yorgun düştü ama gün geçtikçe gördük ki bu kutsal vatan görevi için her geçen gün güçleniyoruz, cesaretleniyoruz ve savaşa hazır hale geliyoruz.

Dağ Komando Okulunda, kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitim konularını eksiksiz olarak alıyoruz.

“Eğitimde ter dökmeyen, savaşta kan döker” prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlerimize devam ediyoruz.

Ulu Önder Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü bütün faaliyetlerimizde düstur olarak görüyor, Atatürk ilk ve inkılapları ışığında geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.

Buradaki eğitimlerimizi tamamlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çünkü buradan sonra asıl birliklerimize yani “Er Meydanına” çıkacağız.

Etmiş olduğumuz kutsal askerlik yeminine bağlı kalacağımıza ve gerekirse vatanımız uğruna seve seve hayatımızı feda eğleyeceğimize söz veriyoruz.

Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz;

Sizden devr aldığımız bu kutsal vatan görevini tam olarak yerine getireceğimize ve bizden sonrakilere de aynı gurur ve şerefle devr edeceğimize dair söz veriyoruz.

Gül yüzlü analarımız, yiğit babalarımız;

Övünün! Ve gurur duyun! Çünkü bu vatan için can vermeye yemin etmiş mavi bereli evlatlarınız var.

Sevgili kardeşlerimiz;

Bizlere güvenin! Çünkü bu vatanı sizler için canı pahasına koruyacak ağabeyleriniz var.

Sorumluluğu ağır; ancak şerefi de bir o kadar büyük bir görevimizin olduğunun farkında olarak ulusumuzu, bayrağımızı ve vatanımızı gönülden severek, şanlı tarihimize ve atalarımızın kutsal emanetlerine sahip çıkacağımıza şüpheniz olmasın.

Biz komandoyuz. Düşmanı çelik pençelerimizle ezeriz, vatanımız için yaşar ve gerekirse vatanımız için ölürüz.

NE MUTLU VATAN GÖREVİ İÇİN KOŞARAK GELİP KOMANDO OLANA.

NE MUTLU GÜÇLÜYÜZ, CESURUZ, HAZIRIZ DİYEBİLENE.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE…”

Komando beresinin giyilmesine müteakip bir konuma yapan Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu ise komando Asteğmenlerimize ve ailelerine hitap etti.

“Saygıdeğer konuklar,

Türkiye’nin dört bir köşesinden soğuk-sıcak, uzak-yakın demeden gelen kıymetli analar, babalar ve misafirlerimiz;

Evlatlarımızın bu mutlu gününde törenimize teşrifleriniz ile bizleri onurlandırdınız. Sizlere şükranlarımı sunuyor, en kalbi duygularımla hepinize hoş geldiniz diyorum.

Sayın konuklar, müsaadenizle öncelikle Komando Adaylarıma seslenmek istiyorum.

Kıymetli kursiyerlerim beni rahatta dinleyin.

Ordunun şeref timsali sancağımızın gölgesinde, komutanlarınızın ve ailelerinizin şahitliğinde, silah ve bayrak üzerine gerektiğinde, vatan ve millet uğruna, canınızı seve seve vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine And içtiniz.

Bu yemin; Devletin ve milletin, bölünmez bütünlüğüne uzanan bütün kolların kesileceğinin, kem bakan gözlerin oyulacağının ifadesidir.

Bu yemin;

Bu milletin, bu bayrağın ve bu toprağın sonsuza kadar yaşayacağının ifadesidir.

Bu yemin;

Şehitlerimize ve gazilerimize, şükran ve minnet duygularımızın seslenişidir.

Bu kutsal vatanı, bağımsızlığımızı, devletin üniter, laik ve demokratik yapısını korumaya and içmiş, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, ATATÜRK ilke ve inkılapları ışığında ve TÜRK milletinin emrinde olarak, sizlerle daha da güçlenecektir.

Türk askeri; insanlık tarihi boyunca, ülkesinin ve milletinin esaret altında kalmasına fırsat vermeyen, dünyanın en şerefli ve en güçlü askeridir.

Bu yüksek şeref; bundan sonra, korumak üzere sizlere verilmiştir. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancım tamdır.

Yemininiz ve kutsal nöbetiniz YÜCE TÜRK ULUSU Türk Silahlı Kuvvetleri, aileleriniz ve sizler için kutlu ve uğurlu olsun.

Bu kahramanların askerlik temel eğitiminde emeği geçen kıymetli silah arkadaşlarım;

Annelerinin ve babalarının bize emanet ettiği biricik evlatlarını, büyük bir sabır ve inançla, gece gündüz demeden, çeliğe su verir gibi sanki nakış gibi işlediniz. Atalardan yadigar askerlik ruhunu, evlatlarımıza sevgi ile aşıladınız.

Ve, belki de en önemlisi aldığınız emanetleri, bugün anne ve babalarının karşısına büyük bir gururla dimdik çıkardınız.

Bu emek ve gayretlerinizden dolayı, sizlere sayın konuklarımızın huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyor ve yürekten kutluyorum.

Kıymetli aileler;

Öncelikle hepinize müteşekkiriz. Bu delikanlılar sizlerden aldıkları terbiye ve güçle buradalar.

Bu anlamlı günde, ülkenin dört bir yanından gelerek, evlatlarınızın yemin törenine, gururla şahitlik ediyorsunuz. Ne mutlu size!

Evlatlarınız bugünden itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer mensubu oldular. Kutsal vatan borcunu ödemek için komandoya, en zoruna talip oldular. Ne kadar gurur duysanız hakkınızdır.

Her biri güven abidesi olan evlatlarımızın oluşturduğu bu muhteşem tablo, ulusal varlığımızın, cumhuriyetimizin, birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek yaşayacağının ve ordu-millet kaynaşmasının en canlı örneğidir.

Onları merak etmeyiniz. Onlar önce Allah’a sonra bize emanetler. Her birini en güzel şekilde misafir edip, en iyi şekilde eğiteceğimizden endişeniz olmasın.

Çünkü eğitimlerini tamamladıktan sonra alacakları görev; en az Malazgirt’te Alparslan’ın, İstanbul’un fethinde Fatih’in, Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz’da Mustafa Kemal’in emrinde zaferden zafere koşan kahramanların üstlendiği görev kadar kutsaldır.

Sizleri; bu mümtaz gençleri yetiştirmede verdiğiniz emeklerden dolayı yürekten kutluyorum.

Ne mutlu, vatan ve millete hizmet edecek evlat yetiştiren anne ve babalara.

Ne mutlu; vatan, millet ve bayrak uğruna, seve seve hayatını feda etmek için yemin eden genç komando adaylarına.

Ne mutlu; güçlüyüz, cesuruz, hazırız diyenlere!

Ne mutlu; her şey vatan için diyenlere!

“Ne Mutlu Türk’üm diyerek, ATATÜRK’ün yolunda milletine hizmet için vazifeye koşanlara.

Bu vesile ile başta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor ve aziz hatıraları önünde minnetle eğiliyorum.

Genç Komando Adaylarım;

Bu duygu ve düşüncelerle yemininizin Yüce Türk Ulusu, Türk Silahlı Kuvvetleri, aileleriniz ve sizler için hayırlı olmasını diliyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.

VATAN SAĞOLSUN.”

369. Dönem Asteğmen Komando Temel And içme töreni, tören geçişi ile sona ererken, kahraman Mehmetçiklerimiz aileleriyle buluşmanın sevincini yaşadı.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap