Öğretmenler Günü Kutlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Öğretmenler Günü Kutlandı?
Haberin Tarihi: 25.11.2017 17:18:00 - Okunma Sayısı:1499 defa okundu.

Milletçe öğretmenlere verdiğimiz değerin ifadesi olarak kutlanan 'Öğretmenler Günü', ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen programla kutlandı.

Öğretmenler Günü Kutlandı…

                Milletçe öğretmenlere verdiğimiz değerin ifadesi olarak kutlanan 'Öğretmenler Günü', ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen programla kutlandı.

                24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı Cuma günü saat 13:45’de Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin’in Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.  Çelengin sunulmasının ardından Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz ve öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşımız söylenildi.         

                24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programının icrası için Eğirdir  Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne geçildi.

                Buradaki program ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

                Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin yaptı.

                İdris Sezgin: “Öğrencilerimize Öğretilecek İlk Şey İnsani Değerlerimizdir…”

                “…Birey planında öğretmenlerimiz vardır. Evvela annelerimiz, babalarımız, nenelerimiz, dedelerimiz. Kısacası aile büyüklerimiz ilk öğretmenlerimizdir. Ardından anasınıfı ve sınıf öğretmenlerimiz bizim meslek olarak da öğretmenlik icra eden öğretmenlerimizdir. Her birimiz önce ahlak değerlerimizi, ardından hayatımızı devam ettirirken bize lazım olacak bilgileri, elleri öpülesi bu öğretmenlerimizden öğreniyoruz. Bu nedenle kendi milletinin değerlerini içeren bilgi ve becerilerle yoğrulmuş bunlarla yoğrulmuş ilk olarak anne ve babanın önemi çok büyüktür. Milletimizin sahip olduğu milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş öğretmenlerimizin vazifeleri en az anne babalar kadar önemlidir.                              Toplum planında ise en önemli öğretmenler elbette ki Peygamberlerdir. Peygamberler insanlığın uygulamalı öğretmenleridir. Bu nedenle öğrettiği bilgiyi önce kendisi yaşayan öğretmenler, en başarılı öğretmenler olmuşlardır. Öğretilecek ilk şey insani değerlerimizdir. Örneğin dürüstlük, diğergamlık, gayretlilik ve adaletlilik. Değerler eğitimi süreklilik ister, devamlılık ister. Bu nedenle de eğitim hayatı boyunca öğrencilerimize bıkmadan, usanmadan ama özellikle başa kalkmadan sabırla bu vereceğiniz değerleri öğrencilerinize öğretmeye sabırla devam edeceğiz” diye konuştu.

                Okul  ve kurum müdürlerine hitaben konuşmalarına devam eden Milli Eğitim Müdürü Sezgin; Okullarımızda çalışırken, öğretmen ve diğer personel ilişkilerinde ana prensibiniz şu olmalı: ‘Cezalandırıcı, azarlayıcı üslup yerine, tekdir eden, gayretlerinde orijinal  güzel örneklik teşkil eden öğretmenleri tespit edip onları ödüllendiren bir yaklaşık tarzı sergilemenizi istiyorum. Bizler tebessümü öne çıkaran, öğrencilerine sevgiyle yaklaşan bütün çalışmalarında sevgi dimağıyla hareket eden öğretmenlerimize çok ihtiyaç hissediyoruz” dedi.

                Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Kötülük ve kötüler bizim öğretmeniz değildir. Bu milletin evlatlarına hiçbir menfaat gözetmeden güzellikleri öğreten, vatansever öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum. Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize rahmet diler, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ederim” dedi.

Öğretmenlik Bir

Bahar Güneşi Gibidir…

                Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu Müdürü Abdürrahim Demirbağ ise; ‘Öğretmenlik bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, doğaya, suya, toprağa; nasıl can verirse kışın ayazında donmuş doğaya. Öğretmen de öyle can verir topluma” diye konuştu.

                24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı ‘Öğretmen Kimdir?’ videosu ile devam etti.

                Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu 4- B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Öğretmen Kimdir?’  videoda, 10 meslek grubu tarafından kendi deyimleriyle öğretmen tabiri yapıldı. Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu tarafından çekim desteği verilen projede, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin ve esnaflarımız yer aldı. Video izleyenlerden büyük beğeni aldı.

                Program öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterilerinin izlenilmesi ile devam etti. Emekli bir öğretmenin bu özel günde öğrencilerinin gelmesi anlatılan tiyatro oyununda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.  

                Tek Başına Yemin Etti…

                Adaylığı kalkan Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Tülin Güldiken Güleç yemin etti. Tek başına yemin eden öğretmenimizin zaman zaman heyecanlanması da gözlerden kaçmadı.

                İşaret Dili Gösterisi

                İlgi Gördü…

                Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu Özel Eğitim öğretmeni tarafından hazırlan ve özel öğrenciler sınıfı öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen öğretmen günü işaret dili slaytı katılımcılardan büyük ilgi gördü.

                Okul öğretmenlerinden Dudu Tekeli’nin okumuş olduğu ‘Veda’ isimli şiir ise salondakileri oldukça duygulandırdı.

                Program 2016-2017 eğitim-öğretim yılında emekliye ayrılan öğretmenlerimize hizmet şeref belgesi ve plaket takdimi ile devam etti.

                2016-2017 eğitim-öğretim yılında emekli olan Şaban Akın hizmet şeref belgesini ve plaketini emekli Müfettiş Mehmet Yılmaz Kartal ve Kaymakam Abdullah Akdaş’ın elinden aldı.

                24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmenler Korosunun hazırlamış olduğu birbirinden güzel eserleri seslendirmeleri ve ödül töreni ile sona erdi.

                Programın A’ndan Z’ne kadar büyük bir özveri ile çalışıp hazırlanan Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğretmenlerini ve öğrencilerini yürekten kutluyoruz.

                Toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, bizi biz yapan değerlerimiz olan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun…

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap