TURİZM FUARINDAN İZLENİMLER

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TURİZM FUARINDAN İZLENİMLER
Haberin Tarihi: 8.12.2017 18:38:00 - Okunma Sayısı:1289 defa okundu.

İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi devam ediyor.

TURİZM FUARINDAN İZLENİMLER

Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik:

"Eğirdir için bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyorum."

                İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi devam ediyor.

                İzmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi’ne katılan  Bizim Eğirdir Platformu (BEP) üyesi  Küçük Oteller Derneği Başkanı hemşehrimiz Mehmet Çelik, BEP’le birlikte olmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu dile getirerek  "Her zaman şunu söyledim: Her insanın yaşadığı, ekmek yediği yere bir borcu vardır. Bu ülkesidir yaşadığı yerdir, doğduğu yerdir. Ben Küçük Oteller Derneği Başkanı olarak turizmdeki borcumu buradaki emeğimle öderken, gerçek memleketim olan Eğirdir’e de böyle bir oluşumun içinde olarak borcumu ödüyorum. BEP’in içinde bulunmanın gururunu yaşıyorum. Çünkü sadece anı olarak babamın mezarı kaldı orada, ama kalbim Eğirdir’de. Ben bu fırsatla beraber Eğirdir için bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyorum. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum." diye konuştu.

                Fuar ile ilgili görüşlerini de gazetemizle paylaşan Çelik şunları söyledi: "Fuar, insanların nihai tüketiciyle buluştukları geleneksel yerlerdir. Artık farklı yollara gitse de fuar değerini her zaman korumakta. Bu sene Travel Turkey fuarını başarılı buldum. Çünkü artık biraz daha olgunluk dönemindeydi. BAKA  muhteşem bir lokasyonda, muhteşem bir stant yapmış. Ben bu vesileyle bize de böyle bir köşe ayırdığı için onlara teşekkür ediyorum.

                Bana esas güç veren, aynı gücü BEP'te görev yaptığımız diğer arkadaşlarımda da hissetmem... Sevgili kaymakamımız büyük bir şans. Böyle bir devlet adamıyla beraber yola çıkmak bize çok büyük motivasyon sağlıyor. Gerçekten çok güçlü bir isim ve umarım uzun yıllar beraber oluruz. Keza Belediye Başkanımız da öyle. Söylemeye gerek yok, hep arkamızda.

                Eğirdir, malzemesi bol, olan bir yer. Bu kadar zengin kültüre sahip bir yerde bir şeyler yapmamak tembellik olurdu. Çok güzel malzememiz var, biz onu işlemeye çalışıyoruz. Fuarda turizm sektörünün ileri gelenleriyle karşılaşıyoruz. Mesela Alman Halk Bankalarına ait olan 7 bin seyahat acentesinden oluşan  RTK grubunun da 8 yıldır Türkiye temsilciliğini icra eden Hüseyin Baraner ile yaptığımız çalışma Eğirdir açısından yeni bir heyecan yarattı, çünkü o bir proje adamı. Dünya turizmini de çok iyi biliyor. Kendisinden de söz aldık Eğirdir için bir şeyler düşüneceğiz diye. Tahmin ediyorum üç ay içerisinde Hüseyin Baraner’i kendi ilçemizde ağırlayacağız ve heyecanını şimdiden yaşadığım güzel şeyler yapacağız. Eğirdir o kadar güzel şeylere layık ki bunları yapmanın keyfini yaşıyoruz.

                Şunu söylemeden de geçemeyeceğim; Bizim Eğirdir Platformu (BEP)'nda çalışan herkes  o kadar saygı duyduğum, o kadar özverili insanlar ki; herkesi teker teker söylemeye gerek yok. Gerçekten hepsine binlerce kere teşekkür ediyorum. Yaptığımız işleri izlemekten büyük bir keyif alıyorum. İnşallah yolumuz hep açık olur."

 

Küçük Oteller Derneği  Genel Koordinatörü Yavuz Dilmen,

"Turizm açısından 2018'den umutluyum..."

                Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi’nde Bizim Eğirdir Platformu standında görev alan Küçük Oteller Derneği Genel Koordinatörü Yavuz Dilmen, BAKA tarafından hazırlanan Isparta standı ve 2018 Turizm sezonu ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

                Turizm açısından 2018'den umutlu olduğunu  dile getiren Dilmen, İzmir Fuarı ve Isparta standı ile ilgili olarak şunları söyledi: "İzmir fuarı her geçen gün gelişiyor, büyüyor. Isparta standı çok güzel olmuş. Görseller harika, bu yıl Lavanta ön plana çıkmış, önümüzdeki sene Eğirdir’in balığının ve kerevitinin ön plana çıkacağını tahmin ve tavsiye ediyorum. Karla, kayak ile ilgili Isparta çok büyük adımlar attı. Ama stantta bu doğrultuda bir görüntü yok. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum. Telafisini rica ediyorum. Stant ta çok başarılı olmuş, tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

 

Sirene Davraz Otel Satış Pazarlama Müdürü Öykü Aksoy:

 "Tur operatörlerini ve bölge temsilcilerini bir araya getiren efektif bir fuar."

                Fuarda BAKA standı içinde Bizim Eğirdir Platformu ile birlikte Isparta'dan katılım sağlayan Sirene Davraz Otel Satış Pazarlama Müdürü Öykü Aksoy fuarın verimli olacağını düşündüğünü dile getirerek şunları söyledi: "Fuar katılım anlamında dün ve bugüne baktığımızda güzel geçiyor. Bilhassa iç pazarda, yurt genelinde keşfedilmemiş destinasyonların farkındalık yaratma adına yararlı olduğunu düşünüyorum. Hem yatırımcılarını, hem tur operatörlerini hem de bölge temsilcilerini bir araya getiren efektif bir fuar. Verimli olacağını düşünüyorum. Umarım güzel şeyler olur."

BAKA Uzmanı Ömer Akyol :

 "Eğirdir Isparta İçin Önemli Bir Nokta"

BAKA Uzmanı Ömer Akyol ise Travel Turkey fuarı ile ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“Eğirdir Isparta için önemli bir nokta, önemli bir destinasyon hatta Isparta’nın ilk turizm destinasyonu diyebiliriz. 1980-85-90’larda bir çok turisti ağırlayan Eğirdir, inşallah önümüzdeki yıllarda yine eski turizm potansiyelini yakalayarak, Isparta’nın turizm merkezi olarak öne çıkar ve anılır. İzmir standı için bu sene hepimiz birlikte çalıştık. Lavanta Kuyucak, Güneykent Gül, Eğirdir Gölümüz doğal güzellikleri, Yenişarbademli doğa ve kamp turizmi ile ilgili olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ilimizde bulunan otellerimiz Barida Otel, Sirena Otel’in katılımlarıyla, Eğirdir’den Eskiciler Konağı, Lale Otel Pansiyon katılımlarıyla gayet güzel bir fuar geçiriyoruz. İnşallah böylede gider. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizin ayaklarına sağlık."

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap