EĞİRDİR'DE KUDÜS TEPKİSİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DE KUDÜS TEPKİSİ...
Haberin Tarihi: 11.12.2017 17:27:00 - Okunma Sayısı:1732 defa okundu.

"Kudüs Özgür Olana Dek Alanlardayız"

İşgalinin 100. yılında ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’ü terör devleti İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya karar vermesine İslam dünyasında olduğu gibi Türkiye’den de tepkiler yükselmeye devam ediyor.

O tepkilerden biri de Memur Sendikaları Konfederasyonu Memur-Sen’den geldi. Memur-Sen'e bağlı sendikaların katılımıyla 11 Aralık 2017 Pazartesi günü Eğirdir'de Saat13.15'de Hızırbey Camii önünde "Kudüs Özgür Olana Dek Alanlardayız" mitingi düzenlendi. Mitinge Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök, Eğitim Bir-Sen Isparta İl Başkanı İhsan Arıcı, Eğirdir İlçe Başkanı Ali Şanal, Kadın Komisyon Başkanı Fadime Gökdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, Eğirdir İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

Burada bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Eğirdir Başkanı  Ali Şanal, Mehmet Akif İnan'ın "KUDÜS" isimli şiirini okuduktan sonra şunları söyledi: "Değerli arkadaşlarım, bu kutsal yürüyüşe bizimle beraber katılmanızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. 

Biliyorsunuz ki; “Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi konusunda Amerika’nın denemeye çalıştığı girişim son derece tehlikelidir. 1897 Basel Kongresi, 1917 Balfour Deklarasyonu, 1948 İsrail’in devlet ilanı… 120 yıl geçti 1897’nin üzerinden ve 100 yıl sonra dedikleri Büyük İsrail hedefinde 20 yıllık sapma var. Hesapları birileri bozuyor elbet. Şimdi yeni hamle peşindeler. Hiç şüphe olmasın, başaramayacaklar.

Kudüs, Bağımsız Filistin’in başkentidir ve öyle kalacaktır. Gündemi diri tutacağız. Her Müslüman üzerine düşeni yapacak. Ya Mescid-i Aksa, ya siyon mabedi olacak Kudüste. Unutmak ihanettir. Unutmayacağız unutturmayacağız. Kudüs Özgür olana dek kıyamda kalacağız…"

Daha sonra Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Kudüs, Peygamberlerin hatırasını barındıran bir silm/barış şehridir. Kudüs, dinlerin bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir. Kudüs, selim aklın, bilgeliğin kentidir. Buna karşılık geçmişte nasıl Haçlı vahşeti barış kenti Kudüs’e zulüm ve vahşet getirdiyse, bugün de emperyalist Batı’nın ve ABD’nin siyonizme verdiği destek Kudüs’ü zulmün ve karanlığın mekânına dönüştürüyor. ABD’nin bu ahlaksız ve hukuksuz çıkışı ile Kudüs yeni bir zulüm ve işgal tehdidi altına girmiştir.” “Kudüs düşerse direniş hattı çöker. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa, onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. 

“Bu girişim, Filistin’deki işgal sorununun çözümü için atılacak bütün adımları boşa çıkarmaya yönelik şeytani bir ataktır. ABD’nin kararı, siyonist terörizmi ve Kudüs işgalini açıkça destekleme ve meşrulaştırma girişimidir.. Bu karar sadece Kudüs ile ilgili değildir, bu karar son zamanlarda yaşanan diğer gelişmelerle birlikte düşünüldüğünde, ABD emperyalizminin İslam dünyasını dizayn etme girişimlerinin yeni ve daha cüretkâr bir hamlesidir. ABD’nin Kudüs’ün işgaline ve İslam dünyasının dizaynına yönelik bu planlı ve ahlaksız politikalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz”.

“İslam dünyasının dağınıklığından güç alan bir avuç azgın, iki milyarlık İslam dünyasının en değerlisine saldırı içine girme cüretinde bulunabiliyorsa, ciddi bir muhasebenin vaktinin gelip geçmektedir.Biz kendi dağınıklığımızda oyalanırken, emperyalistler ve siyonistler iki yüzyıllık projelerini adım adım uyguluyorlar. Hiçbir işgal öyle aniden olmuyor. Yaşadıklarımız birer sonuçtan ibarettir. Bu nedenle, İslam dünyası olarak tarihte özne olmamızı sağlayan öze, dinamiğe sahip çıkmalı, yeniden diriliş ve silkinişi gerçekleştirmeliyiz. İnşallah Kudüs direnişi bu dirilişin miladı olacaktır” 

“Bütün dünya, uluslararası hukuk ve BM kararlarını ihlal eden bu kararı reddetmeli ve Filistin halkının yanında yer almalıdır”  “Çünkü esir edilmek istenen sadece Kudüs değildir. Kudüs, emperyalizme karşı direnişin sembolü olduğu ölçüde dünya zulüm sisteminin hedefi olmaktadır. Kudüs teslim olursa, Kudüs’ü teslim edersek dünyanın geri kalanı kolay bir lokmaya dönüşecektir. Kudüs, direnişin en stratejik, en önemli hattıdır. Kudüs düşerse direniş hattı çöker. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle, her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa, onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Dünya özgür olmak, sömürü düzeninden kurtulmak istiyorsa, Kudüs’ün sömürü; işgal ve hadsizliğin sembolü olan siyonist işgalcilerden kurtulması için dayanışma içinde olmalıdır. Kudüs, dayanma noktamızın son sınırıdır. Kudüs’ten sonra kimse bu ümmetten barış ve aklıselim lafları beklemesin. Kudüs’ün sonrası ancak öfkedir, kavgadır, intifadadır. Bu ümmet bu noktadan sonra, Kudüs fatihi Selahaddin gibi ‘Allah’ın evi esaret altındayken, Selahaddin nasıl kendi evinde yatar’ deyip ayağa kalkar ve Kudüs özgür oluncaya, siyonizm Filistin’den defolup gidene kadar asla oturmaz.”

Trump’ın kameralar önünde şov yaparak imzaladığı karar, bizim için bir paçavradan ibarettir ve ancak bir utanç vesikasıdır.  Bu ahlaksızca tehdit, bu alçaklık ümmetin ayağa kalkmış öfkesi için bir korku değil, bilakis bir bilenme sebebidir. İşte görüyorsunuz, bütün Türkiye, bütün ümmet Kudüs kavgasının neferlerine dönüşmüş durumdadır. Bütün Türkiye, bütün ümmet ayakta, kıyam halindedir. Dedik ki, ‘Kudüs Özgür Oluncaya Kadar Alanlardayız.” Kudüs’ün korsan işgal devletinin değil, bağımsız Filistin’in başkenti olduğunu haykırıyoruz. Evlerimizi, iş yerlerimizi bağımsız Filistin bayraklarıyla donatıyoruz. Kudüs için söylenen her söz, her paylaşım, her yazı değerlidir, önemlidir ama yetmez! Bununla yetinirsek, gündem değişiğince Kudüs yine yalnız ve boynu bükük kalır. O nedenle, sürekli teyakkuza geçmeli, sürekli bir eylemlilik halinde olmalıyız. Bu nedenle, kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden alanları dolduracağız. 15 Temmuz ruhuyla hareket edeceğiz ve bu pabucun bu kadar ucuz olmadığını, bu işin bir oldubitti ile sona ermeyeceğini her platformda göstereceğiz. Ümmetin ve direnişin öğretmeni Kudüs, bize yeni bir ödev vermiştir. Gece gündüz, yağmur çamur demeden bu ödevi yerine getirmek için çalışacağız. Bu görevi vaktiyle, ümmetin yiğit insanları hakkıyla yerine getirdiler. Hz. Ömerler, Sultan Selahaddinler, Nureddin Zengiler, Gümüş Teginler, Birinci Kılıçarslanlar, Abdülhamidler bu tarihi görevi yerine getirdiler ve Kudüs’e layık öğrenciler oldular. Bu mesele sadece Müslümanların meselesi değildir. Kudüs düşerse dünyanın hiçbir başkenti güvende olmayacaktır. Bunu bütün dünya bilmeli, anlamalıdır”

“Kudüs’e Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak sadece antiemperyalist duruşun bir gereği değil, aynı zamanda imanın da bir gereğidir. Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz: Filistinlilere cehennem kılınan bir Kudüs, hiç kimseye cennet olmaz! Kudüs’ün cehenneme çevrildiği bir dünya kimseye barış yurdu olamaz! Bağımsız Filistin ve Kudüs davasının sonuna kadar yanındayız! Zalimler istemese de Kudüs özgürleşecek ve siyonizm, İslam dünyasının kalbinden sökülüp atılacaktır. Emperyalizm yenilecek, Kudüs direnişi kazanacaktır.” 

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap