2. PLATİN ELMA ÖDÜLLERİ ve 2. ELMA ÇALIŞTAYI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2. PLATİN ELMA ÖDÜLLERİ ve 2. ELMA ÇALIŞTAYI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI
Haberin Tarihi: 2.11.2013 16:10:00 - Okunma Sayısı:2689 defa okundu.

Bu yıl ikincisinin 7 veya 14 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan Platin Elma Ödül töreni ve Elma Çalıştayı için çalışmalar hızlandırıldı.

2. PLATİN ELMA ÖDÜLLERİ ve 2. ELMA ÇALIŞTAYI İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

 

Eğirdir Kaymakamlığı ile Eğirdir Platin Elma Derneği organizasyonu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkılarıyla ilki geçen yıl 18 Aralık 2012 tarihinde yapılan ve bu yıl ikincisinin 7 veya 14 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan Platin Elma Ödül töreni ve Elma Çalıştayı için çalışmalar hızlandırıldı.

            2. Platin Elma Ödül töreni ve 2. Elma Çalıştayı için bilgiler vermek, görüş ve önerileri almak ve dernek tarafından ilk sayısı Ekim ayında yayınlanan Platin Elma Dergisi’ni tanıtmak amacıyla 1 Kasım 2013 Cuma akşamı bir toplantı düzenlendi.

            Nafiz Yürekli Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde saat 18:00’de yemek ikramıyla başlayan toplantıya; Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren, Müdür Yardımcısı Hüseyin Akgül, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Şoförler Odası Başkanı İsa Demiralay, Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Serpil Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Gök, Gülbudak Tarım İşletmeleri temsilcisi Ömer Yılmaz, Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Boğazova Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile Sulama Kooperatiflerinin başkanları ve yöneticileri katıldı.

 

      

     

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Platin Elma Ödül töreni ile ilgili kısa bir bilgi veren Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, bu yıl ki 2. Organizasyon için hazırlık ve çalışmaların yürütülmekte olduğunu, Isparta Ticaret Borsası ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile konuyu paylaştıklarını ve bu seneki organizasyon için değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

            Bu yılki organizasyonun 7 veya 14 Aralık tarihlerinde, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarının katılımlarıyla yapılacağını belirten Kaymakam Yılmaz, “bugün startı birlikte vermiş olacağız, maddi manevi destek sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

            Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Platin Elma Ödülleri kategorilerinde bu yıl pek fark olmadığını anlatan İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut ise, akademisyenlerden oluşan Jürinin takdirine bırakılacak Juri Özel Ödülü yanı sıra, AR-GE, En İyi Elma İşleme, En Fazla Elma İhracatı Yapan Kişi veya Firma, Elmadan Mamul Madde Üreten Sanayi İşletmesi, İnovasyon (Yenilikçilik), En İyi Reklam Filmi veya Kamu Spotu, En İyi Elma Görseli Tasarımı, En İyi Elma Fotoğrafı ve En İyi Kadın Üretici ödülü olmak üzere 11 kategoride ödüllerin verileceğini açıklayarak, Platin Elma Derneği tarafından yayınlanan Platin Elma Dergisi ile ilgili bilgiler verdi.

            Eğirdir’in tarihsel bir elma geçmişinin bulunduğunu, elli yılı aşkın bir elma üretim geçmişinin bulunduğunu vurgulayan Turgut, “Eğirdir Elmasının diğer yerlerde yetişen elmalara göre coğrafi bir üstünlüğü var. Eğirdir elmasının kalitede rakibi yok. Eğirdir’de 250 bin ton elma üretiyoruz ama, ülkemizde elma üretim rekoltesi 3 milyon tona yaklaştı. Bölgemizin coğrafi özelliğinin ve Eğirdir elmasının öne çıkarılması gerekiyor. Bunun için bir dernek kurduk. Bu ödül töreni de dernek vasıtasıyla gerçekleştiriliyor.

            Bu dergi, diğer tarım dergilerinden çok farklı. Üç ayda bir yayınlanacak bu dergide sadece elma tarımı ile ilgili elma ürünü ile ilgili konular işlenecek. Eğirdir’den 3000 tirajlı bir derginin yurda dağılması, Eğrdir’i bir adım öne çıkaracak” dedi.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ise, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut’un konuşmalarını müteakip “ancak derneğin çalışmalarında aktif rol alacak olanlar siz değerli üreticilerimizsiniz, ortak düşünce, ortak katkılarla kalıcı, güzel işler ortaya çıkar. Geçen yılki organizasyondan sonra güzel, olumlu tepkiler aldık. Bu sene artılar koyarak yapmayı planlıyoruz. Ulusal bir TV kanalıyla bu organizasyonun Türkiye’ye duyurulması için çalışmalarımız sürüyor. TGRT TV kanalı ile mutabakat sağladık. Etkinliğimizi canlı olarak yayınlayacaklar…”

            GÜLBUDAK TARIM İŞLETMELERİ MEDYA SPONSORU…

            Bu seneki organizasyonların medya sponsorluğunu GÜLBUDAK Tarım İşletmelerinin üstlendiğini söyleyen Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz “organizasyonu  Türkiye yanı sıra 80 ülke izleyecek. Daha sonra da TGRT ara ara yayın yapacak. Bu işin maliyeti de yaklaşık 20 bin lira…” sözlerini, Gülbudak Tarım İşletmeleri adına Ömer Yılmaz onaylayınca, katılımcıların alkışlarını aldı.

            Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren ise konuşmalarında “geçtiğimiz yıl ilki yapılan Elma Çalıştayı ve Platin Elma ödülleri ile, Türkiye’de elma ile ilgili bir farkındalık oluşturuldu, bu çalışmaların getirileri önümüzdeki yıllarda mutlaka bizlere geri dönecektir. Bu organizasyonun masrafları var, hepimizin taşın altına elimizi koyması gerek. Eğirdir Bölgesi olarak bu organizasyonları sahiplenmemiz gerekiyor. Kurumumuz olarak bizler de maddi destek vermeyi taahhüt ediyoruz…” dedi.

            Genç İşadamları Derneği Başkanı ve Serpil Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Gök ise konuşmalarında özetle: “Bu organizasyonlarda herkesin işin içinde olması ve Türkiye’de Eğirdir’in ELMA ile ön plana çıkması gerekiyor. Ancak taşın altına elini koyanlar hep aynı… Bu toplantılara katılmadıkları halde eleştirenler var. Bu organizasyon öncesi bazı kişi ve kuruluşları ziyaret ettik. İlgi göstermeyenler de oldu, GÜLBUDAK Tarım İşletmeleri gibi “ne ihtiyaç varsa yaparız” diyenler de oldu…” sözleriyle herkesin bu organizasyonu sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

 

            Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç ise konuşmalarında “Eğirdir olarak bizim bu organizasyonu yapmamız çok normal. Eğirdir Bölgesi olarak birleşip hareket etmemiz lazım. Karaman’ı ziyaretimizde en küçük elma bahçesinin 500 dönüm olduğunu gördük. 3-5 bin dönümlük elma bahçeleri var. Nasıl boy ölçüşürüz bilemiyorum. Birleşip propaganda yapmamız, birlikte hareket etmemiz lazım… Yoksa Eğirdir’de elmanın geleceğini pek parlak göremiyorum…” dedi.

            Toplantı katılımcıların kendilerini tanıtmaları ve 2. Platin Elma Ödülleri ve Elma Çalıştayı hakkında görüş ve önerilerini dile getirmeleri ile son buldu.

 
 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap