Regülatör Köprüsünün kapakları neden açık?...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Regülatör Köprüsünün kapakları neden açık?...
Haberin Tarihi: 14.2.2018 09:37:00 - Okunma Sayısı:2593 defa okundu.

Eğirdir Gölü'nün suyu nereye gönderiliyor?...

Regülatör Köprüsünün kapakları neden açık?...

Eğirdir Gölü'nün suyu nereye gönderiliyor?...

                Eğirdir Gölü'nden Kovada Kanalına su aktaran, Köprübaşı mevkiindeki Regülatör Köprüsünde kapakların açık olması ve Eğirdir Gölü'nden günde binlerce metreküp suyun Kovada Kanalına salınması şaşkınlık yaratıyor!

                Konu ile ilgili olarak gazetemizi arayan ve endişelerini dile getiren hemşehrilerimiz, şu an Kovada Kanalında, balık ölümleri vs. gibi bir olumsuzluğun bulunmadığını ve tamamen sulama sezonu dışında bulunulduğunu söyleyerek, Eğirdir Gölü'nün suyunun neden Kovada Kanalına salındığını soruyor.

İçerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde, bu yıl bölge olarak yeterli kar ve yağmur yağışının düşmemesi ile Eğirdir Gölü su kodunda, geçen yıla göre düşüş gözlenirken, regülatör kapaklarının açık olması, hemşehrilerimizi başka düşüncelere (?) sevkediyor...

                Kendileriyle görüştüğümüz Boğazova Sulama Birliği Başkanı İrfan Çatal ise Köprübaşı Regülatör köprüsü kapaklarını açıp kapatma yetkisinin kendilerinde olmadığını, Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğünden kendilerine telefonla verilen talimatla kapakları açtıklarını söyledi. "Bir gerekçe gösterildi mi?" şeklindeki sorumuza "hayır sadece açın dediler biz de açtık..." şeklinde cevap veren Başkan İrfan Çatal, "regülatör kapaklarını neden açtınız" sorusunu çiftçilerimizin kendilerine sürekli sorduklarını da ifade etti.

                Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan da, regülatör kapaklarının DSİ talimatıyla açıldığını ifade ederek, şu an Kovada Kanalına su verilmesinin çiftçilerimizi endişelendirdiğini, gölün su seviyesinin yeterli olmaması halinde, özellikle cazibe kanallarında sulama suyu sıkıntısının yaşanacağını dile getirdi.

                Sulama sezonu olmamasına ve göl su kodunun istenilen düzeyde olmamasına rağmen, Regülatör Köprüsü kapaklarının açılarak Eğirdir Gölü'nden Kovada Kanalına su verilmesinin sebebini DSİ 18. Bölge Müdürlüğü yetkililerimize soruyor, kapakların açılma gerekçesinin ve 2017 Şubat ile 2018 Şubat ayları Eğirdir Gölü su kodunun açıklanmasını kamuoyu ile paylaşmak için bekliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap