Asteğmenler Yemin Etti…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Asteğmenler Yemin Etti…
Haberin Tarihi: 16.2.2018 15:50:00 - Okunma Sayısı:3153 defa okundu.

Asteğmenler Yemin Etti…

Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği, komandonun mabedi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitim gören Asteğmen adayları yemin ederek, mavi berelerini taktı.

                Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, “Allah Türk Komandosu’nu korusun. Yemininiz hayırlı olsun...” dedi.

                Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında bugün saat 10.30’da 370’nci Dönem Asteğmen Adayı Komando Temel Kursu And içme töreni yapıldı.

                Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu, Yüksek rütbeli subaylar, kursiyerler ve çok sayıda kursiyer ailesi katıldı.

                370’nci Dönem Asteğmen Adayı Komando Temel Kursu And içme töreni Sancağın platformdaki yerini alması ile başladı. Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile devam etti.

                Şahit Timlerinin yerini alınmasından sonra sancağımız tanıtıldı ve And  içmenin anlamını belirten konuşma yapıldı.

                Daha sonra 370’nci Dönem Asteğmen Adayı Komando Temel Kursu And içme töreni gerçekleştirildi. Asteğmen Adayları, büyük bir gururla komutanlarının ve ailelerinin huzurunda yemin ettiler.

                 Kursiyerler adına konuşmayı P.Atğm. Adayı Murat Çellik yaptı.

                P.Atğm. Adayı Çellik konuşmasında şunları ifade etti: “…Komutanım, Bizler bugün bu kutsal yuvaya katılışımızın ikinci haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar, kutsal vatan topraklarını canları ve kanları pahasına korumuş olan atalarımızdan ve ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devralmanın gururunu, onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.

                Burada kalacağımız süre boyunca her türlü arazi ve iklim şartlarında bizi kutsal vatan görevine hazırlayan bütün komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

                Askerlik andını içtiğimiz bugünü asla unutmayacağız. Çünkü, kutsal sancağımız, komutanlarımız ve ailelerimizin huzurunda and içtik.

                Eğitimlerde terledik ve yorulduk. Ancak gün geçtikçe gördük ki, bu kutsal vatan görevi için her geçen gün güçleniyoruz, cesaretleniyoruz ve hazır hale geliyoruz.

                Burada kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitimleri tam olarak alıyoruz. “Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker  prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlere devam ediyoruz.

                Buradaki eğitimlerimizi tamamlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çünkü buradan sonra asıl birliklerimize yani er meydanına çıkacağız. Biraz önce yapmış olduğumuz kutsal askerlik andına bir ömür boyu bağlı kalacağımıza ve vatanımız uğruna seve seve hayatımızı feda eğleyeceğimize söz veriyoruz.

                Biz komandoyuz. Düşmanı çelik pençemizle ezeriz, vatanımız için yaşar ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölmeye hazırız!

                NE MUTLU VATAN GÖREVİ İÇİN KOŞARAK GELİP KOMANDO OLANA,

                NE MUTLU GÜÇLÜYÜZ! CESURUZ! HAZIRIZ! DİYEBİLENE,

                NE MUTLU! TÜRK’ÜM DİYENE”

                P.Atğm. Adayı Murat Çellik’in konuşmasının ardından kahraman komandolar mavi berelerini taktılar.

                370’nci dönem Asteğmen Adayı Komando Temel Kursu And içme töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu yaptı.

                Konuşmalarında genç komando adaylarına seslenen ve yeminlerinin hayırlı olmasını dileyen Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu: "...Ordunun şeref timsali sancağımızın gölgesinde, komutanlarınızın ve ailelerinizin şahitliğinde, silah ve bayrak üzerine, gerektiğinde vatan ve millet uğruna canınızı seve seve vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz.

                Bu yemin;

                Devletin ve milletin, bölünmez bütünlüğüne uzanan bütün kolların kesileceğinin, kem bakan gözlerin, oyulacağının ifadesidir.

                 Bu yemin;

                 Bu milletin, bu bayrağın ve bu toprağın sonsuza kadar yaşayacağının ifadesidir.

                Bu yemin;

                Şehitlerimize ve gazilerimize, şükran ve minnet duygularımızın seslenişidir.

                 Bu kutsal vatanı, bağımsızlığımızı, devletin üniter,  laik ve demokratik yapısını korumaya and içmiş, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında ve Türk Milletinin emrinde olarak, sizlerle daha da güçlenecektir” diye konuştu.

                 Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’ndaki kahramanlarımıza da selamlarını gönderen Dağ Komando Okul Komutanı P. Alb. Fatih Köroğlu konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında, büyük destanlar yaratarak şahadete ulaşmış aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden  kahraman gazilerimize rahmet, minnet ve hasretle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ayrıca Zeytin Dalı Harekatı’nda yeri göğü titreterek destan yazan kahramanlarımıza da selam ediyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.

                Kursiyer Babalarına Katılım Belgesi Verildi  

                Törende ayrıca, yıllar önce askerliğini aynı birlikte yaptığı tesbit edilen, iki kursiyerin babalarına katılım belgesi verildi.

                P.Atğm. Ad. Eray Erem ve babası Efdal Erem ile P.Atğm. Ad. Enver Demir ve babası Nihat Demir’e Katılım belgelerini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir takdim etti.

                Törende 345 Asteğmen Adayı yemin etmenin mutluluğunu, gururunu yaşadı.

Emel TURAN KARTAL (AKIN GAZETESİ)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap