Eğirdir'de “Kütüphanemiz Bize Geliyor” Projesi Huzur Evi İle Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de “Kütüphanemiz Bize Geliyor” Projesi Huzur Evi İle Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 20.2.2018 15:16:00 - Okunma Sayısı:3955 defa okundu.

Eğirdir'de “Kütüphanemiz Bize Geliyor” Projesi Huzur Evi İle Devam Ediyor

Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi kitap okuma alışkanlığının ve Kütüphane kullanımının artması için başlattığı projeleri ile toplumun farklı kesimlerine ulaşmaya çalışıyor.

                ‘Kütüphanemiz Bize Geliyor’ projesi kapsamında Salı günleri kütüphaneye gelerek kitap okuma etkinliği gerçekleştiren  ev hanımları bu kez Huzurevi'ne giderek bu etkinliği gerçekleştirdiler.

                Bugün saat:10.00’da  Eğirdir Huzurevine giden ev hanımları ile Kütüphane yetkilileri yaşlılarımızla birlikte kitap okudular, sohbet ettiler.

                Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri kitap okumak isteyen Huzurevi sakinlerini kütüphaneye üye yaparak okumak istedikleri kitapları ödünç verdiler.

                Proje Hakkında bilgi veren Kütüphane Sorumlusu Bedriye KÜÇÜKKARA;

                "Kütüphane olarak yaptığımız ilk projemizi 1 Eylül 2015 tarihinde Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ başlattı. “Esnaf Okuyor” kampanyası ile Eğirdirli esnaflarımıza ulaştık, Kütüphanemiz ve verdiğimiz hizmetler hakkında bilgilendirme yapıp üye olanlara ödünç kitaplarını teslim ettik. Kampanya kapsamında esnaf ziyaretleri düzenli olarak devam etmekte olup Eğirdir Çarşısında karşılaşılan vatandaşlarımızdan üye olmak, ödünç kitap almak isteyenlere de hizmet vermeye başladık.

                Eğirdir Belediye Başkanlığının verdiği destekle “Aileler Okursa Çocuklar da Okur”  projesini 1 Ekim 2016 tarihinde hayata geçirdik. Proje kapsamında Belediye tarafından tahsis edilen servis ile evlerinden alınan ev hanımları Salı günleri saat 10.00’dan 10-30’a kadar Kütüphanede zaman geçiriyor çocukları, kendileri ve fiziksel nedenlerden dolayı gelemeyen komşuları için ödünç kitap alıyor.

                 “Kütüphanemiz Bize Geliyor” projesini 07 Şubat 2017 tarihinde hayata geçirdik ve Kütüphaneye ulaşması güç olan merkeze uzak mahalle ilkokullarımızın öğrencilerine kitap götürüp teslim etmeye başladık. Kütüphane üyelerimizde ve ödünç verilen kitap sayısında artışa sebep olan projemizle Huzur evi Sakinlerine de ulaşmak istedik. Aileler Okursa Çocuklar da okur projesi için Kütüphanemizde buluşan ev hanımları Huzur evi projesinde yer almak istediklerini böylelikle değerli büyüklerimizi ziyaret etmek istediklerini belirttiler.  Bu kapsamda Salı günleri Kütüphanemizde gerçekleştirdiğimiz buluşmalarımızı Huzur evine taşıdık ve bu hafta kitaplarımızı alıp değerli büyüklerimize geldik. Ödünç kitap almak isteyenlere kitaplarını teslim ettik, ev hanımları onlarla yakından ilgilenerek sohbet ettiler. Yaptığımız Projelerimizle Kütüphane kullanımını artırmak, okuma alışkanlığını geliştirmek ve sosyalleşme ortamı olma görevini yerine getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap