BU MUHTEŞEM YAPITA DAİR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BU MUHTEŞEM YAPITA DAİR...
Haberin Tarihi: 27.2.2018 10:44:00 - Okunma Sayısı:1204 defa okundu.

Zeki TARHAN / ANKARA

BU MUHTEŞEM YAPITA DAİR...

Zeki TARHAN / ANKARA

                "Zeki gel, kitabını al." Telefondaki bu ses, ISVAK Başkanı ŞAHLAN'nın sesiydi. ŞAHLAN'ın sözünü ettiği kitap ise; Hemşerilerinin gözünden "DEMİREL"

                ...Ve bundan böyle, bu muhteşem yapıtın editörü Fatih KURT'un "SUNUŞ" yazısında belirttiği gibi; "...Dileriz ki bu eser, bundan sonra düşünülecek olan Demirel konulu yayınlar için bir esin kaynağı olsun."

***

                Evet, aynen Fatih Hocanın dediği gibi, çoktan esin kaynağı oldu bile. Bilindiği ve de anımsanacağı gibi, ISVAK' ta düzenlediğimiz, DEMİREL'i anma programı çerçevesinde "ATATÜRK'ÜN İZİNDE DEMİREL" konulu CİNDORUK'la söyleşi etkinliğinde, TBMM eski Başkanı Hüsamettin CİNDORUK, önemli bir mesaj vermişti.CİNDORUK'un mesajı şu mealdeydi: "...DEMİREL'in değişik ve farklı zaman ve mekânlarda verdiği mesajlar / konuşmalar / anekdotlar / O' na özgü özdeyişleri içeren söylemlerin, kronolojik bir formatta ele alınıp, "DEMİREL ANTOLOJİSİ"nin hazırlanması, artık kaçınılmaz hale gelmiştir."

***

                Evet, evet, Fatih KURT ve ekibini kutluyorum... Meydana getirdikleri "DEMİREL" ile ilgili bu yapıta; ister "Hatırat" deyin, ister "Anılar", yadsınamıyacak birşey varsa, bu yapıtın bir esin kaynağı olduğudur.

***

                Buradan "DEMİREL ANTOLOJİSİ" ne gelirsek, CİNDORUK'un da üzerinde önemle durduğu ve altını özellikle çizdiği antolojik kesit; İslamköy'deki "DEMOKRASİ VE KALKINMA MÜZESİ"nin açılış töreninde, DEMİREL'in yaptığı açılış konuşması. Hazırlanacak "DEMİREL ANTOLOJİSİ"nin ana omurgası, büyük bir olasılıkla, bir sanat eseri niteliğindeki bu konuşmadan seçmeler / seçkin parçalar yer alacaktır...

                Teşekkürler Fatih Hoca ve Ekibi. Bu muhteşem eseri meydana getiren Fatih KURT, Nafiz AKGÜN, Esra Vona KURT, Soner TOROS, Mehmet ERÇAKIR, Hakan Mahmut NEĞİŞ'e teşekkürler.

                Güzel bir iş yaptınız.

Muhteşem bir yapıt!!! Emeği geçen ve de katkı sağlayanlara içten teşekkürler...

                FATİH HOCA'DAN TARHAN'A

                Zeki bey, bu paylaşımınız ile beni ve arkadaşlarımı mutlu ettiniz. Bizleri onura ettiniz. Sağ olun var olun. Kitabın en önemli amacı dediğiniz gibi bundan sonraki çalışmalara esin kaynağı olmaktı. Bizler hiç bir karşılık beklemeden bundan sonraki çalışmalara ben ve arkadaşlarım her türlü destek ve çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. İyi ki varsınız.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap