BELEDİYE BAŞKANININ YAPTIKLARI AYIP MI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELEDİYE BAŞKANININ  YAPTIKLARI AYIP MI?
Haberin Tarihi: 5.11.2013 10:19:00 - Okunma Sayısı:1498 defa okundu.

BELEDİYE BAŞKANININ  YAPTIKLARI AYIP MI?

 

            Kim bu belediye başkanı?

            Eğirdir Belediyesi Başkanı O. Nuri Özmeral…

            Ne yapmış başkan?

            Ne yapmamış ki… Tutmuş Atatürk Anıtı yaptırmış Eğirdir’e. Bir tane zaten varmış, ikincisine ne gerek varmış!…

            Sonra hükümet Atatürk’e sıcak bakmıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan Atatürk’e, sonunda “Türk” var diye “Gazi Mustafa Kemal” diyor. Başbakan “Türk” sözcüğünü nedense hiç kullanmıyor. Böyle bir anlayış tepede varken sen tut Atatürk anıtı aç!... Olacak şey mi?

            Vatandaşın kafası da karışık. Bazıları, “Başkan Nuri Özmeral’de eksen kayması mı var?”,  “Atatürk’e yönelmekle partisine ters düşmüyor mu?” sorularını sık sık soruyor.

            Özellikle Atatürk’e karşı olan cemaatler Başkan Nuri Bey’in Atatürk olayını hiç tutmadılar.

            Başkan O. Nuri Bey’in bir başka ayıbı daha var. Ayıp ki ne ayıp!...

            Anıtın açılışında, “Bayrak Kanımız, Vatan Canımız” , “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” gibi gönül tellerimizi titreten, özlem duyduğumuz kavramları ortaya koyan sloganları halk fazlasıyla benimsedi ve başkanı takdirle andı. İşte ayıp bu sloganlardı. Çünkü bu sloganlar, her Türk’ün sloganları olduğu halde, daha çok MHP (Milliyetçi Hareket Partisi)’nin sloganları sayılırdı.

            Bu yüzden bazıları, O. Nuri Özmeral’in aslına dönüyor, o zaten temelde MHP’li idi; sonradan AKP’li oldu, diyerek başkanın ikinci bir eksen kaymasına uğradığını ileri sürmeye başladılar.

            Fısıltılar ve kulaktan kulağa dolaşan sözler çok. Fakat bize sorarsanız Başkan Nuri Özmeral doğru olanı yaptı. Eğirdir’in 1980 yılında Başkan Hüsamettin Tanış tarafından yaptırılan Çınaraltı’ndaki anıtın miadı çoktan dolmuştu. Atatürk orada zaten sıkışık bir durumda olduğu için rahat değildi.

            Fakat şimdiki yeri olan kaleönü ona çok yakıştı. Bu kez Ata çok rahat. Gözleri, açık bir meydana bakıyor. Bence bu meydana da “Ata Meydanı” demek uygun olur.

            Sayın başkan kim ne derse desin yaptığınız iş doğrudur ve bu konuda sonuna değin sizi destekliyoruz. Yarın siz gidersiniz ama Ata Meydanı sizinle anılır. “At ölür yiğit kalır; yiğit ölür meydan kalır.” Siz rahat olun başkan… Elinize sağlık.

            Ayrıca anıtta emeği geçen Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz Bey’e, Dağ ve Komando Okulu Komutanı General Büyükışık’a ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erdoğan Öngün’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederiz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap