“Kadına Yönelik Şiddet” Konulu Konferans Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“Kadına Yönelik Şiddet” Konulu Konferans Düzenlendi
Haberin Tarihi: 5.3.2018 14:57:00 - Okunma Sayısı:1710 defa okundu.

“Kadına Yönelik Şiddet” Konulu Konferans Düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanlığınca Eğirdir’de “Kadına Yönelik Şiddet” Konulu konferans düzenlendi.

“Kadına Yönelik Şiddet” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Av. Füsun Küllü; Kadına yönelik şiddet ve çocuk-ergen istismar olaylarında artış oranlarının çok yüksek olduğunu ifade etti.

Kadına Yönelik Şiddet konulu konferans bugün saat 11.00’de Eğirdir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Program devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve şiddete maruz kalıp yaşamını yitiren kadınlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Daha sonra Hacer Karaca ‘Kadın Bu Dünyadan Giderse’ isimli şiiri okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce yaptı. İnce: "Sapık insanlar oldukça ve bunlara caydırıcı cezalar uygulanmadıkça bu sorunlarla boğuşmaya devam etmek zorunda kalacağız” diye konuştu.

Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce  konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Toplumda Ana-Eş-Sevgili-Hatun kişi, Yar-Yaren gibi isimlerle adlandırılan biz bayanlar tarih boyunca onursal savaş vermiş ve ne acılar çekmiş ninelerimizin torunları olarak mücadeleye devam ediyoruz.

Kadına şiddet sadece Türkiye’de değil, bütün dünya ülkelerinde kanayan bir yaradır.

Eşine düşüncelerini açıklayan kadın dövülüyorsa, ailesine aklından geçenleri söyleyen kız çocuğu cezalandırılıyorsa, hatta bazı toplumlarda düşüncelerini söyleyen kadınlar linç ediliyorsa, çok büyük bir sorun var demektir.

İşte Türk Anneler Derneği ( T.A.D.) Eğirdir  Şubesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününün yaklaşması dolayısı ile bu sorunu dile getirmek istedik.

2014 yılında Suriye ve Irak’ta uygulanan zulüm, yüzbinlerce kadının vahşice öldürülmesi, tecavüze uğraması ve köle olarak satılmasıyla sonuçlanmıştır.

Yine 2014 yılında babasının dövülmesine karşı çıkan bir kız çocuğu onlarca erkeğin tecavüzüne uğramıştır. Bütün dünya seyirci kalmıştır.

Aynı yıl İran’da kendisini korumak için tecavüz eden kişiyi öldüren kadına idam cezası verilmiş ve uygulanmıştır. Buna da bütün dünya seyirci kalmıştır.

Nijerya’da Boko Haram terör örgütü tarafından 30 okul çocuğu kaçırıldı. Tecavüz edildi. Bir kısmı öldürüldü, bir kısmı köle olarak satıldı. Bütün dünya buna da seyirci kaldı.

Mısır’da kadınların %99’u sokağa çıktığında tacize uğradığı için evden dışarı çıkamıyor.

Peki ülkemiz Türkiye’de durum nasıl?

Hiç de farklı değil. Her gün ortalama 4 ila 5 kadın ya ailesi ya da eşi tarafından öldürüyor.

2014 yılında 142 kadın taciz ve tecavüz şikayeti ile Emniyet güçlerine başvuruda bulunmuş.

Ülkemizde kadına şiddet sadece fiziksel değildir. Manevi şiddet de uygulanmaktadır. Bunu ülkemizde iş arayan kadınların %26’sı iş bulabilmesiyle daha iyi anlıyoruz. Kadınlara iş verilmiyor.

Günümüzde aynı merdivenden kadınlarla erkekler çıkmamalıdır. Aynı asansörü kullanmamalıdır. Aynı yerde yemek yememelidir diyen hastalıklı düşünceli insanlarda artış görülmektedir.

Başı açık olan kadınlarımıza, kızlarımıza saldırıda bulunan sapık insanlar oldukça ve bunlara caydırıcı cezalar uygulanmadıkça bu sorunlarla boğuşmaya devam etmek zorunda kalacağız. Torunlarımıza, kız evlatlarımıza iyi bir gelecek, mutlu bir yaşam sağlayabilmek için mücadeleye devam edeceğiz. Geleceği kararmamış bir nesil ve güzel günlere kavuşmamız dileğiyle.”

Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Gamze İnce’nin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Av. Füsun Küllü de “Kadına Yönelik Şiddet” konulu konferansını gerçekleştirdi.

Av. Küllü; Türkiye’de halen daha kadınların  %40’ının görücü usulüyle evlendirildiğini, %20’sinin ise nikahsız yaşadığını, 21. Yüzyılda kötü muamelelerin; berdel, töre, dayak, cinsel istismarsın da maalesef ki devam ettiğini  ifade etti.

Kadına şiddetin yaygın bir sorun olduğunu konuşmalarında ifade eden Av. Füsun Küllü, ‘Taciz, tecavüz ve çocuk ergen istismarlarında %700 artışın olduğunu söyledi.

Küllü, Dünyada istismara uğrayan çocukların %71’ni kız, %29’unu da erkek çocukların oluşturduğunu belirtti ve son 4 yılda ne yazık ki ciddi bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti.

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap