Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi TÜRK DÜNYASI VAKFINA MİSAFİR OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof.  Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi TÜRK DÜNYASI VAKFINA MİSAFİR OLDU
Haberin Tarihi: 7.11.2013 09:42:00 - Okunma Sayısı:3692 defa okundu.

Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın davetlisi olarak gittiği üç günlük İstanbul gezisinden döndü.

Prof.  Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi

TÜRK DÜNYASI VAKFINA MİSAFİR OLDU

 

            Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın davetlisi olarak gittiği üç günlük İstanbul gezisinden döndü.

            Son sınıf öğrencileriyle Okul Müdürü İsmet Erdal ve Öğretmenler Zafer Karayılan, Yusuf Kaptan, Ramazan Erdoğan, Sevinç Köklü, Serpil Birsen Ağcadağ’ın katıldığı gezide birinci gün, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi  ziyaret edildi. Tarihi yarımadada bulunan Sultan Ahmet Cami, Ayasofya ve Topkapı gezildi. İkinci gün, İstanbul Üniversitesinde ‘Stres Yönetimi’ konulu bir seminer dinlendi, Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul Akvaryum gezildi. Üçüncü gün Marmarayla yolculuk yapıldı, Üsküdar ve Eminönü vapur gezisinin ardından Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa görüldü. Koç Müzesi gezildikten sonra Isparta’ya dönüldü.

            Vakıf yöneticilerinin çok yakın ilgi gösterdikleri ve bütün programları organize ettikleri geziden çeşitli kazanımlar elde edildiğini ifade eden Okul Müdürü İsmet Erdal, bu kazanımlardan bazılarını şöyle sıraladı:

            1. Okulun kütüphanesinin güçlendirilmesi

            2. Bilgisayar eksiklerinin giderilmesi

            3. Her yıl 10 öğrenciye burs verilmesi

            4. Okuldan mezun olan öğrencilerden beş öğrenciye burs sağlanması

            5. İstanbul’da okuyacak öğrencilere barınma yardımı yapılması

            6. Azerbaycan ve Kırgızistan’da Vakfa bağlı fakültelerde okumak isteyen üç öğrencinin burslu olarak okutulması.

            7. Okulun talebi doğrultusunda yıl içinde aylık seminer ve konferans düzenlenmesi.

            Vakıf işbirliğinin önümüzdeki yıllarda daha da güçleneceğini dile getiren Erdal, okulun prestij kazanmasında bu işbirliğinin önemini vurguladı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap