Müftü Türköz’den konferans

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Müftü Türköz’den konferans
Haberin Tarihi: 17.3.2018 10:06:00 - Okunma Sayısı:2694 defa okundu.

Şehitlik Gazilik Ve Çanakkale Ruhu

Eğirdir İlçe Müftüsü Mustafa TÜRKÖZ, Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesinde 'ŞEHİTLİK GAZİLİK VE ÇANAKKALE RUHU' konulu bir konferans verdi.
İlçe Müftüsü Mustafa TÜRKÖZ, Vatan sevgisinin imandan geldiğini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi: "İnsanoğlunun kendisine verilmiş en kıymetli nimetlerin başında hayatı gelmektedir. İnsanın kendisine sunulmuş olan bu hayatını din, vatan, millet, bayrak, namus gibi milli ve manevi değerlere adaması ise, dünya ve ahiret için en yüksek mertebelere ulaşmasına vesiledir. Allah rızası doğrultusunda kişinin canını feda etmesine şehitlik, Şehit ise, Allah yolunda canını veren kimseye denir. Şehit olan kişiye bu adın verilmesinin sebebi, cennete gireceğine şahitlik edilmesinden, şahadet anında bir takım rahmet meleklerin yanında bulunmasından, Cenâb-ı Allah'ın mânevî huzurunda rızıklandırılacak olmasından dolayıdır. Bu müjdelerle oluşan manevi ruh dolayısıyla hareket eden efendimiz (s.a.s)’in etrafındaki bir avuç Müslüman kısa bir sürede cahiliye toplumundan asrı saadet toplumunu oluşturdu. Bu ruh iman ile insan arasındaki engelleri kaldırmak ve yüreklerde İslam tohumlarının filizlenmesini sağlamaktı. Bedir’de, Uhut’ta Selahaddin Eyyûbî’nin Kudüs’ü fethinde, İstanbul’un fethinde ve dahi Çanakkale’de bu ruhtu mücahitleri harekete geçiren. Kendisini öldürmeye gelenlerin kendisinde Âb-ı hayatı bulmasına vesile olmak.
Çanakkale Savaşı Milletimizin var olup-olmama savaşıdır. Bu savaş bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirterek zaferle sonuçlanmıştır. Vatanı sevmek, düşmanlara onu terk etmemek, kendisine gelecek her türlü zarara karşı gerekli tedbirleri almak ve gerektiği zaman onun için canını vermek kutsal bir vazifedir. Atalarımız bu topraklar için kendilerine düşen bütün vazifeleri Dün Ecdadımız üzerine düşen vazifeyi yüz binlerce şehit vererek yerine getirmiştir. Bu topraklara namahrem elini değdirmektense ölmeyi şeref sayarak şehitliğe sevinçle uçmuşlardır. Böyle ölüm-kalım meselesi olan bir savaşta dahi esirlere yaptıkları insani muameleler dolayısıyla insanların gönlünü kazanmaktan imanına vesile olmaktan geri durmamışlardır.
Ölürsem Şehit olur Allah katında şehitlere va’d edilen müjdelere nail olurum, kalırsam Gazi olur yine manevi derecesi yüksek bir mertebeye nail olurum diyerek arkalarına bakmadan vatan için mücadeleye girişmişlerdir.
Bugün, vatanımızı muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için bize düşen vazifeleri en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Kınalı Kuzuların her bir metrekaresini kanlarıyla sulayarak bize emanet bıraktıkları bu cennet vatanı ilmî, sınaî ve fikrî çalışmalarımızla yücelterek atalarımıza, şehitlerimize layık torunlar olmakla mükellefiz. Ayrıca şu husus unutulmamalıdır ki, vatan sevgisi imandandır.
Bu çerçevede şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şu an Afrin’de mücadele eden askerimize muzafferiyetler diliyor, Gazilerimize de en yakın zamanda sağlık sıhhat afiyet diliyorum" dedi.
Program, Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan CEYLAN'ın İlçe Müftüsü Mustafa TÜRKÖZ'e çiçek takdimi ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap