15:12:27 Vali Erin “Eğirdir’de Hizmet Seferberliği Başladı” 15:05:32 MİLLETVEKİLİ GÖKGÖZ “DOĞALGAZDA FATURA DESTEĞİ DEVAM EDİYOR HİZMETLERİMİZİN TEMİNATI YAPTIKLARIMIZDIR” 14:58:36 AK PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ OSMAN ZABUN “EĞİRDİR’E ANA HAT 2026’DA GELİYOR” 14:50:38 TOROSGAZ ISPARTA İL MÜDÜRÜ MEHMET ŞANLI “EĞİRDİR’DE 3.300’ÜN ÜZERİNDE ABONEYE HİZMET VERİYORUZ” 14:44:41 BAŞKAN MUSTAFA ÖZER “ENERJİ ALTYAPIMIZ GÜÇLENDİKÇE İLÇEMİZİN GELECEĞİ DAHA DA AYDINLANACAK” 10:23:51 Isparta’da Hakkında 7 Yıl 1 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı 10:10:14 ISPARTA’DA KOM EKİPLERİNDEN KAÇAK SİGARA OPERASYONU 10:03:55 YUNUS TİMLERİNDEN UYUŞTURUCU OPERASYONU 09:56:22 IGC BAŞKANI MUSTAFA BAŞ AGF GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SEÇİLDİ 09:45:17 20.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda İkinci Gün Yoğunluğu 16:54:33 Eğirdir Doğalgaz 3. Etap Açılışı Gerçekleşti 6 Mahalle Doğalgaza Kavuştu 10:24:35 ACILAR ÜLKESİ OLDUK 10:03:23 SAREM Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda Tanıtım Standı Açtı 09:41:20 CEZAEVİ FİRARİSİ YAKALANDI 09:32:38 GÖLLER BÖLGESİ TARIM VE HAYVANCILIK FUARI KAPILARINI AÇTI 18:33:34 AFAD’tan Türk Hava Kurumu Üyelerine Eğitim 13:29:34 IGC Başkanı Mustafa Baş AGF Yönetim Kuruluna Seçildi 12:59:54 Eğirdir Gölü’ne “Can Suyu” Projesinde Çalışmalar Başladı 11:43:00 SEMPOZYUM ÇIKTILARI MASAYA YATIRILDI 10:32:56 ISPARTA’DA KIŞ MEVSİMİ TRAFİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Eğirdir’de Topraksız Tarımla Çilek Üretimi Başlıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de Topraksız Tarımla Çilek Üretimi Başlıyor
Haberin Tarihi: 26.3.2025 14:31:34 - Okunma Sayısı:3709 defa okundu.

İki Katlı Ranza Sistemi ile Yüksek Verim

EĞİRDİR’DE TOPRAKSIZ TARIMLA

ÇİLEK ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Eğirdir’de tarımsal üretime yeni bir boyut kazandıracak olan topraksız tarımda çilek yetiştiriciliği çalışmaları başladı. Pınarpazarı Mahallesi’nde genç ziraat mühendisi Bayram Enes Erol tarafından başlatılan proje, bölgede verimli ve sürdürülebilir tarımın önünü açacak.

Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yahya Enes Ünsal, teknik ekipler ve Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, tesislere teknik bir ziyaret gerçekleştirerek projeyi yerinde incelediler.

İki Katlı Ranza Sistemi ile Yüksek Verim

650 metrekarelik serada kullanılan iki katlı ranza sistemi, üretim alanını 2.500 metrekareye eşdeğer hale getirerek verimi artırmayı hedefliyor. 12.500 adet Albion çeşidi çilek fidesi ile üretime başlayan Bayram Enes Erol, ilk yıl dekar başına 500-600 kg, ikinci ve üçüncü yıllarda 3-4 ton, dördüncü yıl ise 2 ton civarında ürün almayı planlıyor.

Albion çeşidi çileğin yüksek verimli, iri, sert yapılı ve tatlı aromalı olması dikkat çekiyor. Aynı zamanda uzun raf ömrü ve dayanıklılığı sayesinde pazarda avantaj sağlıyor.

Kasım ve Aralık Aylarında Hasat Edilecek

Örtü altı tarımın sunduğu en büyük avantajlardan biri, Türkiye’de çilek üretiminin en düşük olduğu Kasım ve Aralık aylarında da hasat yapılabilmesi. Böylece üreticiler için yüksek kâr marjı sağlanması hedefleniyor. Üstelik sadece iki ay içinde ilk verimin alınması bekleniyor.

Genç ziraat mühendisi Bayram Enes Erol’un girişimi, Eğirdir’de modern tarıma ve katma değeri yüksek üretime öncülük edecek. İlçede topraksız tarımın yaygınlaşması adına örnek bir model oluşturacak bu projeye yetkililer de tam destek veriyor.

Eğirdir’e yeni bir üretim modeli kazandıran bu girişimin, bölge ekonomisine katkı sunmasını ve üreticilere bereketli kazançlar getirmesini diliyoruz.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    27.3.2025 22:08:20
    Başkan bey sularımız çamurlu akıyor içmeyi bırak banyo yapamıyoruz çamaşırlarımız kirli suyla yıkanıyor rengi değişti seçim vaadinizi ivedilikle gerçekleştirmenizi bekliyoruz
Yorum Yap